ΑΕΚ

Μαυροκεφαλίδης: "Ντροπή ό,τι έγινε με τον Ντούσαν!"

Μαυροκεφαλίδης: "Ντροπή ό,τι έγινε με τον Ντούσαν!"

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μιλάει στο Sport24.gr για τις δύσκολες ημέρες που προηγήθηκαν στις τάξεις της ΑΕΚ, την επόμενη ημέρα της "Ένωσης" και τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Ντούσαν Σάκοτα (VIDEO).

Όταν ο Ντούσαν Σάκοτα πάτησε για πρώτη φορά παρκέ στα 23.8" για τη λήξη της πρώτης περιόδου κόντρα στο Ρέθυμνο, οι φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν χθες (19/12) στις εξέδρες του ΟΑΚΑ χειροκρότησαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος τον αρχηγό!

Η... παράνοια στις τάξεις της ΑΕΚ κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Νεπτούνας, όταν έγινε γνωστό ότι η "Ένωση" δεν συνεχίζει στο Eurocup και ορισμένοι ξέσπασαν κατά της οικογένειας Σάκοτα. Ο Ντούσαν ήταν σε τραγική κατάσταση, αρνήθηκε να κάνει την παραμικρή δήλωση μετά τον αγώνα με τους Λιθουανούς ενώ έφτασε στο σημείο να σκεφτεί ακόμα και την αποχώρηση από την ομάδα !

Εν τέλει ο 29χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε κανονικά στο ματς με το Ρέθυμνο, εκεί όπου η ΑΕΚ αντέδρασε σωστά μετά τις δύσκολες ημέρες που προηγήθηκαν κι έφτασε στην εύκολη νίκη , με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στην άκρη του πάγκου και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να κάνει (ξανά) τη διαφορά με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 26'51" συμμετοχής.

Μαυροκεφαλίδης: "Ντροπή ό,τι έγινε με τον Ντούσαν!"

Ο ηγέτης της εφετινής ΑΕΚ μίλησε στο Sport24.gr για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα έπειτα από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, τη συνέχεια των υποχρεώσεων, το ενδιαφέρον της Μακάμπι και τον Ντούσαν Σάκοτα.

"Ίσως μας κάνει καλό το ένα παιχνίδι την εβδομάδα"

"Σίγουρα είμαστε στεναχωρημένοι με ό,τι προηγήθηκε. Τώρα μοναδικός στόχος είναι το πρωτάθλημα και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Επειδή, ακριβώς, χρειαζόμαστε πολλή βελτίωση σαν ομάδα, ίσως μας κάνει καλό το ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Θα έχουμε καιρό στις προπονήσεις να βελτιωθούμε" εξήγησε αρχικά ο Μαυροκεφαλίδης στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ.

Πως βιώσατε εκ των έσω όσα προηγήθηκαν; Από τον αποκλεισμό και την αλλαγή προπονητή, ως το πρώτο παιχνίδι με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στη θέση του χεντ κόουτς;

"Αυτά συμβαίνουν... Έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός. Έτσι είναι τα συναισθήματα. Εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για το το παρόν ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Προχωράμε".

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σε ενόχλησε περισσότερο; Ότι είχατε τις δυνατότητες να περάσετε στην επόμενη φάση ή ο τρόπος που μείνατε εκτός συνέχειας στο Eurocup;

"Σίγουρα είχαμε τις δυνατότητες να περάσουμε, δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε. Τώρα μην μπούμε σε λεπτομέρειες, δεν χρειάζεται. Τι να κάνουμε... Όπως προανέφερα, έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός. Πρέπει να συνεχίσουμε".

Τι διαφορετικό είδαμε σήμερα (σ.σ. χθες) από την ΑΕΚ μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία;

"Μπορούμε να πούμε ότι σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνισή μας. Περισσότερο θα σταθώ στο ξεκίνημα του αγώνα με το Ρέθυμνο, που γενικά έχουμε... θέματα σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Μπήκαμε συγκεντρωμένα, περισσότερο με την άμυνα, και νομίζω ότι κερδίσαμε απολύτως δίκαια".

Πλέον ποια είναι η επόμενη ημέρα της ΑΕΚ μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό;

"Αρχικά να δούμε τι γίνεται με το θέμα του προπονητή, αν θα μείνει ο κόουτς Μανωλόπουλος ή αν θα έλθει κάποιος άλλος. Πλέον θα έχουμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα και περισσότερο χρόνο στην προπόνηση. Αυτό είναι πολύ καλό ώστε να μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να πετύχουμε τους στόχους μας".

Τι έγινε πραγματικά με τη Μακάμπι; Υπήρξε κάτι χειροπιαστό ή το ενδιαφέρον ήταν μόνο θεωρητικό;

"Εδώ και καιρό υπάρχει ένα ενδιαφέρον αλλά είμαι παίκτης της ΑΕΚ, έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ, δεν έχω κάποιο όρο για να φύγω οπότε...".

Πως έζησες ό,τι έγινε με τον Ντούσαν, με τις αποδοκιμασίες την ώρα του αγώνα και ό,τι ακολούθησε;

"Αυτό που έγινε από μερικούς είναι ντροπή! Τι να πω... Ξέρουμε ότι ο Ντούσαν αγαπάει πολύ την ομάδα, πάρα πολύ. Πολύ περισσότερο από αυτούς που τον έβριζαν, οπότε καλό θα είναι αυτοί οι συγκεκριμένοι που το έκαναν να το σκεφτούν καλύτερα την επόμενη φορά και να βοηθήσουν την ΑΕΚ! Γιατί έτσι κάνουν κακό στην ομάδα. Μπορεί να μην είναι και ΑΕΚτσήδες, δεν ξέρω...".

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ