ΑΕΚ

Μαυροκεφαλίδης: "Εθνική; Να το συζητήσουμε"

Μαυροκεφαλίδης: "Εθνική; Να το συζητήσουμε"
INTIME SPORTS

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24.gr και μίλησε για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, την ΑΕΚ αλλά και για τους λόγους που είναι αισιόδοξος

Kατά την διάρκεια της Media Day της "κιτρινόμαυρης" ΚΑΕ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μίλησε στο Sport24.gr για την ΑΕΚ της νέας σεζόν κι όχι μόνο.

Το καλοκαίρι αποτέλεσε ένα από τα πιο hot ονόματα, καθώς τόσο ομάδες από την Ελλάδα όσο κι από το εξωτερικό ενδιαφέρθηκαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έγινε ένας από τους λίγους παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, όμως δεν φαίνεται να το... παίρνει πάνω του.

Ο 31χρονος σέντερ μίλησε για τη νέα σελίδα της καριέρας του και για τον λόγο που οι εμπειρίες που έχει αποκομίσει τόσα χρόνια μπορούν να τον βοηθήσουν στο... ταξίδι που ξεκινάει με την ΑΕΚ. Εκτός των άλλων ο Μαυροκεφαλίδης δεν αρνήθηκε να σχολιάσει και ενδεχόμενη κλήση του στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του

Νέα σεζόν και νέα ομάδα για εσένα. Είσαι έτοιμος για μία καινούρια πρόκληση;

"Σίγουρα είναι μία νέα πρόκληση, καθώς όλα είναι καινούρια. Έχω την εμπειρία από νέα πράγματα, καθώς πολλές φορές βρέθηκα σε αυτή τη κατάσταση στη ζωή μου, οπότε νομίζω ότι θα το διαχειριστώ καλά".

Μετά το περσινό εξαιρετικό τελείωμα φέτος θα έχεις τη φανέλα του βασικού. Είσαι έτοιμος για ένα πρωταγωνιστικό ρόλο;

" Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι πως ό,τι μου ζητηθεί θα προσπαθήσω να αντεπεξέλθω όσο καλύτερα γίνεται. Πρέπει να δουλεύω μέσα στο γήπεδο, να είμαι συγκεντρωμένος ανά πάσα στιγμή κι έτσι οτιδήποτε μου ζητηθεί θα είμαι έτοιμος γι αυτό".

Μαυροκεφαλίδης: "Εθνική; Να το συζητήσουμε"
INTIME SPORTS

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να επιλέξεις την ΑΕΚ;

"Η πρόταση που μου έγινε ήταν σοβαρή και είχε όλα αυτά που έψαχνα. Είχα κι άλλες προτάσεις το καλοκαίρι, όμως της ΑΕΚ ήταν πολύ σοβαρή και πρόκειται για μία ομάδα που έχει υψηλές βλέψεις. Όλοι θέλουμε να δώσουμε το καλύτερο δυνατό για να επαναφέρουμε την ομάδα σε υψηλά επίπεδα".

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην Ευρώπη και στο Eurocup. Πως βλέπεις αυτή την διοργάνωση;

" Είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο που επιστρέφει στην Ευρώπη. Το Eurocup είναι μία πολύ δυνατή διοργάνωση με πολύ καλές ομάδες. Είναι σημαντικό για την ομάδα αλλά και για εμάς που θα έχουμε τη δυνατότητα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε".

Είσαι από τους λίγους παίκτες που έχουν παίξει και στις τρεις ομάδες του πρώην ΠΟΚ (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ) αυτό πιστεύεις ότι δείχνει κάτι για την αξία σου;

" Κάποιοι το θεωρούν καλό, κάποιοι άλλοι κακό και για κάποιους άλλους δεν παίζει ρόλο. Δεν είναι κάτι εύκολο να γίνει, όμως για εμένα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Είναι εμπειρία να παίζεις και στις τρεις μεγάλες ομάδες του κέντρου. Θα μπορούσες να πεις ότι είμαι και τυχερός. Τώρα αυτό που σκέφτομαι είναι να γνωρίσω κι αυτή εδώ την εμπειρία".

Το κεφάλαιο της Εθνικής ομάδας υπάρχει ακόμα στο μυαλό σου;

" Πλέον είμαι 31 και του χρόνου θα είμαι 32 χρονών. Αυτή τη στιγμή γίνεται μία ανανέωση στην Εθνική κι αφού φέτος δεν χώρεσα είναι πιθανό να μην χωρέσω και του χρόνου. Αν μου ζητηθεί να έχω κάποιον ρόλο θα το συζητήσουμε και εννοείται ότι θα βοηθήσω".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ