ΑΕΚ

Κακιούζης: "Η στιγμή που είπα... τέρμα η ΑΕΚ!"

Κακιούζης: "Η στιγμή που είπα... τέρμα η ΑΕΚ!"

Ο Μιχάλης Κακιούζης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τους Νίκο Συριώδη και Γιάννη Σταυρουλάκη για την επική ανατροπή στους τελικούς του 2002 κόντρα στον Ολυμπιακό και την Εθνική (ΑUDIO).

Σαν σήμερα, πριν από 14 χρόνια, ο Ντράγκαν Σάκοτα πέτυχε ό,τι δεν κατάφερε στο παρελθόν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ή παλαιότερα ο Γιάννης Ιωαννίδης. Να οδηγήσει την ΑΕΚ στην κορυφή, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως την τελευταία στιγμή.

Είχε σπουδαία ομάδα, άλλωστε, εκείνη η "Ένωση" με τον Τζέι Αρ Χόλντεν σε μια καταπληκτική χρονιά κι ακόμη τους Χατζή, Κακιούζη, Ντικούδη, Ζήση, Κικίλια, Ταπούτο, Παντελιάδη, Τσιάρα, τον Άντριου Μπετς, τον Τζιμ Μπιλμπά, τον Κρις Καρ και τους νεαρούς Μπουρούση - Άντιτς, οι οποίοι ήταν συνήθως εκτός δωδεκάδας και φέτος έφτασαν ως το Final Four του Βερολίνου.

Ο Μιχάλης Κακιούζης φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τους Νίκο Συριώδη, Γιάννη Σταυρουλάκη και μίλησε για την επέτειο της κατάκτησης του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ το 2002 , την Εθνική ομάδα και την καριέρα του στο μπάσκετ.

Για το τι θα γινόταν αν η ΑΕΚ είχε κρατήσει τον κορμό του 2002: "Ίσως να πηγαίναμε σε Final Four, ίσως να κάναμε μία δυναστεία, όπως ο Παναθηναϊκός. Με τα...αν δε γίνεται τίποτα, αλλά η ιστορία και η εξέλιξη των παιδιών αυτό δείχνει. Η ομάδα εκείνη είχε Έλληνες παίκτες πρώτης γραμμής, ήμασταν δεμένοι, ξέραμε ο ένας τον άλλο και αγαπούσαμε ο ένας τον άλλο. Από συγκυρίες και λάθος επιλογές η ομάδα αυτή διαλύθηκε. Νομίζω ότι η διοίκηση αποφασίζει για το αν θα υφίσταται κορμός και γενικότερα η ομάδα. Τότε υπήρχαν πολλά θέματα. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, είναι υπεράνω προσώπων. Είναι μία ομάδα θρύλος και θα υπάρχει πάντα".

Για το τι θυμάται από τον τελευταίο τελικό: "Ότι υπήρχαν οπαδοί και των δύο ομάδων. Νομίζω ήταν ο τελευταίος που έγινε κάτι τέτοιο. Υπήρχε καταπληκτική ατμόσφαιρα και αυτό μου έχει μείνει. Αυτό λείπει από τα ελληνικά γήπεδα. Τα συναισθήματά μου δεν μπορώ να τα περιγράψω, κάναμε την ανατροπή του... αιώνα και ήταν το πρώτο πρωτάθλημα για τους περισσότερους στην ομάδα. Μετά το 2-0 του Ολυμπιακού κανείς δε μας πίστευε, βγάλαμε ενέργεια, θυμό και τα καταφέραμε. Τότε ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό και δύο άτυχα αποτελέσματα και κάποιες συγκυρίες μας είχαν φέρει πιο μακριά".

Για τα δημοσιεύματα μετά τις ήττες με τον Ολυμπιακό πως ήταν "στημένος": "Ήταν η στιγμή που είπε τέρμα η ΑΕΚ. Ό,τι και να γίνει. Έγραψαν ότι ο Χόλντεν, ο Σάκοτα και εγώ είχαμε πάρει χρήματα από τον Ολυμπιακό. Εμείς το βλέπαμε από το πως παίζαμε και το πως ήμασταν στην ομάδα ότι αλλάζει το κλίμα, ήμασταν σίγουροι, θα κερδίζαμε το επόμενο παιχνίδι και θα είχαμε ένα παιχνίδι στο ΣΕΦ. Μου είπε ο Βασίλης πριν από το τρίτο παιχνίδι «Τα έμαθες». Κοίταξα γύρω μου, διότι είχαμε οικονομικά θέματα και του απάντησα «Τι, έφυγε κανένας;». Μου λέει όχι, και μου εξήγησε τι γράφτηκε. Του απάντησα: «Μου κάνεις πλάκα» και μου είπε «Όχι ρε Μιχάλη δεν κάνουμε πλάκα με αυτά».

Κακιούζης: "Η στιγμή που είπα... τέρμα η ΑΕΚ!"

Αναγκάστηκα να πάρω την εφημερίδα, που ήταν προσκείμενη στην ομάδα και το διάβασα. Απογοητεύτηκα, διότι είχα πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα και δεν είχα δώσει ποτέ δικαίωμα. Το θεωρούσα πολύ άτιμο. Τότε τελείωσε η ΑΕΚ για μένα . Εκείνη την περίοδο έλεγα να τελειώσει το πρωτάθλημα. Η δικαιολογία που μας έδωσαν τότε ήταν ότι και καλά έγινε επίτηδες για να μας εξιτάρουν. Λες και ο παίκτης δε θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα . Είχα αποφασίσει το τι να κάνω. Η ιστορία και η πορεία του καθενός γράφει τις επιλογές του αν είναι σωστές ή λάθος. Απλά ήταν άδικο να κατηγορείς άτομο χωρίς λόγο. Ήταν άσχημο και κάτι που μπορεί να σε στιγματίσει. Βέβαια, ο κόσμος όλος γελούσε με αυτά. Είναι δυνατόν να θες να αφήσεις κάποιους να σε νικήσουν" .

Για την Εθνική ομάδα: "Ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο) μπορεί να είναι ο επόμενος ηγέτης. Το έχει δείξει η πορεία του. Σε μία εθνική υπάρχουν διάφορα στάδια και μεταβατικές περίοδοι. Δε θα μπορούσε να παίζει συνεχώς η ομάδα του 2005. Τα παιδιά που είναι τώρα στην ομάδα έχουν ταλέντο, διάθεση και θέληση".

Για το αν μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: "Πάντα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα όταν υπάρχει μόνο ένα εισιτήριο. Παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα, όπως η Ιταλία και οι απουσίες είναι πολλές. Αυτές των Νίκου (σ.σ. Ζήση) και Βασίλη (σ. σ. Σπανούλη). Χρειάζεται να υπάρχει υπομονή, την οποία δεν έχουμε ως λαός".

Για την προπονητική: "Ανυπομονώ! Είναι κάτι που το θέλω πολύ. Το λέω έπειτα από πάρα πολύ σκέψη. Εμένα μου αρέσει να δημιουργώ και δε με πειράζει η πίεση".

Για τον Φάρο Κερατσινίου: "Όταν δεν παίζεις καλά, δεν παίρνεις αποτελέσματα. Σε κάποια ματς ήμασταν και άτυχοι και θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάποιο από τα ματς που χάσαμε στην παράταση. Από εκεί και πέρα ο στόχος είναι η άνοδος και ακόμα παλεύει να τον πετύχει. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ομάδα έχουν επενδύσει, είναι άξιοι συγχαρητηρίων και έχουν δείξει το πως αγαπούν την ομάδα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ