ΑΕΚ

Με την πλάτη στον τοίχο

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ  (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να κάνει το “μπρέικ” στον 1ο αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Τώρα καλείται να κάνει την ανατροπή και, κυρίως, να αποφασίσει αν θα εστιάσει στις διαμαρτυρίες για την διαιτησία ή τα λάθη της.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαχειριστεί μία ομάδα μία ήττα. Άλλες ομάδες πεισμώνουν και αντιδρούν. Άλλες εκνευρίζονται, χάνουν το μυαλό τους και γνωρίζουν νέα ήττα. Άλλες απλώς τα παρατάνε. Η ΑΕΚ ανήκει φέτος στην πρώτη κατηγορία. Σε αυτή πρέπει να μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η “Ένωση” έχασε μία σπουδαία ευκαιρία για να πάρει το “διπλό” στο “Παλατάκι” κόντρα στον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης των playoffs της Stoiximan.gr Basket League. Για τρία δεκάλεπτα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά στην τέταρτη περίοδο έχασε την συγκέντρωσή της, δέχθηκε ένα επιμέρους σκορ 17-2 και τελικά γνώρισε την ήττα. Σε δύο μέρες (19/5, 16:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Αν χάσει, η σεζόν τελειώνει. Αν κερδίσει η σεζόν παίρνει παράταση και πάει σε τρίτο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη. Το τι θα γίνει εξαρτάται από το πώς θα διαχειριστεί η ΑΕΚ όσα έγιναν στον πρώτο αγώνα της σειράς.

Η “Ένωση” έχει περάσει από συμπληγάδες φέτος. Έφτασε πολλές φορές στα όρια της αποτυχίας, έκανε πολλές κακές ήττες κυρίως στην Stoiximan.gr Basket League – τις οποίες και “πληρώνει” τώρα αφού έχει μειονέκτημα έδρας – αλλά πάντα έβρισκε τον τρόπο να αντιδράσει. Σαν να προτιμά να παίζει με την πλάτη στον τοίχο για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό της. Θα έχει λοιπόν ακόμα μία ευκαιρία να το κάνει. Ίσως την τελευταία ευκαιρία.

ΠΕΡΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Η ΑΕΚ έχει γνωρίσει φέτος τρεις ήττες από τον ΠΑΟΚ σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο λόγος είναι αρκετά απλός: Ο ΠΑΟΚ έχει την δυνατότητα να “ματσάρει” καλά την ΑΕΚ, αφού μπορεί να βγάλει την ίδια ενέργεια με αυτή. Η ομάδα του κόουτς Παπαθεοδώρου “διαβάζει” καλά το παιχνίδι, “χτυπάει” την ΑΕΚ σε συγκεκριμένες αδυναμίες της – όπως στην άμυνα μακριά από την μπάλα, σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ και “στοχεύοντας” αδύναμους αμυντικούς – ενώ παίζει σκληρά και , κυρίως, “κλειστά” στην άμυνα, υποχρεώνοντας την ΑΕΚ να κερδίσει με το σουτ.

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ  (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ οφείλει να εστιάσει στο αγωνιστικό κομμάτι. Να εκμεταλλευτεί κάθε πλεονέκτημα που έχει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οφείλει να δώσει χώρους στους Χάρις, Πάντερ και Γκριν να δημιουργήσουν το σουτ τους, να “στοχεύσει” μέσα στο καλάθι με την τριάδα των Χάντερ, Καββαδά, Μαυροειδή, να εκμεταλλευτεί την ικανότητα του Τζέιμς στο ένας εναντίον ενός, να “βγάλει” σουτ για τον Σάκοτα και τον Λαρεντζάκη, να στηριχθεί στην ενέργεια των Ξανθόπουλου/Βασιλόπουλου και στις δύο πλευρές του παρκέ,

Πριν ξεκινήσει το δεύτερο παιχνίδι της σειράς στην ΑΕΚ πρέπει να διαλέξουν σε ποια από τις δύο παρακάτω ερωτήσεις προτιμούν να απαντήσουν: 1. Έχει δικαίωμα η “Ένωση” να διαμαρτύρεται για την διαιτησία; 2. Μπορούσε να κερδίσει αν είχε εμφανιστεί πιο συγκεντρωμένη στην τέταρτη περίοδο; Αν οι “κιτρινόμαυροι” επιλέξουν να σταθούν στο πρώτο ερώτημα αντί για το δεύτερο, τότε μόνο κακό θα κάνουν στους εαυτούς τους. Ένα λάθος που μπορεί να σημάνει και το τέλος της σεζόν για αυτούς.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ