ΑΕΚ

Μαυροειδής: "Το τελευταίο τρίλεπτο μου φάνηκε αιώνας!"

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΜΟΝΑΚΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΜΟΝΑΚΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Μαυροειδής δήλωσε στο Sport24.gr ότι στο τελευταίο τρίλεπτο του τελικού με τη Μονακό δεν μπορούσε να ηρεμήσει, ενώ τόνισε ότι με αυτό τον κόσμο η ΑΕΚ δεν μπορούσε να χάσει!

Όλη η σεζόν της ΑΕΚ μοιάζει μέχρι στιγμής με όνειρο. Κάθε στιγμή, κάθε ήττα και κάθε νίκη έμελλε να της δείξει τον δρόμο για την κατάκτηση του Basketball Champions League . Ο Δημήτρης Μαυροειδής δείχνει να το πιστεύει αυτό περισσότερο από κάθε άλλον. Και φρόντισε να το παραδεχθεί αυτό στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr.

Είναι ένα όνειρο, ένα άστρο. Μπορεί να είναι πράγματι η αύρα της κατάκτησης του τροπαίου το 1968. Σαν να μας οδηγεί αυτή η επιτυχία” δήλωσε αρχικά ο διεθνής σέντερ για την κατάκτηση του τίτλου κόντρα στη Μονακό, για να συμπληρώσει: “ Νομίζω ότι αυτό φαίνεται από το ξεκίνημα της χρονιάς, από τον τρόπο που γυρίσαμε κάποια παιχνίδια και ανατρέψαμε καταστάσεις. Όλα αυτά που έχουν γίνει φέτος ίσως ήταν τα σημάδια μας ότι θα κατακτήσουμε το τρόπαιο.

Στον τελικό με τη Μονακό νομίζω ότι έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε Το δύσκολο κομμάτι ήταν ο ημιτελικός, όπου το άγχος ήταν μεγαλύτερο να μην απογοητεύσουμε τον κόσμο μας. Στον τελικό τα πράγματα ήταν πιο απλά. Ήταν ένα παιχνίδι, έπρεπε να κερδίσουμε και αυτό κάναμε”.

Μαυροειδής: "Το τελευταίο τρίλεπτο μου φάνηκε αιώνας!"
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Η φράση “ κερδίσαμε γιατί δεν μπορούσαμε να χάσουμε” που ακούγεται στην ταινία “1968” μοιάζει να είναι ο οδηγός της φετινής ΑΕΚ. Ήταν και ο οδηγός της στον τελικό με τη Μονακό; “ Νομίζω ότι ειδικά κόντρα στη Μονακό ίσχυε αυτό 100%” παραδέχεται ο Δημήτρης Μαυροειδής, για να συμπληρώσει: “Όταν βγήκαμε στο παρκέ για το ζέσταμα ήταν απίστευτη ατμόσφαιρα. Εγώ δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο στην ζωή μου. Ο κόσμος μας βοήθησε απίστευτα. Η Μονακό κάποια στιγμή έμοιαζε χαμένη από τον παλμό του κόσμου. Πιστεύω ότι κάναμε περήφανους τους φιλάθλους μας, μας βοήθησαν και γίναμε μέρος της ιστορίας της ΑΕΚ”.

“ΤΟ ΘΕΛΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ”

Όπως στον ημιτελικό με τη Μούρθια, όπως βασικά όλη την σεζόν, έτσι και κόντρα στη Μονακό η ΑΕΚ έζησε ακόμα ένα θρίλερ, καταφέρνοντας για ακόμα μία φορά να αναδειχθεί νικήτρια. Τι συμβαίνει όμως με την “Ένωση” και τα θρίλερ φέτος; “ Τι να σου πω, ίσως το κάνουμε για να μην είστε ήσυχοι κι εσείς” λέει αρχικά αστειευόμενος ο έμπειρος σέντερ, για να σοβαρευτεί στην συνέχεια: “ Νομίζω ότι περισσότερο από δικές μας χαζομάρες έγινε αυτό κόντρα στη Μονακό. Εγώ τα τελευταία τρία λεπτά ένιωσα ότι ήταν αιώνας! Ήθελα να τελειώσει το παιχνίδι και να πάρουμε το κύπελλο. Ίσως αυτή η ανυπομονησία ήταν που μας οδήγησε σε κάποια λάθη. Συμβαίνουν αυτά, αλλά τέλος καλό, όλα καλά”.

Ποιο ήταν όμως το κλειδί για τη νίκη της ΑΕΚ; “Δεν υπάρχει κλειδί σε μία τέτοια νίκη. Η εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια με έχει διδάξει ότι σε έναν τελικό η τακτική αρκετές φορές πηγαίνει στην άκρη. Είναι θέμα θέλησης. Το ποιος το θέλει περισσότερο. Όπως στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το θέλαμε περισσότερο, έτσι και κόντρα στη Μονακό δείξαμε από την αρχή ότι το θέλαμε περισσότερο για αυτό κερδίσαμε”.

Μαυροειδής: "Το τελευταίο τρίλεπτο μου φάνηκε αιώνας!"
EUROKINISSI

Ο Μαυροειδή, ο Σάκοτα και ο Βασιλόπουλος είναι τρεις παίκτες που έχουν περάσει πολλά στην καριέρα τους. Για την ακρίβεια και οι τρεις μοιάζει να παίζουν από θαύμα. Μήπως τελικά αυτή η θέληση των τριών έμπειρων ψηλών έχει μεταλαμπαδευτεί στους συμπαίκτες τους; Ο Δημήτρης Μαυροειδής δείχνει να συμφωνεί:“ Είμαστε μία γενιά που έχει φτιάξει χαρακτήρα και μπασκετικά και εξωμπασκετικά. Εμείς έχουμε έναν χαρακτήρα που βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα. Οι Έλληνες της ομάδας γενικά έχουν δείξει φέτος χαρακτήρα και έχουν φέρει τούμπα πολλά παιχνίδια φέτος, όπως στον ημιτελικό με τη Μούρθια.

Οι Έλληνες της ομάδας είναι η ραχοκοκαλιά αυτής της ΑΕΚ, αφού εμείς οι πιο έμπειροι είμαστε αυτοί που οφείλουμε να δείξουμε τον δρόμο στους νεότερους παίκτες της ομάδας, αλλά και να κάνουμε σαφές στους Αμερικανούς ότι η ΑΕΚ είναι ένα τεράστιο μέγεθος”.

Αντί επιλόγου, ο διεθνής σέντερ είχε να πει κάτι για τον κόσμο της ΑΕΚ, ο οποίος γέμισε το ΟΑΚΑ και δημιούργησε μία απίστευτη ατμόσφαιρα, οδηγώντας την στην κατάκτηση του τροπαίου: “ Ό,τι και να πω νομίζω ότι είναι λίγο. Ο κόσμος μας ήταν τρομερός, ανατριχιαστικός. Από την πρώτη στιγμή που βγήκαμε στο παρκέ και είδαμε τι γινόταν στο γήπεδο καταλάβαμε ότι με αυτόν στο πλευρό μας δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε. Το κάναμε για αυτούς και πιστεύω ότι του δώσαμε μεγάλη χαρά.”.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ