ΑΕΚ

Με Κούπερ και Άρμστεντ η ΑΕΚ στο ΣΕΦ

Με Κούπερ και Άρμστεντ η ΑΕΚ στο ΣΕΦ
Κούπερ INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ έχει στρέψει την προσοχή της στο ντέρμπι της Κυριακής (6/12) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ όπου ο Ντράγκαν Σάκοτα υπολογίζει και στον Ντι Τζέι Κούπερ αλλά και στον Μάλκολμ Άρμστεντ που δηλώθηκε στον ΕΣΑΚΕ. Το παρών θα φωνάξει και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Θέλοντας και μη στην ΑΕΚ καλούνται να αφήσουν πίσω τους τις τρεις συνεχόμενες ήττες που έχουν υποστεί ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής (6/12) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ όπου ο Ντράγκαν Σάκοτα υπολογίζει και στον Ντι Τζέι Κούπερ αλλά και Μάλκολμ Άρμστεντ που δηλώθηκε στον ΕΣΑΚΕ.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ το τελευταίο διήμερο μετά την ήττα από την Νίζνι στην Ρωσία θέλησε να γυρίσει με τον όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τρόπο σελίδα για το σύνολό του. Μία ήττα με την οποία τρίτωσε το σερί καθώς είχαν προηγηθεί αυτές από την Γαλατασαράι επίσης για το Eurocup στο ΟΑΚΑ και αυτή από τον Άρη επίσης εντός έδρας. Μία ήττα που ήταν μάλιστα η πρώτη στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με 74-83 σε ένα παιχνίδι όπου η διαφορά είχε φθάσει μέχρι και τους 20 πόντους για την ομάδα της Θεσσαλονίκης όταν είχε ξεφύγει με 49-69.

Σε ένα παιχνίδι όπου είχε κάνει το ντεμπούτο το Ντι Τζέι Κούπερ και μετά το ότι προηγήθηκε την Πέμπτη (3/12) με την κλήση του σε απολογία και την συγγνώμη του για τα νυχτοπερπατήματά του . Αυτά που έκανε στο διάστημα της παρουσίας της αποστολής στην Ρωσία για το παιχνίδι με τη Νίζνι κι ενώ είχε προηγηθεί η ήττα από τον Άρη. Σε ένα παιχνίδι όπου ο Αμερικανός πλέι μέικερ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω του ότι στην Α΄ φάση του θεσμού είχε αγωνιστεί με την επίσης ρωσική Κράσνι Όκτιαμπρ ως αντίπαλος μάλιστα της ΑΕΚ.

Ο Κούπερ που σε πρώτη φάση βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο από την ΑΕΚ είναι κανονικά στη διάθεση του Σάκοτα. Κι αυτό γιατί και ζήτησε συγγνώμη αλλά και γιατί ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Για αυτό και υπήρξε αλλαγή στάση στην καταρχήν σκέψη αποδέσμευσής του. Κάτι όμως που δεν θα συμβεί εκτός και αν υπάρξει ανάγκη λόγω του αποτελέσματος των δειγμάτων που έχει δώσει στο αντιντόπινγκ κοντρόλ. Τόσο για την ανακοίνωση του ΕΣΚΑΝ πριν δηλωθεί στον ΕΣΑΚΕ όσο και για αυτό μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Άρη στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο. Αυτά που θα επιβεβαιώσουν ή όχι τα λεγόμενα του Κούπερ ότι είναι καθαρός. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο Αμερικανός πλέι μέικερ έχει βρεθεί θετικός στον έλεγχο ντόπινγκ που υποβλήθηκε κατά την άφιξή του και στην "Ένωση" τηρούν στάση αναμονής.

Εκτός του Κούπερ στη διάθεση του Σάκοτα για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ θα είναι και ο Άρμστεντ. Ο Αμερικανός γκαρντ, πρώην της ρωσικής Άβτοντορ Σάρατοφ, με την εικόνα του στη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έδειξε να ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Αυτόν με τον οποίο ήρθε στην "Ένωση" και πιο συγκεκριμένα αφορούσε μία θλάση. Ο Άρμστεντ ήταν πολύ καλός στο παρκέ του ΟΑΚΑ δείχνοντας να θέλει να τρέξει να προλάβει τους υπόλοιπους για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος γίνεται για το μεθαυριανό ραντεβού.

Στα συν για τον "Σάλε" είναι ότι εκτός των Κούπερ και Άρμστεντ σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με την Νίζνι στο Νόβγκοροντ της Ρωσίας στη διάθεσή του βρίσκεται και πάλι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο διεθνής φόργουορντ και πρώτος σκόρερ μετά την 8η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με την απαιτούμενη θεραπεία δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στη μέση του. Το λουμπάγκο που είχε υποστεί από χτύπημα που είχε δεχθεί με αποτέλεσμα να προφυλαχθεί και να μην αγωνιστεί για πρώτη φορά στη φετινή πορεία της "Ένωσης".

Τέλος στην ΑΕΚ εν όψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ είναι κατηγορηματικοί πως δεν τίθεται θέμα προπονητή. Αυτό σημαίνει ότι ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ ο Μάκης Αγγελόπουλος στηρίζει τον Σάκοτα. Το αν θα υπάρξει αλλαγή στάσης το βράδυ της Κυριακής με ενδεχόμενη έλευση του Παναγιώτη Γιαννάκη ή όχι ή ακόμη και του Αργύρη Πεδουλάκη θα φανεί.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ