ΑΕΚ

Κοιτάζει παντού, αλλά με υπομονή η ΑΕΚ

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ηρεμία είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ, που δεν δείχνει να βιάζεται να προβεί σε κινήσεις. Τι συμβαίνει με Γιάνκοβιτς, Αθηναίου, Ξανθόπουλο, Καββαδά, αλλά και με τις ανανεώσεις.

Την περσινή σεζόν η ΑΕΚ είχε ολοκληρώσει ένα μεγάλο μέρος των κινήσεών της μέχρι τον Ιούλιο. Φέτος ωστόσο ακολουθεί μία διαφορετική στρατηγική, κοιτάζοντας πολύ προσεκτικά την αγορά, με αποτέλεσμα να μην έχει κάνει κάποια κίνηση.

Στην “Ένωση” θέλουν να κινηθούν με ακρίβεια, προσέχοντας κάθε κίνησή τους και εξετάζοντας εξονυχιστικά τα δεδομένα. Προτεραιότητα έχουν οι ανανεώσεις και κατόπιν θα γίνουν κινήσεις, αφού πρέπει πρώτα να αποφασιστεί ποιοι παίκτες θα μείνουν πριν αρχίσει να γίνεται κουβέντα για τις πιθανές προσθήκες.

Ο Σάκοτα, οι Βασιλειάδης/Ντίξον και οι υπόλοιποι

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM


Οι “κιτρινόμαυροι” προς το παρόν δεν έχουν προσεγγίσει ουσιαστικά τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια έληξαν. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση του Ντούσαν Σάκοτα, με τον οποίο έχει γίνει κουβέντα για νέο συμβόλαιο, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχει επιτευχθεί συμφωνία, αφού υπάρχει απόσταση στο οικονομικό.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, φαίνεται πως υπάρχει θετική διάθεση ως προς τους Ελόνου, Μαυροειδή και Ούκιτς, αλλά δεν έχει γίνει κουβέντα με κάποιον από αυτούς. Δίπλα στα ονόματα των Μιλόσεβιτς και Μαυροκεφαλίδη υπάρχει ερωτηματικό, ενώ - αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά - δεν πρόκειται να γίνει προσπάθεια για να παραμείνουν οι Νιούλεϊ και ΜακΓκράθ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν εκκρεμότητες με τους Μάικλ Ντίξον και Κώστα Βασιλειάδη, οι οποίοι έχουν μεν συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι “χωράνε” στα πλάνα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, ενώ ακόμα κι αν μείνουν δύσκολα θα έχουν τον ρόλο που είχαν στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν. Ο Ντίξον ενδέχεται πάντως αν αποχωρήσει να φέρει και κέρδος στην ΑΕΚ, αφού το όνομά του φέρεται να εξετάζεται από αρκετές Ευρωπαϊκές ομάδες. Όσο για τον Βασιλειάδη, τα πράγματα παραμένουν ανοιχτά.

Οι Ελληνικοί στόχοι και το Summer League

Κοιτάζει παντού, αλλά με υπομονή η ΑΕΚ


Έχοντας ανοιχτές εκκρεμότητες στο ρόστερ, στην ΑΕΚ συνεχίζουν να κοιτάζουν την αγορά, ψάχνοντας για κυρίως για Έλληνες παίκτες που μπορούν να προστεθούν στο ρόστερ. Κι αυτό γιατί στον τομέα των ξένων πολλά θα κριθούν από το πώς θα πάει το ταξίδι των Σωτήρη Μανωλόπουλου και Γιώργο Χήνα στο Summer League του Λας Βέγκας στις 7 Ιουλίου, όπου θα πάνε για να βρουν πιθανά λαβράκια. Αξίζει βέβαια να θυμάται ο κόσμος ότι υπάρχει εδώ και μήνες συμφωνία με τον Κέλσι Μπάρλοου και μένει να φανεί αν και πότε θα ενεργοποιηθεί.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι έχουν προταθεί και εξετάζονται οι Βασίλης Ξανθόπουλος, Γιάννης Αθηναίου, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Βασίλης Καββαδάς, Μάικ Μπράμος και Ζακ Όγκαστ, με κάθε περίπτωση να είναι διαφορετική, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει κάτι παραπάνω από διερευνητική επαφή με τους μάνατζερ των παικτών.

Ξανθόπουλος και Αθηναίου είναι διαφορετικού στυλ παίκτες, αλλά εξετάζονται για τον ίδιο ρόλο (back up πόιντ γκαρντ), έχοντας μόνο ένα κοινό στοιχείο: Αμφότεροι είναι ελεύθεροι. Ο πρώτος είναι πιο έμπειρος και έχει κυρίως οργανωτικές ικανότητες, ενώ ο δεύτερος είναι νεότερος και είναι καλύτερος εκτελεστής. Αν τελικά προχωρήσει κάποια από τις δύο περιπτώσεις, τότε όποιος εκ των δύο και να έρθει θα παίξει εν δυνάμει και τον ρόλο του μέντορα του Δημήτρη Μωραϊτη, ο οποίος προορίζεται για τον ρόλο του τρίτου πόιντ γκαρντ.

Οι περιπτώσεις των Γιάνκοβιτς και Καββαδά διαφέρουν, κυρίως επειδή και οι δύο δεσμεύονται με συμβόλαιο (με την Βαλένθια ο πρώτος, με τον Άρη ο δεύτερος). Ο Γιάνκοβιτς “αρέσει”, αλλά η υπόθεσή του είναι πιθανό να συνδέεται με αυτή του Βασιλειάδη, ενώ ο Καββαδάς επίσης εξετάζεται, αλλά... μέχρι εκεί. Ο Μπράμος από την πλευρά του έχει προτεραιότητα να παραμείνει κάτοικος εξωτερικού. Όσο για τον Όγκαστ, όπως παραδέχθηκε και σε συνέντευξή του στο Sport24 Radio 103.3 o Σωτήρης Μανωλόπουλος πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του , ωστόσο δεν δεδομένη στιγμή μοιάζει δύσκολο να αποκτηθεί.

Όπως και να έχει, έπειτα από σχεδόν δύο εβδομάδες ηρεμίας είναι δεδομένο ότι σιγά-σιγά στην ΑΕΚ θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται στα θέματα των μεταγραφών. Δεν πρόκειται να βιαστούν όμως. Το καλοκαίρι είναι μεγάλο και κάθε μέρα τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν, αφού μπορεί ξαφνικά να είναι διαθέσιμος κάποιος παίκτης που δεν ήταν μέχρι πρόσφατα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ