ΑΕΚ

Μία μέσα και μία έξω ο Έρικ

Μία μέσα και μία έξω ο Έρικ
Έρικ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιούρι Ζντοβτς επέμενε για την απόκτηση ενός ψηλού στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και δη του Μάικλ Έρικ όπως και έγινε αλλά δεν φαίνεται τελικά και να τον εμπιστεύεται.

Η έλευση του Μάικλ Έρικ στο ρόστερ της ΑΕΚ στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ έκανε πράξη την επιθυμία του Γιούρι Ζντοβτς. Να έχει έναν ακόμη ψηλό εν όψει της τελικής φάσης του πρωταθλήματος. Των playoffs και μάλιστα αυτόν που φάνταζε να έχει ως Νο1 επιλογή κάτι όμως που δεν φαίνεται στην πράξη.

Ο 28χρονος Νιγηριανός σέντερ είναι αυτό που επιθυμούσε ο Σλοβένος τεχνικός. Ο αθλητικός σέντερ που βλέπει τον κόσμο από τα 211 εκατοστά του. Ωστόσο μέσα από την γλώσσα των αριθμών γίνεται φανερό πως δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην άνετη όπως αυτή εξελίχθηκε νίκη της ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ επί του Αρκαδικού στο ΟΑΚΑ ο Έρικ αγωνίστηκε μόλις 3:57 χωρίς να πάρει προσπάθεια, παρά μόνο ένα επιθετικό ριμπάουντ και τελείωσε το παιχνίδι με 1 πόντο με 1/2 βολές.

Επόμενο ραντεβού του όπως και της ΑΕΚ η σειρά του Α΄ γύρου των playoffs με τον ΠΑΟΚ. Εκεί όπου ο χρόνος του Νιγηριανού σέντερ ήταν και πάλι περιορισμένος και όχι μόνο. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς στο PAOK Sports Arena, στο παιχνίδι τελικό και χωρίς αύριο για την "Ένωση" δεν είχε συμπεριληφθεί καν στην αποστολή.

Κι όσο για τα άλλα δύο παιχνίδια της σειράς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ; Στο πρώτο και στην ήττα με 78-83 είχε αγωνιστεί για 3:42 όντας άποντος και πάλι χωρίς προσπάθεια με 2 επιθετικά ριμπάουντ και 1 λάθος ενώ στο τρίτο, το νικηφόρο της πρόκρισης στην ημιτελική σειρά με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε για 8:37 τελειώνοντας με 4 πόντους έχοντας 2/4 δίποντα και 6 ριμπάουντ, 3 αμυντικά και 3 επιθετικά, αλλά και ένα λάθος.

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν το μόνο που ο Έρικ είχε μείνει εκτός αποστολής της ΑΕΚ. Στο πρώτο της ημιτελικής σειράς των playoffs με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και την βαριά ήττα με 93-58 αγωνίστηκε για 8:24 τελειώνοντας με 1 πόντο με 1/2 βολές και 0/2 δίποντα, 1 ριμπάουντ και 1 λάθος. Κι όσο για το δεύτερο ήταν και πάλι εκτός αποστολής.

Γενικότερα ο Έρικ από τον τρόπο που χρησιμοποιείται από τον Ζντοβτς δεν φαίνεται να υπάρχουν παιχνίδια για αυτόν στην επίθεση της ομάδας. Κάτι που μεταφράζεται μέσα από τις προσπάθειες που παίρνει. Ακόμη προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι βρίσκεται μία εντός και μία εκτός αποστολής.

Κι όλα αυτά για έναν παίκτη που η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ είχε φροντίσει να τον τακτοποιήσει οικονομικά, ένα ποσό που σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει τα 30.000 ευρώ, πριν μπει στο αεροπλάνο με προορισμό του την Αθήνα. Κι όχι μόνο αυτό αλλά και τη στιγμή που μεταξύ του δεύτερου και τρίτου παιχνιδιού του Α΄ γύρου των playoffs με την ΑΕΚ υπήρξε η άρνηση της πρότασης της ιταλικής Βενέτσια. Πρότασης που σύμφωνα με πληροφορίες ανερχόταν στις 30.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η άρνηση της ΑΕΚ για παραχώρηση του Έρικ συνδυάστηκε με την εκ νέου εμπιστοσύνη του Ζντοβτς στο πρόσωπο του Νιγηριανού σέντερ. Εμπιστοσύνη που μεταφράστηκε ακόμη και μέσω αναφοράς συγκεκριμένου χρόνου συμμετοχής του στα παιχνίδια που θα ακολουθούσαν μέχρι την ολοκλήρωση των φετινών υποχρεώσεων της ομάδας. Κάτι όμως που στην πράξη δεν φάνηκε. Χρόνος συμμετοχής που άγγιζε ακόμη και τον μέχρι στιγμής συνολικό του στα τέσσερα παιχνίδια της ομάδας που έχει αγωνιστεί.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ