ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα...

ΑΕΚ: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα...

Η ΑΕΚ πήρε άλλη μορφή. Για τα καλά. Κι ήρθε η ώρα να δούμε ποια τα πρώτα δείγματα γραφής στη Σλοβενία, αλλά και τι πρόκειται να αλλάξει στην "Ένωση" προϊόντος του χρόνου.

Αν υπάρχει μια ομάδα που παρουσιάζει μεγάλο (τεράστιο) ενδιαφέρον τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Basket League -μετά τη ριζική ανανέωση του ρόστερ της- είναι η ΑΕΚ. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς άλλαζε ριζικά "δέρμα", προέβη σε μεγάλες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της, ενισχύθηκε σημαντικά στην αγορά και -πάνω απ' όλα- αποχαιρέτησε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, τον αδιαμφισβήτητο MVP της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Για περίπου είκοσι ημέρες, οι παίκτες των "κιτρινόμαυρων" δούλεψαν στην Κράνισκα Γκόρα της Σλοβενίας, έμαθαν για τα καλά τη φιλοσοφία του "ξανθού σκυλιού" και κάπως έτσι μπήκαν τα πρώτα... γράμματα από την αλφάβητο της ΑΕΚ της νέας χρονιάς. Ο "δικέφαλος" είχε βέβαια τρεις απουσίες (Μάικλ Ντίξον, Νίκολα Ιβάνοβιτς, Μίλαν Μιλόσεβιτς) στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας ελέω των προκριματικών του Eurobasket, ταυτόχρονα όμως δόθηκε μια πρώτη γεύση σχετικά με τη μορφή που θα έχει η ανανεωμένη ΑΕΚ.

Όπως για παράδειγμα, το γεγονός πως ο Κώστας Βασιλειάδης θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο rotation. Ο "Βάσκος" δεν θα έχει την μπάλα στα χέρια του για πολλή ώρα, αλλά θα επωμιστεί τον ρόλο του ανθρώπου που θα τη... στέλνει στο πλεκτό. Το περιφερειακό σουτ που διαθέτει και το know how από ομάδες που ζουν με την πίεση της εξέδρας (βλ. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός) είναι τα δύο στοιχεία που τον ξεχώρισαν στη διάρκεια του... μεταγραφικού σαφάρι της ΑΕΚ.

Ο Μάικ Ντίξον είναι ο έτερος που αναμένεται να αναλάβει ευθύνες και υποχρεώσεις περισσότερο από τους υπόλοιπους, αλλά σε πρώτη φάση δεν υπάρχει εικόνα σχετικά με τις ακριβείς αρμοδιότητές του. Κρατήστε πάντως το όνομά του στα υπ' όψιν, αφού η συστατική επιστολή που τον συνοδεύει κάνει λόγο για έναν εξαιρετικό πλεϊμέικερ με έντονα ηγετικά χαρακτηριστικά.

Αυτά που πάντως πρόκειται να δούμε εν καιρώ δια ζώσης είναι πολύ σπουδαιότερα, αφού ο Ρόκο Λένι Ούκιτς μετρά μερικές μόλις ημέρες στην ομάδα, οι τρεις παίκτες που απουσιάζουν είναι κάτι παραπάνω από σημαντικοί. Την ίδια ώρα, οι Τζαουάντ Ουίλιαμς και Τζος Όουενς θα κληθούν να ηγηθούν της φροντ λάιν.

Ερωτηματικό αποτελεί τι μέλλει γενέσθαι με τον Έντιν Άτιτς και το αν θα μείνει στο ρόστερ ή θα δοθεί δανεικός (σ.σ.: είναι ο έβδομος ξένος αυτή τη στιγμή), όπως επίσης το κατά πόσο θα πάρουν ευκαιρίες οι Δημήτρης Μωραΐτης, Διονύσης Σκουλίδας και Γιώργος Τσαλμπούρης.

Την ημέρα (5/9) που η αποστολή της "Ένωσης" επιστρέφει από τη Σλοβενία, το Sport24.gr κάνει τον επιθετικό απολογισμό των τριών πρώτων φιλικών της.

Όνομα Σταρτ Λούμπιν Κρκα Αναντολού Εφές Σύνολο
Γιαννούλης Λαρεντζάκης 7 (2) 11 (2) 7 (1) 25 (5)
Δημήτρης Μωραΐτης 10 (2) - - 10 (2)
Ρόκο Λένι Ούκιτς - 5 9 (1) 14 (1)
Ντούσαν Σάκοτα 10 (2) 14 (4) 9 (1) 33 (6)
Διονύσης Σκουλίδας 3 (1) 2 - 5 (1)
Νικ Παύλος 5 (1) 6 (1) - 11 (2)
Έντιν Άτιτς 4 2 - 6
Τζαουάντ Ουίλιαμς 6 (2) 3 10 (2) 19 (4)
Τζος Όουενς 12 12 10 34
Κώστας Βασιλειάδης 11 (3) 8 (2) 22 (5) 41 (10)
Γιώργος Τσαλμπούρης 1 2 - 3
Δημήτρης Μαυροειδής 2 10 12 24
Δημήτρης Χαριτόπουλος - 1 - 1
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ