ΑΕΚ

Λαρεντζάκης: "Έπρεπε να κάνουμε μια επανεκκίνηση"

Λαρεντζάκης: "Έπρεπε να κάνουμε μια επανεκκίνηση"

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο για τον θρίαμβο της ΑΕΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (AUDIO).

Χρόνια περίμενε αυτή τη στιγμή ο κόσμος της ΑΕΚ. Δεκαεπτά χρόνια για την ακρίβεια, καθώς από το 2001 είχε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας η "Ένωση", όταν και το κατέκτησε για τελευταία φορά. Η ΑΕΚ το κατάφερε μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που δεν έδειχνε να πατάει καλά στα πόδια της, δεν έπαιξε καλό μπάσκετ και δεν έφερνε καν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το restart, λοιπόν, έγινε στον "δικέφαλο"... Έτσι χαρακτήρισε τη σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού στον χθεσινό ημιτελικό του Κυπέλλου ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε ο διεθνής γκαρντ στην εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

Αναλυτικά ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε:

Για το δραματικό φινάλε στον ημιτελικό:

" Όταν φτάνεις τόσο κοντά στο τέλος τα δευτερόλεπτα δεν περνάνε. Ήταν λίγο βάναυσα. Τέλος καλό, όλα καλά".

Για το αν η νίκη μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για τη συνέχεια:

" Σίγουρα θα βοηθήσει η νίκη αυτή. Όταν έρχονται πολλοί νέοι ξένοι σε μια ομάδα είναι δύσκολο να μπούνε στη φιλοσοφία. Είχαμε και προβλήματα εκτός προγράμματος, όπως του Χάρις που άργησε να έρθει από την Κίνα. Μιλήσαμε μετά τον αγώνα με τη Ρόζα Ράντομ και συμφωνήσαμε πως πρέπει να κάνουμε μια επανεκκίνηση και να είμαστε συγκεντρωμένοι".

Για το που “χτύπησε” αγωνιστικά η ΑΕΚ:

" Είχαμε πει ότι ο αντίπαλος θα είναι κουρασμένος. Θέλαμε να πιέσουμε τον Καλάθη που δημιουργεί και φτιάχνει όλους τους υπόλοιπους. Σχεδόν το 80% σχεδόν από αυτά που είπαμε βγήκε στο παρκέ".

Για το πού έχει θέματα αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός:

" Πιστεύω ότι στη θέση του 5 έχει θέμα με την απώλεια του Μπουρούση αν μου επιτρέπεται".

Για τη συνέχεια της ΑΕΚ:

" Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με τη Στραμπούρ. Δεν έχουμε ξεκινήσει καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για τα διπλό, για να ρεφάρουμε τις ήττες. Πετύχαμε τον στόχο του τελικού και τώρα για αρχή θέλουμε να περάσουμε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες".

Για το αν η πρόκριση στον τελικό λειτουργεί και ως "φάρμακο":

" Έχουμε συνηθίσει τόσο χρόνια στον τελικό να παίζουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Το πρόγραμμα των δύο ομάδων στην Ευρωλίγκα είναι πολύ πιεσμένο με τα ταξίδια που είναι συνεχόμενα. Οι ομάδες που δεν είναι στην Ευρωλίγκα είναι πιο χαλαρές, οπότε είναι λογικό να υπάρχει χαρά. Όταν πας στον τελικό μετά από τόσα χρόνια η χαρά είναι μεγάλη και διαρκεί τουλάχιστον για τους οπαδούς. Εμείς πρέπει να το ξεχάσουμε γρήγορα και να συγκεντρωθούμε στα παιχνίδια που ακολουθούν".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ