ΑΕΚ

Και στη μέση ο Μαυροειδής...

Και στη μέση ο Μαυροειδής...

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Κηφισιά στο ΟΑΚΑ (21/2, 17:00) και ο Δημήτρης Μαυροειδής θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει δυναμικό comeback μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής πρόλαβε να παίξει... μισή σεζόν στον Ολυμπιακό. Τον Ιανουάριο του 2013 ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο κι έπειτα από δυο μήνες συντηρητικής θεραπείας, μπήκε στο χειρουργείο ώστε να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση.

Ο προβλεπόμενος χρόνος αποθεραπείας του άλλοτε διεθνή σέντερ ήταν 1,5 μήνας ωστόσο τον Δεκέμβριο υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση κι εν συνεχεία έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τους "ερυθρόλευκους". Ο ίδιος εξήγησε πως: "Ο τραυματισμός μού στοίχισε και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Είναι πολύ-πολύ δύσκολο να βλέπεις τους αγώνες και να μην μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα του. Είναι ένα πολύ άσχημο συναίσθημα. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος αυτή που πέρασα τους προηγούμενους μήνες. Το δύσκολο, βέβαια, δεν είχε να κάνει τόσο με τον τραυματισμό όσο με το ότι έπρεπε να μείνω εκτός γηπέδων για πολύ καιρό. Έκανα την πρώτη εγχείρηση, έκανα και τη δεύτερη όμως δεν μπορούσα να ξαναπατήσω παρκέ. Αυτό με είχε τρελάνει!".

Τα βλαστοκύτταρα έδωσαν τη λύση

Έπειτα, λοιπόν, από απουσία ενός χρόνου, ο Μαυροειδής υποβλήθηκε σε θεραπεία με βλαστοκύτταρα στο ταλαιπωρημένο του γόνατο με τη βοήθεια του αθλητίατρου Σταύρου Αλευρογιάννη και κατόρθωσε να ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε στον χόνδρο του! "Βρίσκομαι σε μια κατάσταση στην οποία προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας! Πολλοί ήταν αυτοί που κρίνανε, έλεγαν από εδώ και από κει διάφορα για μένα κατά την περίοδο του τραυματισμού μου, με είχαν ξεγράψει. Περισσότερο σε αυτούς θέλω να αποδείξω ότι κάνανε λάθος και πως εγώ θα παίξω και πάλι μπάσκετ υψηλού επιπέδου όπως πριν και θα είμαι αυτός που ήμουν. Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτούς θέλω να διαψεύσω" εξήγησε ο πρώην σέντερ του Περιστερίου, του Πανιώνιου, του Αμαρουσίου, της Μπιλμπάο και του Ολυμπιακού.

Και στη μέση ο Μαυροειδής...

Η επιστροφή και ο Ολυμπιακός

Στις 7 Αυγούστου 2014 η ΚΑΕ Κηφισιά ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαυροειδή. Η ομάδα των βορείων προαστίων ήταν η μεγάλη ευκαιρία του έμπειρου σέντερ να αποδείξει ότι δεν είχε ξοφλήσει! "Αισθάνομαι ανυπομονησία. Θέλω να ξαναμπώ στο γήπεδο, να προπονηθώ, να παίξω, να κάνω αυτό που μου αρέσει. Νιώθω μεγάλη λαχτάρα για να μπω ξανά στα παρκέ. Δεν έχω άγχος, γενικά από μικρός στο γήπεδο δεν ένιωθα άγχος. Μόνο ανυπομονησία" εξήγησε στις πρώτες του δηλώσεις και δικαιολόγησε την απόφασή του να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ηλία Παπαθεοδώρου: "Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το δικό μου μέλημα έπρεπε να είναι πώς θα βρω ένα καθαρό, επαγγελματικό σύλλογο που θα με βοηθήσει και θα βοηθήσω κι εγώ να ανέβει ακόμα περισσότερο. Είχα προτάσεις να συμμετάσχω στην προετοιμασία από ομάδες της Euroleagie, όμως έκρινα ότι η καλύτερη και πιο ασφαλής πρόταση για το μέλλον μου ήταν από την Κηφισιά".

Στις 19 Οκτώβρη 2014, η Κηφισιά αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της επί των "ερυθρόλευκων" με πρωταγωνιστή τον Μαυροειδή, ο οποίος τελείωσε το ματς με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ! " Να πω την αλήθεια δεν έκανα κακές σκέψεις κατά της πρώην ομάδας μου, του Ολυμπιακού. Σε κάθε αγώνα θέλω να δείχνω ποιος είμαι και είμαι χαρούμενος που το κατάφερα απέναντι στον Ολυμπιακό" ανέφερε στη συνέχεια. Η σεζόν 2014-15 ολοκληρώθηκε με τον Μαυροειδή να μετράει 13.9 πόντους και 7.5 ριμπάουντ μ.ό.!

Και στη μέση ο Μαυροειδής...

Η ώρα της δικαίωσης

Το περασμένο καλοκαίρι ο Μαυροειδής υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο με την Κηφισιά, πλην όμως είχε φροντίσει να συμπεριλάβει έναν opt out clause, που θα του επέτρεπε να αποχωρήσει σε περίπτωση που προέκυπτε ενδιαφέρον από άλλη ομάδα. Κυρίως όσον αφορά συλλόγους του εξωτερικού, αφού δεν είναι μυστικό πως ο άλλοτε διεθνής παίκτης κοιτούσε προς τα... έξω, για να συνεχίσει την καριέρα του, ιδίως μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις της προηγούμενης χρονιάς. Τον περασμένο Νοέμβριο, λοιπόν, η ΑΕΚ του Ντράγκαν Σάκοτα ανακοίνωσε την απόκτηση του Έλληνα σέντερ, ο οποίος θα έσμιγε με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη μετά από την κοινή θητεία τους στο Μαρούσι, την αγωνιστική περίοδο 2008-09!

"Είναι μία μεγάλη στιγμή δικαίωσης για μένα μετά από όλα αυτά που τράβηξα με τον τραυματισμό μου. Με πολύ δουλειά επιστρέφω στο υψηλότερο επίπεδο, σε μία ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Πρέπει να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά, ώστε, να επιτευχθούν και οι προσωπικοί μου στόχοι και της ομάδας" τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της "Ένωσης". Σήμερα (21/2, 17:00), λοιπόν, θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, στην προσπάθεια της ΑΕΚ να παραμείνει στην τρίτη θέση πριν από το κρίσιμο ματς με τον Άρη, στη "Nick Galis Hall".

Ο Μαυροειδής της Κηφισιάς

ΣΕΖΟΝ ΑΓ. Π. 2Π. 3Π. ΒΟΛ. ΡΙΜΠ. ΑΣ. ΚΟΨ. ΚΛ. Λ.
2014-15 26 13.9 124/223 - 115/184 196 39 21 30 63
2015-16 5 14.6 26/55 - 21/27 51 7 2 4 10
Και στη μέση ο Μαυροειδής...

Ο Μαυροειδής της ΑΕΚ

ΣΕΖΟΝ ΑΓ. Π. 2Π. 3Π. ΒΟΛ. ΡΙΜΠ. ΑΣ. ΚΟΨ. ΚΛ. Λ.
2015-16 14 9.3 42/61 0/1 47/68 64 8 11 9 24
Και στη μέση ο Μαυροειδής...
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ