ΑΕΚ

Μεγάλη ΑΕΚ, κέρδισε με 88-85 την Ουνικς Καζάν

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με την τετράδα των Γκριν, Λαρεντζάκη, Μαυροειδή και Άτιτς να την οδηγεί, η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 88-85 της Ούνικς Καζάν σε φιλικό παιχνίδι.

Είναι νωρίς για πανηγυρισμούς. Ήταν εξάλλου μόλις το 5ο φιλικό της ΑΕΚ και το πρώτο μπροστά στο (λιγοστό) κοινό της. Το πρώτο δείγμα γραφής ωστόσο είναι σίγουρα θετικότατο, με την ΑΕΚ να δείχνει ένα εξαιρειτκό πρόσωπο και να κερδίζει με 88-85 την Ούνικς Καζάν.

Παίζοντας χωρίς τους Χάρις, Σι και Ξανθόπουλο, η ΑΕΚ έδειξε ότι, καταρχάς, θα είναι σκληρό καρύδι. Το ξύλο στην άμυνα έπεσε άφθονο και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τους "κιτρινόμαυρους" να αποδεικνύονται στο τέλος πιο ανθεκτικοί και να φτάνουν σε μία σπουδαία νίκη, κόντρα σε μία ομάδα που μέχρι τώρα ήταν αήττητη στα φιλικά της

O MVP

Ο Μάικ Γκριν ήρθε για να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ. Και τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν οτι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν απολαυστικός στο τέλος του αγώνα, οργανώνοντας και εκτελώντας όποτε χρειαζόταν, τελειώνοντας τον αγώνα με 18 πόντους. Κέρδισε στο νημα έτσι τον (εμφανώς ανεβασμένο) Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος επίσης είχε 18 πόντους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο τελευταίο λεπτό, όταν η ΑΕΚ έβγαλε μερικές σπουδαίες άμυνες όταν τις χρειάστηκε. Οι Τζέιμς και Μαυροειδής βρέθηκαν απέναντι σε περιφερειακούς πάνω στις αλλαγές, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να τους εμποδίσουν από το να σκοράρουν, κρατώντας το προβάδισμα της ΑΕΚ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 37/50 βολές. Το συγκεκριμένο στοιχείο την κράτησε στο παιχνίδι στα δύσκολα και τελικά της έδωσε τη νίκη, αφού οι "κιτρινόμαυροι" έβρισκαν τρόπο να προκαλούν διαρκώς φθορά στους αντιπάλους τους, μένοντας κοντά στο σκορ, χτυπώντας σαν "κόμπρα" στο τέλος.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι και με τον Λαρεντζάκη να σημειώνει 6 μαζεμένους πόντους ξέφυγε με 8-0. Κάπου εκεί ωστόσο η Ούνικς αντέδρασε. Εφαρμόζοντας μία σύνθετη άμυνα – όπου πίεζε σε όλο το γήπεδο και κατόπιν γυρνούσε την άμυνά της σε ζώνη – η ομάδα του κόουτς Πρίφτη έφερε τουμπα το ματς και χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 18-5 έκανε το σκορ 13-18, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το σκορ 16-18.

Στην δεύτερη περίοδο η Ούνικς ήταν ακόμα καλύτερη. Με τον Κολόμ να πετυχαίνει συνεχόμενα καλάθια, οι Ρώσοι ανέβασαν την διαφορά στους 9 πόντους (24-33). Τώρα όμως ήταν η σειρά της ΑΕΚ να αντιδράσει και με τους Γκριν-Μαυροειδή να πετυχαίνουν συνεχόμενα καλάθια κατάφερε να μειώσει σε 40-42 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε στο ίδιο τέμπο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Όλα αυτά ίσχυαν όμως μέχρι να πάρει μπροστά ο Σμιθ, ο οποίος με συνεχόμενους πόντους έκανε το σκορ 50-57. Η ΑΕΚ ωστόσο δεν τα παράτησε και στο τέλος της τρίτης περιόδου μείωσε σε 62-67 χάρη σε τρίποντο του Μωραϊτη.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και με τους Άτιτς και Μαυροειδή ν δίνουν λύσεις ισοφάρισε αρχικά σε 67-67 και μετά πέρασε μπροστά με 73-71. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Κι αν ο Κολόμ με δύο σερί τρίποντα έκανε το σκορ 73-77, η ΑΕΚ αντέδρασε και χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 9-3 πέρασε μπροστά με 82-80. Ήταν ξεκάθαρο ότι το παιχνίδι θα κρινόταν στο τέλος. Κι εκεί ήταν που η ΑΕΚ αποδείχθηκε καλύτερη, με τους Τζέιμς και Μαυροειδή να βγάζουν δύο μεγάλες άμυνες στο τέλος, παίρνοντας προβάδισμα με 86-85. Ακολούθησαν 2/2 βολές του Λαρεντζάκη για το 88-85, για να αστοχήσει στο τέλος σε τρίποντο ο Σμιθ, χάνοντας την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 40-42, 62-67, 88-85

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ελόνου 8, Τζέιμς 8 (1), Γκριν 18 (1), Σάκοτα 2, Τσαλμπούρης, Άτιτς 14 (1), Λαρεντζάκης 18 (2), Μπάρλοου 5 (1), Αγραβάνης, Μωραϊτης 3 (1), Μαυροειδής 12, Καμπερίδης

ΟΥΝΙΚΣ: (Πρίφτης): Ετζίμ 9, Πονκρασόφ 11, Κολόμ 21 (2), Σουκόβτσοβ 1, Λάσμε 6, Σμιθ 13(1), Τρούσκιν 1, Καϊμακόγλου 3, Λόκετ 16 (3), Κοστσέεφ, Σεργκέεφ, Κολέσνικοφ 4

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ