ΑΕΚ

Μενσά Μπονσού: "Το φάρμακο είναι νόμιμο"!

Μενσά Μπονσού: "Το φάρμακο είναι νόμιμο"!
INTIME SPORTS

Ο Ποπς Μενσά Μπονσού μίλησε για το γεγονός πως βρέθηκε ντοπέ μετά από δείγμα που έδωσε στον εντός έδρας αγώνα με τα Τρίκαλα, επισημαίνοντας πως η ουσία που βρέθηκε στα ούρα του εμπεριέχεται σε φάρμακο που παίρνει για τη διάσπαση προσοχής.

Η είδηση πως ο Ποπς Μενσά Μπονσού βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας προκάλεσε αίσθηση ! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ουσία που εντοπίστηκε στα ούρα του φόργουορντ/σέντερ της ΑΕΚ ήταν η νανδρολόνη, με τον ίδιο όμως να αρνείται τις κατηγορίες πως τη χρησιμοποίησε για να βελτιώσει τις αθλητικές του ικανότητες.

" Η ουσία που βρέθηκε στο δείγμα που έδωσα εμπεριέχεται σε φάρμακο που παίρνω για να αντιμετωπίσω τη διάσπαση προσοχής", ανέφερε χαρακτηριστικά ο 32χρονος παίκτης, που περιμένει να μάθει το μέγεθος της τιμωρίας του.

Παρότι το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ έχει ολοκληρωθεί, οι άνθρωποι της 'Ένωσης" θέλησαν να του δώσουν το βήμα για να μιλήσει και να δώσει τη δική του πλευρά στην υπόθεση. Αφού λοιπόν πρώτα ευχαρίστησε όσους δημοσιογράφους για την παρουσία τους στην Αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ, ανέφερε:

" Θέλω να ενημερώσω όλο τον κόσμο ότι από την 1η Οκτωβρίου 2014, όσο ακόμη ήμουν στο καμπ των Ντένβερ Νάγκετς, επισκέφτηκα τον γιατρό μου. Μου συνέστησε να πάρω ένα φάρμακο που είναι εγκεκριμένο από τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων της Αμερικής όπως επίσης το ΝΒΑ. Ο γιατρός διέγνωσε ότι πάσχω από ασθένεια διάσπασης προσοχής και μου συνέστησε να παίρνω το συγκεκριμένο φάρμακο για περιοδική χρήση", για να συνεχίσει εξηγώντας:

" Αυτό το φάρμακο δεν με κάνει πιο δυνατό, πιο γρήγορο ή πιο αλτικό απ ότι ήδη είμαι. Με βοηθάει να έχω ισορροπία και να συγκεντρώνομαι σαν ενα φυσιολογικό άτομο. Θέλω επίσης να επισημάνω πως αυτό το φάρμακο είναι απαραίτητο για να συγκεντρώμοναι στην καθημερινή μου λειτουργία, όπως να διαβάζω ένα βιβλίο, να κάνω babysitting στα παιδιά μου ή να βλέπω μία τιανία. Τίποτα από αυτά δεν έχει να κάνει με το μπάσκετ. Επισημαίνω πως αυτό το φάρμακο το χρησιμοποιούασ μόνο για την προσωπική μου ζωή. Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω βρεθεί θετικός σε ουσίες, ενώ έχω παίξει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Final Four και άλλες μεγάλες διοργανώσεις ανά τον κόσμο".

Ενώ συνέχισε: " Είναι ατυχές που αυτή η ουσία δεν είναι εγκεκριμένη από κάποιες λίγκες στην Ευρώπη. Η χρονιά που μας πέρασε είναι μία από τις καλύτερες της καριέρας μου. Νομίζω ότι είναι άδικο να υποβαθμίσουμε αυτό που έκανα ως αθλητής και αυτό που έκανε η ομάδα μου. Θέλω να πιστεύω πως η πίστη στο Θεό, η επιμονή και η σκληρή δουλειά που έκανα με έφερε ως εδώ. Το να τα ρίξουμε όλα σε αυτό το συγκεκριμένο φάρμακο είναι άδικο. Έχω ξοδέψει αρκετές ώρες μέσα στη σεζόν στο γυναστήριο για να κουβαλήσω την ομάδα στους ώμος μου. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι να καταστρέψω αυτή τη σκληρή δουλειά".

Σε ερώτηση που του έγινε για τη φύση του φαρμάκου και τις αποδείξεις που έχει για να πείσει για το αντίθετο, τόνισε πως " έχω στα χέρια μου τη συνταγή και όλες τις αποδείξεις πως το φάρμακο είναι νόμιμο και ότι μπορείς να το πάρεις με συνταγή γιατρού από οποιοδήποτε φαρμακείο", ενώ σχολίασε πως " είναι η πρώτη φορά που είχα τέτοιο πρόβλημα στην καριέρα μου. Ποτέ δεν το χρησιμοποίησα για κάτι που αφορά το μπάσκετ. Το χρησιμοποιώ μόνο για προσωπική ανάγκη".

Όταν κλήθηκε να μιλήσει για το τι είναι το φάρμακο και κάθε πότε το παίρνει, είπε: " Υποτίθεται πως πρέπει να το παίρνεις κάθε δώδεκα ώρες. Εγώ όμως το παίρνω μόνο για να κάνω κάποια πράγματα στο σπίτι. Δεν το παίρνω ποτέ πριν από προπόνηση ή αγώνα", ενώ τέλος σε ερώτηση που του έγινε για το αν αυτό ευθύνεται για το γεγονός πως υπέστη αφυδάτωση στο φινάλε της χρονιάς, απάντησε:

" Προς το φινάλε της σεζόν, υπήρχαν τρεις εβδομάδες που δεν είχαμε αγώνες. Τότε ήταν που πέρασα αμέτρητες ώρες στο γήπεδο και το γυμναστήριο. Τις δύο φορές που πήγα στο νοσοκομείο είχε να κάνει με αφυδάτωση λόγω της σκληρής προπόνησης. Ερχόμουν κάθε μέρα στο γυμναστήριο για να βελτιωθώ. Εκμεταλλεύτηκα αυτό το διάστημα για να βελτιωθώ και να δουλέψω πιο σκληρά. Αυτό δεν έχει να κάνει με το φάρμακο".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ