ΑΕΚ

Μαυροκεφαλίδης: "Αγαπώ απεριόριστα τον ΠΑΟΚ, δεν προκαλούσα εγώ"

Μαυροκεφαλίδης: "Αγαπώ απεριόριστα τον ΠΑΟΚ, δεν προκαλούσα εγώ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μιλάει στο Sport24.gr για την αποφασιστικότητα που είχε η ΑΕΚ στο "Παλατάκι", για το τρίτο ματς στο ΟΑΚΑ αλλά και για τις ύβρεις που άκουσε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ στον σαββατιάτικο αγώνα.

Πολλές βοήθειες έδωσε στην ΑΕΚ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στο "διπλό" (59-68) της "Ενωσης" απέναντι στον ΠΑΟΚ στο "Παλατάκι". Ο Ελληνας καλαθοσφαιριστής πέτυχε 14 πόντους ενώ "μάζεψε" και 12 ριμπάουντ, σε ένα παιχνίδι που ο ίδιος πέρασε... δύσκολες στιγμές καθώς άκουσε πολλά "γαλλικά" από τους οπαδούς των "ασπρόμαυρων" που θεώρησαν πως ο καλαθοσφαιριστής της ΑΕΚ προκάλεσε.

Το Sport24.gr μετά το τέλος του σαββατιάτικου (23/4) αγώνα μίλησε με τον Μαυροκεφαλίδη για την εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ, για το ματς με της Μ. Τετάρτης στο ΟΑΚΑ (το τρίτο παιχνίδι των δύο "Δικεφάλων" στην προημιτελική φάση) αλλά και για όσα έγιναν με τους φίλους του ΠΑΟΚ.

"Ημασταν αποφασισμένοι, είχαμε καθαρό μυαλό"

Αρχικά για την θετικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη με το οποίο η "Ενωση" έμεινε "ζωντανή" όσον αφορά το θέμα της πρόκρισης στην ημιτελική φάση και για την "αντίδραση" της ΑΕΚ μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ, μας είπε: "Ξεκάθαρα χάσαμε το παιχνίδι από τα δικά μας χέρια στο ΟΑΚΑ. Είναι πολλά παιχνίδια που χάσαμε λόγω συγκέντρωσης ή λόγω πίεσης που έχουμε, δεν ξέρω... Ημασταν αποφασισμένοι (σ.σ. στο ματς που έγινε στο "Παλατάκι"), είχαμε καθαρό μυαλό και κερδίσαμε ξεκάθαρα. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα λεπτομέρειες... (σ.σ. εννοεί για τον τρόπο που κέρδισε η ΑΕΚ)".

"Πραγματικά πιστεύω πως είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα"

Ο Μαυροκεφαλίδης πιστεύει πολύ στις δυνατότητες της "Ενωσης" και χαρακτηριστικά ανέφερε: " Πιστεύω πως είμαστε πραγματικά μια πάρα πολύ καλή ομάδα και δεν το έχουμε δείξει γιατί υπήρχαν διάφορα πράγματα όλη την χρονιά. Είναι μια περίεργη χρονιά για την ΑΕΚ. Αλλά πραγματικά πιστεύω πως είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ολα τα παιδιά το ξέρουνε γιατί δουλεύουν πάρα πολύ. Η δουλειά κάνει την διαφορά και εμείς το κάνουμε αυτό. Ομως πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο, αυτό είναι το βασικό".

"Αν είμαστε συγκεντρωμένοι όπως στην Πυλαία, δεν φοβάμαι τίποτα"

Οσο για το τρίτο ματς που θα γίνει μεταξύ των δύο "Δικεφάλων" στο ΟΑΚΑ (όποιος κερδίσει, θα προκριθεί στην ημιτελική φάση) την Μ. Τετάρτη; "Είναι ένα παιχνίδι που εμείς θα πρέπει να κερδίσουμε. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι όπως τώρα, εδώ στη Πυλαία (σ.σ. οι δηλώσεις έγιναν λίγο πριν φύγει η ΑΕΚ από το "Παλατάκι"), εγώ προσωπικά δεν έχω να φοβηθώ τίποτα".

"Ο Μιλόσεβιτς ήταν ο καλύτερος"

Ο Μαυροκεφαλίδης πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στα τελευταία έξι ματς που έχει παίξει κόντρα στους "ασπρόμαυρους" ως παίκτης του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ είχε σε όλα διψήφιο αριθμό πόντων και ο μέσος όρος του ήταν 16,6 πόντοι. Καλός ήταν και το Σάββατο με τους 14 πόντους που είχε συνεχίζοντας έτσι την θετική παράδοση απέναντι στους "ασπρόμαυρους".

Ο ίδιος πάντως δεν το βλέπει έτσι και στάθηκε περισσότερο στην απόδοση του Μιλόσεβιτς. "Καμιά παράδοση... Ο καλύτερός μας παίκτης ήταν η ομάδα. Και σαν όνομα, μπορώ να πω πως ήταν ο Μιλόσεβιτς. Εγώ θα κάνω αυτά που είναι να κάνω, γι' αυτό πληρώνομαι... Νομίζω όμως την διαφορά την κάνουν οι άλλοι παίκτες", τόνισε ο Μαυροκεφαλίδης.

"Ποτέ δεν θα προκαλούσα κανέναν, ειδικά τον κόσμο του ΠΑΟΚ"

Ο τελευταίος ανδρώθηκε στον ΠΑΟΚ, πέρασε πολλά στους "ασπρόμαυρους" και σίγουρα ήταν άσχημο γι' αυτόν να ακούει οπαδούς των "ασπρόμαυρων" να τον βρίζουν όπως έγινε το Σάββατο. Η συζήτησή μας ολοκληρώθηκε με το συγκεκριμένο ζήτημα ζητώντας ένα σχόλιο από τον καλαθοσφαιριστή της ΑΕΚ γι' αυτές τις κακές στιγμές που πέρασε στο "Παλατάκι".

" Η αντίδραση του κόσμου ήταν λογική, αλλά εγώ παίζω για να κερδίζω. Σέβομαι και αγαπώ απεριόριστα τον ΠΑΟΚ και όλους τους ανθρώπους του και το ξέρουνε πάρα πολύ καλά όλοι τους. Και ξέρουνε τι χαρακτήρας είμαι. Ποτέ δεν θα προκαλούσα κανέναν, ειδικά τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Γι' αυτό που έγινε (σ.σ. για τα "γαλλικά" που ακούστηκαν εναντίον του και το γενικότερο κακό κλίμα που διαμορφώθηκε γι' αυτόν από τους φίλους του "Δικεφάλου"), λυπάμαι... Πραγματικά δεν προκαλούσα εγώ, άλλοι με προκαλέσανε".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ