ΑΕΚ

Μαυροειδής στο Sport24.gr: "Καλό δίδυμο με τον Λουκά"

Μαυροειδής στο Sport24.gr: "Καλό δίδυμο με τον Λουκά"

Η ΑΕΚ φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με ρεκόρ 6-0 και ο Δημήτρης Μαυροειδής μιλάει στο Sport24.gr για τα καλύτερα που έρχονται και τη συνεργασία του με τον Μαυροκεφαλίδη.

Το 84-78 επί του Απόλλωνα Πάτρας στο ΟΑΚΑ ήταν η έκτη συνεχόμενη νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη για την ΑΕΚ που, παρεμπιπτόντως, φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με ρεκόρ 6-0.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα ξεπέρασε το εμπόδιο του αξιόμαχου Απόλλωνα που πάλεψε ως το τέλος για τη νίκη όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την υπέρβαση απέναντι στην "Ένωση", που εμφάνισε ξανά τις γνωστές αδυναμίες (βλέπε κακό ξεκίνημα) απέναντι στους Αχαιούς.

Έπειτα, λοιπόν από το επίσημο ντεμπούτο του στη "Svyturio Arena" της Κλαϊπέντα κόντρα στη Νεπτούνας και την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ΑΕΚ από τις 10 Μαρτίου 2005, ο Δημήτρης Μαυροειδής φόρεσε για πρώτη φορά τα "κιτρινόμαυρα" σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα.

"Την υγειά μας και όλα θα γίνουν"

Ο 30χρονος σέντερ χρησιμοποιήθηκε, κυρίως, ως ρεζέρβα του MVP Μαυροκεφαλίδη, έχοντας 4 πόντους με 2/2 βολές, 1/3 δίποντα, συν 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 12 λεπτά. "Εντάξει, είναι αρχή ακόμα. Δεν ξέρω τα ονόματα των συμπαικτών μου καλά-καλά (γέλια)! Πάντως πιστεύω πως η ΑΕΚ είναι σε καλό δρόμο. Δουλεύουμε προκειμένου να βελτιωθούμε στο μέλλον και αυτό έχει σημασία. Την υγειά μας να έχουμε και όλα θα γίνουν" τόνισε στο Sport24.gr ο πρώην σέντερ της Κηφισιάς έξω από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Κατερίνα, και τους γονείς του.

Μαυροειδής στο Sport24.gr: "Καλό δίδυμο με τον Λουκά"

"Δικαίωση έπειτα από όσα τράβηξα!"

Τι εντυπώσεις έχει αποκομίσει στην ΑΕΚ, συμπληρώνοντας σχεδόν μια βδομάδα στην "Ένωση" κι έχοντας αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια υπό τις οδηγίες του κόουτς Σάκοτα; "Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα σε όλα τα επίπεδα και αυτό φαίνεται. Η οργάνωσή είναι τρομερή! Όλοι εδώ είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν αμέσως και ο κόσμος είναι πολύ ζεστός. Γενικώς, είναι ένα περιβάλλον που μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και να πετύχεις. Εσύ και η ομάδα! Για μένα, είναι πολύ σημαντικό το ότι βρίσκομαι εδώ, σε αυτόν τον οργανισμό. Το ότι φοράω αυτή τη φανέλα και επέστρεψα στο πιο υψηλό επίπεδο έπειτα από όσα τράβηξα. Είναι μια δικαίωση".

Η ΑΕΚ έφτασε αισίως τις έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και απολαμβάνει προσωρινά τη μοναξιά της κορυφής, αφού ο Παναθηναϊκός παίζει εκτός έδρας με τον Αρκαδικό, την προσεχή Δευτέρα (16/11, 19:00). Τι σημαίνει αυτό το 6-0 για την "Ένωση"; "Απολύτως τίποτα! Δεν έχουμε κάνει ακόμα κάτι σημαντικό. Είμαστε ακόμα στις αρχές της χρονιάς κι έχουμε μπροστά μας την Ευρώπη και τα ταξίδια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση αφού οι αντίπαλοί μας ξέρουν ότι είμαστε κουρασμένοι και θέλουν να μας… χτυπήσουν. Πρέπει να τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς για να επιβιώσουμε!".

"Ξέρουμε τι θέλει ο ένας από τον άλλον"

Ο Δημήτρης Μαυροειδής έσμιξε ξανά με τον Μαυροκεφαλίδη έπειτα από την κοινή θητεία τους στο Μαρούσι της περιόδου 2008-09, όταν εκείνη η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην Euroleague. Όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Νίκος Λινάρδος, "η συνεργασία του Μαυροειδή με τον Μαυροκεφαλίδη είχε... περπατήσει πολύ καλά" . Τι έχει να πει ο ίδιος για τη συνύπαρξή του με τον ηγέτη της εφετινής ΑΕΚ; "Ήμασταν από παλιά μαζί με τον Λουκά κι εδώ θα συνεργαστούμε πάρα πολύ καλά. Είμαστε και οι δυο πολύ έμπειροι, ξέρουμε τι θέλει ο ένας από τον άλλον και ότι ο ένας μπορεί να συμπληρώσει τον άλλον. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε ένα αρκετά καλό δίδυμο στην ΑΕΚ".

Μαυροειδής στο Sport24.gr: "Καλό δίδυμο με τον Λουκά"

Το 6-0 στην Basket League συνιστά την τρίτη καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία της ΑΕΚ στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ωστόσο ο Μαυροειδής κρατάει χαμηλούς τόνους. "Κανένα ματς δεν θα είναι εύκολο. Ακολουθούν πολλά επικίνδυνα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και το Eurocup. Ξέρουμε ότι τα δύσκολα δεν έχουν έλθει ακόμα αλλά νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για να πετύχουμε σπουδαία πράγματα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ