ΑΕΚ

Μαυροειδής: "Η ΑΕΚ είναι πάνω από πρόσωπα"

Μαυροειδής: "Η ΑΕΚ είναι πάνω από πρόσωπα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα ΑΕΚ, αλλά και το κενό που άφησε ο Μαυροκεφαλίδης, το οποίο, όπως τόνισε, θα καλυφθεί από όλους τους παίκτες.

Ο σέντερ της ΑΕΚ ξέρει ότι φέτος θα έχει μεγαλύτερο φορτίο να σηκώσει στην ομάδα λόγω της ξαφνικής φυγής του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Είναι όμως έτοιμος για την πρόκληση.

Μιλώντας στο Sport24.gr λίγο μετά την παρουσίαση της νέας φανέλας της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν, ο Δημήτρης Μαυροειδής έδειξε ενθουσιασμένος για αυτό που δημιουργείται στην “Ένωση”. Και ο κυριότερος λόγος για αυτό όπως τόνισε είναι ότι η φετινή ομάδα έχει μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ της.

Ο 31χρονος σέντερ ξέρει ότι ο Μαυροκεφαλίδης ήταν ο παίκτης πάνω στον οποίο χτίστηκε η περσινή ΑΕΚ. Στο τέλος της ημέρας, ωστόσο, η “Ένωση” πρέπει να ζήσει χωρίς αυτόν, επειδή, όπως τόνισε και ο Μαυροειδής “ μία ομάδα τόσο μεγάλη όσο η ΑΕΚ είναι πάνω από ονόματα”.

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου ενόψει της νέας σεζόν;

"Νομίζω ότι θα είναι μία αρκετά δύσκολη χρονιά φέτος, πιο απαιτητική σε σχέση με πέρυσι. Το σύνολο έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο από κόουτς ώστε να μπορεί να πάει αρκετά ψηλά η ομάδα και να μην έχει προβλήματα. Η προετοιμασία έχει πάρει αρκετά καλά. Υπάρχει κούραση, αλλά αυτό είναι λογικό, και νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε αρκετούς από τους στόχους μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".

Δεδομένου ότι είσαι από τους παίκτες που έμειναν από το περσινό ρόστερ, ποια είναι η άποψή σου για τη νέα ΑΕΚ που χτίζεται;

"Το ρόστερ είναι πιο ισορροπημένο σε σχέση με πέρυσι. Έχουμε περισσότερο βάθος. Δεν υπάρχει κάποιος που θα μονοπωλεί τις επιθέσεις, υπάρχει μία ισορροπία και αυτό είναι καλό, επειδή οι αντίπαλοι δεν θα επικεντρώνονται σε έναν παίκτη. Όλοι οι παίκτες μπορούν να απειλήσουν, να δημιουργήσουν και αυτό θα βοηθήσει την ομάδα, αφού πέρυσι πολλές φορές παίρναμε μεγάλες διαφορές και τις χάναμε γρήγορα επειδή μπλοκάραμε επιθετικά, κάτι που φέτος ελπίζω ότι δεν θα γίνεται".

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν μεγάλο Κεφάλαιο για την ομάδα πέρυσι, ειδικά στην επίθεση. Πιστεύεις ότι θα φανεί το κενό του;

"Σίγουρα ο Λουκάς είναι μεγάλος παίκτης, αλλά η ΑΕΚ είναι πάνω από τα πρόσωπα. Η ομάδα θα ανταπεξέλθει ό,τι και να συμβεί και με όποιον και να παίζει. Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας και του προπονητή. Να μπορεί σε κάθε ματς να είναι ανταγωνιστική".

Περιμένεις ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού φέτος;

"Νομίζω ότι θα έχουμε ένα πιο γρήγορο στυλ παιχνιδιού. Θα είμαστε πιο γρήγοροι στην επίθεση, ενώ στην άμυνα θα είμαστε πιο επιθετικοί και θα μπορούμε να βγάλουμε περισσότερους αιφνιδιασμούς και θα έχουμε περισσότερα εύκολα καλάθια. Την ίδια στιγμή, το γεγονός ότι φέτος έχουμε πιο βαθύ ρόστερ φέτος σημαίνει ότι όλοι οι παίκτες θα είναι πιο φρέσκοι και θα μπορούν να βγάζουν περισσότερη ενέργεια και πιστεύω ότι αυτό θα βγει στο γήπεδο".

Ποιοι είναι οι στόχοι λοιπόν της φετινής ΑΕΚ; Με τι θα είστε ικανοποιημένοι;

"Έχουμε υψηλούς στόχους. Ξεκινάμε από το γεγονός ότι πέρυσι τερματίσαμε στην τρίτη θέση και θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Ξέρουμε ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι δύο πολύ δυνατές ομάδες και είναι δύσκολο να μπούμε ανάμεσά τους, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Στην Ευρώπη σίγουρα θα θέλαμε να πάμε στο Final-4 του Champions League, ενώ στο Κύπελλο θα θέλαμε να φτάσουμε μέχρι τον Τελικό και από εκεί και πέρα ποτέ δεν ξέρεις, αφού θα πρόκειται για ένα παιχνίδι και σε ένα παιχνίδι όλα γίνονται".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ