ΑΕΚ

ΜακΓκράθ: “Μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά...”

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ντόνι ΜακΓκράθ δήλωσε στο Sport24.gr ότι θεωρεί πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό αν πρόσεχε λίγο παραπάνω τις λεπτομέρειες, ενώ έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα.

Η ΑΕΚ έφτασε για ακόμα μία φορά σε έναν αγώνα κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα κοντά στην πηγή, αλλά τελικά δεν ήπιε νερό. Ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για την “Ένωση”, με τους Πρωταθλητές Ελλάδος να βρίσκουν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν την ποιότητά τους και να πάρουν τη νίκη στο ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League .

Η εικόνα της ΑΕΚ βέβαια στο παιχνίδι δεν ήταν κακή τηρουμένων των αναλογιών. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από μερικές ημέρες άλλαξε προπονητή, με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να παίρνει την θέση του Γιούρι Ζντοβτς, κάνοντας ό,τι μπορούσε για να ανατρέψει το “βαρύ” κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό από τη Μονακό για το Basketball Champions League.

Ακόμα κι έτσι πάντως, η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, με την ήττα να αφήνει μία πίκρα σε όλους, κάτι που φαίνεται και στα λόγια του Ντόνι ΜακΓκράθ, ο οποίος δήλωσε αρχικά στο Sport24.gr πως “ είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε, αλλά στο τέλος δεν κάναμε αυτά που έπρεπε και αυτό είναι απογοητευτικό για εμάς”.

Ο Αμερικανός με το Ιρλανδικό διαβατήριο στην συνέχεια στάθηκε στο 12-0 σερί του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με το οποίο οι “Ερυθρόλευκοι” ξέφυγαν, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να βρεθεί να κυνηγάει στο σκορ: “ Όταν ο Ολυμπιακός έκανε το σερί του έπρεπε να βρούμε τρόπο να τον σταματήσουμε, αλλά δεν το κάναμε. Γενικά πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού, ειδικά στο τέλος του αγώνα. Ήταν δεδομένο ότι και οι δύο ομάδες θα είχαν καλά και κακά διαστήματα, όπως και συνέβη, αλλά στο κρίσιμο σημείο στο τέλος εμείς δεν βγάλαμε τις άμυνες που έπρεπε και δεν βάλαμε τα σουτ που έπρεπε”.

Ο ΜακΓκράθ πάντως τόνισε στην συνέχεια ότι θεωρεί πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να κερδίσει αν κάποιος έβγαινε μπροστά για την ομάδα: “ Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε εμείς τη νίκη. Δεν κάναμε και την καλύτερη εμφάνισή μας επιθετικά. Κι εγώ θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο εκτελεστικά και οργανωτικά. Έπρεπε να δώσω περισσότερα. Γενικά δεν ξεχώρισε κάποιος με την απόδοσή του στην ομάδα μας στην επίθεση. Αν έβγαινε κάποιος μπροστά στο τέλος θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει”.

Όσο για το μέλλον της ΑΕΚ και τους στόχους της από εδώ και πέρα; Ο πόιντ γκαρντ της “Ένωσης” τόνισε ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν όλοι είναι να βάλουν το κεφάλι κάτω και να δουλέψουν: “ Θεωρώ ότι βρισκόμαστε ακόμα σε καλό σημείο. Είμαστε τρίτοι στο Πρωτάθλημα και θέλουμε να κλείσουμε δυνατά την σεζόν. Για να γίνει αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, κοιτάζοντας καταρχήν το επόμενο παιχνίδι”.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ