ΑΕΚ

Με μάσκα ο Μαυροκεφαλίδης

Με μάσκα ο Μαυροκεφαλίδης
Μαυροκεφαλίδης INTIME SPORTS

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μπορεί να τραυματίστηκε στη μύτη του στην απογευματινή προπόνηση της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ αλλά θα αγωνιστεί τελικά φορώντας προστατευτική μάσκα στο αυριανό παιχνίδι στο Ζηρίνειο με την Κηφισιά για την 7η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Η τύχη γύρισε προς στιγμή τελικά την πλάτη στην απογευματινή προπόνηση της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη καθώς στη διάρκειά της τραυματίστηκε στη μύτη του αλλά θα αγωνιστεί με μάσκα στο αυριανό παιχνίδι στο Ζηρίνειο με την Κηφισιά για την 7η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο διεθνής σέντερ της ΑΕΚ γλίτωσε το κάταγμα βάσεως ρινός μετά από μία αγκωνιά που δέχθηκε. Στον Μαυροκεφαλίδη προσφέρθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της ομάδας, Νεκτάριο Κουτσελίνη, ο οποίος και προχώρησε σε ανάταξη της μύτης του. Εν συνεχεία ακολούθησε περαιτέρω ιατρικό έλεγχο για την κατάσταση της υγείας του στην Ευρωκλινική Αθηνών, προεξάρχοντος του επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της ΑΕΚ, Ηρακλή Πατσόπουλου, όπου και αποφασίστηκε να αγωνιστεί με μάσκα στο Ζηρίνειο κόντρα στην Κηφισιά.

Μία εξέλιξη που ανακούφισε τον Ντράγκαν Σάκοτα που δεν ήθελε να σκέφτεται τυχόν απουσία του στην εκτός έδρας αποστολή της ομάδας του. Κάτι που ισχύει με τον τραυματία Ζήση Σαρικόπουλο αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Μάλκολμ Άρμστεντ που ταλαιπωρείται από μία θλάση. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός γκαρντ δεν έχει δηλωθεί ακόμη στον ΕΣΑΚΕ λόγω και των εξελίξεων που έχουνε υπάρξει στο φλερτ της απόκτησης του Ντι Τζέι Κούπερ.

Δεδομένης πάντως της κατάστασης του Μαυροκεφαλίδη αλλά και της απουσίας του Σαρικόπουλου απομένει να φανεί αν ο τεχνικός της ΑΕΚ θα συμπεριλάβει στην αποστολή του παιχνιδιού και στο κυνήγι της διατήρησης του απόλυτου στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ τον Όου Ντι Ανοσίκε. Κι αυτό γιατί ο Αμερικανός σέντερ βρίσκεται εδώ και μέρες σε συζητήσεις για την λύση του συμβολαίου του όπως και ο Καναδός γκαρντ Φιλ Σκραμπ για να δοθεί δανεικός.

Όσον αφορά δε το φλερτ της απόκτησης του Κούπερ βρίσκεται στην τελική της ευθεία με τις δύο πλευρές σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr να βρίσκονται σε διαδικασία ανταλλαγής των συμβολαίων τους. Κι αυτό γιατί η πίεση που ασκήθηκε στο πρόσωπο του 25χρονου Αμερικανού ειδικά τα τελευταία 24ωρα μετά την πρόταση προ 20ημέρου που του είχε γίνει απέδωσε τελικά καρπούς αργά το βράδυ της Πέμπτης (19/11). Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το παιχνίδι του Κούπερ απέναντι στην ΑΕΚ το απόγευμα της Τρίτης να ήταν το τελευταίο του με τη φανέλα της Κράσνι Όκτιαμπρ.

Ο Κούπερ είχε πάρει την απόφασή του να αποχωρήσει από την ρωσική ομάδα λύνοντας το συμβόλαιό του και δείχνοντας έτοιμος να επιστρέψει άμεσα στις ΗΠΑ αν δεν είχε νωρίτερα συμφωνήσει. Τελικώς το έντονο ενδιαφέρον της ΑΕΚ τον έπεισε να πει το ναι για συμβόλαιο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Κάτι που σημαίνει ότι η "Ένωση" θα αποτελέσει τον τρίτο του εν Ελλάδι σταθμό μετά από τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Με την ολοκλήρωση της απόκτησης του Κούπερ, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η μη απόκτηση του Μάλκολμ Άρμστεντ, η ΑΕΚ ενισχύεται όσον αφορά την οργάνωσή της για τη συνέχεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Κι όσο για το Eurocup θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής από την επόμενη φάση του γιατί στην Α΄ φάση του είχε αγωνιστεί με την ρωσική Κράσνι Όκτιαμπρ. Μάλιστα στο ελληνικό πρωτάθλημα αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής και όχι του επόμενου τριημέρου. Στην 8η και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη στο ΟΑΚΑ και όχι στο Σαββατιάτικο εκτός έδρας με την Κηφισιά στο Ζηρίνειο για την 7η αγωνιστική.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ