ΑΕΚ

Μαυροειδής: "Ήταν μια επεισοδιακή χρονιά"

Μαυροειδής: "Ήταν μια επεισοδιακή χρονιά"

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ, τις κρίσεις που πέρασε η "Ένωση" και τη σειρά των τελικών της Basket League (AUDIO).

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" και στους Γιάννη Σταυρουλάκη, Θανάση Βορίση και Γιάννη Λαμπίρη για την κατάληψη της τρίτης θέσης της Basket League από την "Ένωση", μετά το 3-1 επί του Άρη στην σειρά των μικρών τελικών, αλλά και για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

O 30χρονος σέντερ μίλησε:

Για την εφετινή χρονιά στην ΑΕΚ: "Ήταν μια επεισοδιακή χρονιά. Έγιναν πολλές αλλαγές, σε προπονητές, βοηθούς και παίκτες. Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα να γίνονται τόσες αλλαγές σε μια ομάδα. Η χρονιά όμως έκλεισε θετικά και επετεύχθη ο στόχος της ομάδας, ο οποίος ήταν η κατάληψη της τρίτης θέσης. Κρατάμε το ότι έγινε ένα βήμα παραπάνω. Πέρσι τελειώσαμε στην 5η θέση και φέτος στην 3η. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά και να χτίσουμε έναν κορμό με Έλληνες, που θα πλαισιωθούν από καλούς ξένους για να πάμε πιο ψηλά. Παράλληλα να δούμε μια καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία, που φέτος λόγω των αλλαγών και των τραυματισμών δεν ήταν εφικτό. Ίσως αν από την αρχή είχαν γίνει πιο σωστά κάποια πράγματα αναφορικά με το χτίσιμο της ομάδας, τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετική. Αν μια ομάδα δεν έχει χημεία, δεν μπορεί να κερδίσει, Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και χρειάζεται χημεία και μέταλλο για να κερδίσει μια ομάδα. Αν και είχαμε ποιοτικούς παίκτες, δεν είχαμε ομοιογένεια. Στο τέλος βέβαια μέτρησε η κλάση των παικτών και βγήκαμε τρίτοι. Αν όμως είχαμε και ομοιογένεια τα πράγματα θα ήταν καλύτερα".

Μαυροειδής: "Ήταν μια επεισοδιακή χρονιά"

Για το πως η ομάδα έμεινε ενωμένη πάρα τις κρίσεις που πέρασε: "Το κλίμα που συνάντησα στην ΑΕΚ είναι οικογενειακό και ο πρόεδρος είναι κοντά σε εμάς τους παίκτες. Ακόμη και όταν έγινε το περιστατικό με τον Ντούσαν Σάκοτα, ήμασταν όλοι μαζί και είπαμε ότι τον θέλουμε στην ομάδα μέχρι το τέλος. Αναφορικά με τον Ντράγκαν Σάκοτα, δεν μπορώ να πω κάτι. Αυτά συμβαίνουν με τους προπονητές".

Για την σειρά των τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: "Πριν αρχίσει η σειρά, πίστευα ότι ήταν πιο έτοιμος ο Ολυμπιακός. Στην πορεία όμως φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός ελέγχει περισσότερο τα παιχνίδια. Αυτό με παραξένεψε, επειδή ο κόουτς Πεδουλάκης κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να φτιάξει την ομάδα όπως ήθελε. Ο Ολυμπιακός πάντως έχει πιο πλήρες ρόστερ σε αντίθεση με αυτό του Παναθηναϊκού, το οποίο έχει ελλείψεις. Πιστεύω ότι στον τέταρτο τελικό θα μιλήσει η έδρα για τον Παναθηναϊκό, ενώ θα λείψει από τον Ολυμπιακό ο Πρίντεζης. Στο τελευταίο ματς όλα θα είναι ανοιχτά. Εκεί θα μιλήσουν οι προσωπικότητες. Όλα τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων είναι αμφίρροπα, αλλά πολύ καλά από πλευράς ποιότητας".

Για τον Ραντούλιτσα: "Έχω σε εκτίμηση τον ΡαντούλιτΣα. Μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον αντίπαλο. Δεν έδειξε όμως πολλά πράγματα σε αυτά τα παιχνίδια. Ίσως τον επηρέασε η αλλαγή προπονητή. Όταν λοιπόν βλέπει ο κόουτς Πεδουλάκης ότι σε κάποιες φάσεις ο παίκτης δεν ανταποκρίνεται όπως μπορεί και όπως θα έπρεπε, είναι λογικό να μην τον χρησιμοποιεί μετά".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ