ΑΕΚ

Μανωλόπουλος: "Ο Ζντοβτς έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία"

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μετά την "σκούπα" επί του Άρη, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος απένειμε τα εύσημα σε όλους (και ιδιαίτερα στον Δημήτρη Χαριτόπουλο), κάνοντας αναφορά στην προσφορά του Γιούρι Ζντοβτς στην ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ κατάφερε να διατηρήσει τα κεκτημένα της τρίτης θέσης στη Stoiximan.gr Basket League, με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να διατηρεί πάντως χαμηλούς τόνους μετά την "σκούπα" επί του Άρη.

Ο προπονητής της Ένωσης ξεκίνησε τις δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου σχολιάζοντας σε πρώτο χρόνο όσα έγιναν στον τρίτο μικρό τελικό: " Κάναμε κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο σεβαστήκαμε το παιχνίδι, την μπάλα και τους αντιπάλους και κάναμε αυτό που έπρεπε. Δεν είναι εύκολο αυτό όταν πρέπει να πάρεις ένα αποτέλεσμα. Η σειρά γενικά δεν ήταν εύκολη, γιατί δεν είχαμε για πρώτη φορά φέτος τους πλέι μέικερ. Συγχαρητήρια στον Άρη ήταν πολύ ανταγωνιστικός", πριν αναλωθεί στις ευχαριστίες:

" Δεν είναι βραδιά Όσκαρ, που πρέπει να ευχαριστήσουμε τους πάντες, αλλά εγώ θέλω να ευχαριστήσω κάποιους. Τους συνεργάτες μου, τους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές, όλους όσοι έχουν δουλέψει για την ομάδα. Τον Γιώργο Χήνα, που αν δουλεύουμε όλοι πολύ, αυτός δουλεύει πιο πολύ από όλους. Ευχαριστώ τη διοίκηση, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα που μας έδωσε να είμαστε εδώ και μας παρέχει τα πάντα. Ευχαριστώ όλους τους παίκτες, γιατί δεν ήταν εύκολο, παρόλο που η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή, ειδικά στην αρχή, οπότε δεν ήμουν εγώ, αλλά ο Γιούρι, που έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία. Παίξαμε καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Όταν ανέλαβα, θεώρησα ότι έπρεπε να αλλάξω πολλά πράγματα για να οδηγήσω την ομάδα εκεί που ήθελα εγώ. Περάσαμε δύσκολο διάστημα, αλλά φτάσαμε εκεί που έπρεπε. Στα playoffs κάναμε δύο νίκες με το Ρέθυμνο και με τον Παναθηναϊκό μια άσχημη εμφάνιση στο τελευταίο παιχνίδι δεν πρέπει να μηδενίσει τα υπόλοιπα. Με τον Άρη κάναμε το 3-0, που δεν είναι εύκολο".

Πριν σταθεί στην παρουσία του Δημήτρη Χαριτόπουλου: " Ιδιαίτερα θέλω να μιλήσω για ένα παιδί, άσχετα αν πιστεύω γενικά ότι η ομάδα είναι πάνω απ' όλους. Ο Χαριτόπουλος ήξερε ότι θα έρθει εδώ ως παίκτης - ασφάλεια. Όμως ήρθε την πρώτη μέρα στη Σλοβενία και έκανε προπόνηση με 200%. Την προτελευταία μέρα έκανε προπόνηση με 300%, παρόλο που ήξερε ότι δεν θα παίξει. Χθες δεν έκανε προπόνηση, γιατί είχε κάνει τόσο δυνατή προπόνηση την προηγούμενη, που είχε σπασμούς! Βοήθησε όλους τους μικρούς, τον Ελόνου να προσαρμοστεί και βοήθησε την ομάδα να είναι καλή και να λειτουργήσει σωστά. Γιατί όλα δημιουργούνται στην προπόνηση. Τον εκτιμώ γι’ αυτό. Να ευχηθώ και στον Γιώργο Βαβέτση ό,τι καλύτερο, γιατί περνά δύσκολες ώρες με την οικογένειά του".

Ενώ κατέληξε αναφερόμενος στον Μάικλ Ντίξον και την παρουσία του στο "1" στη σειρά των μικρών τελικών: " Μπορεί να παίξει εξίσου καλά και στις δύο θέσεις των γκαρντ, ενώ όσον αφορά το μέλλον ήταν λακωνικός και διόλου διαφωτιστικός. “Ο σχεδιασμός δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Θέλαμε αν τελειώσει καλά η σεζόν και ασχοληθήκαμε μόνο με αυτό. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα".

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μαυροειδής από την πλευρά του δήλωσε: " Αξίζαμε την τρίτη θέση. Το δείξαμε εύκολα σε αυτή τη σειρά. Η χρονιά ήταν πετυχημένη. Ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, αλλά δεν μας βοήθησε η κλήρωση και είχαμε και τραυματισμούς, Στο πρωτάθλημα κάναμε και μια νίκη με τον Παναθηναϊκό, που την ήθελε ο κόσμος. Πάμε σκαλί σκαλί και ανεβαίνουμε. Πετυχημένος ή αποτυχημένος είμαι αν πετυχαίνει η ομάδα ή όχι. Πάντα ήμουν παίκτης ομάδας, από τότε που ξεκίνησα 18 ετών με τον κόουτς Μανωλόπουλο. Παίζω πάντα στο 100% ακόμα και κουτσός. Έτσι έχω μάθει και αυτό θα κάνω πάντα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ