Η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ζητάει το γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ για Διεθνή Πρωταθλήματα

Η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ζητάει το γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ για Διεθνή Πρωταθλήματα

Με σημερινή (28/3) ανακοίνωση η ΕΦΟΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης) γνωστοποίησε ότι έχει ζητήσει την Ολυμπιακή Εγκατάσταση τένις του ΟΑΚΑ διεκδικεί την διοργάνωση 2 Διεθνών Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων για το 2018, "μπλέκοντας" την υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ.

Ήταν δεδομένο ότι η είδηση πως η ΑΕΚ βρίσκεται σε συζητήσεις για να μετατρέψει το γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ σε μπασκετική της έδρα θα έφερνε αντιδράσεις από την πλευρά της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης. Τώρα ήρθε και η επιβεβαίωση.

Με ανακοίνωσή της στο επίσημο σάιτ της, η ΕΦΟΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης) γνωστοποίησε μέσω τοποθέτησης του Προέδρου της, Σπύρου Ζαννιά, ότι διεκδικεί την διοργάνωση δύο Διεθνών Εππαγγελματικών Πρωταθλημάτων, ένα Ανδρών αξίας 500.000 δολαρίων και ένα Γυναικών αξίας 250.000 δολαρίων. Τονίζεται μάλιστα, η απόφαση πάρθηκε την 28/01/2017 έπειτα από συνάντηση που υπήρξε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη την 20/01/2017 και τον Πρόεδρο του ΟΑΚΑ, Βαγγέλη Πηλιχό, την 24/01/2017.

Όπως γίνεται σαφές, αυτή η κίνηση της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης φαίνεται να βάζει ένα εμπόδιο στην προσπάθεια της ΑΕΚ να διεκδικήσει το γήπεδο τένις ως έδρα της, οπότε αναμένονται εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι τα τελευταία χρόνια την συγκεκριμένη εγκατάσταση εκμεταλλεύεται η Διοίκηση του ΟΑΚΑ και όχι η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται στο Παγκράτι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΦΟΑ:

"Μετά από απόφαση του Δ.Σ της ΕΦΟΑ, την 28/01/2017, η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, σε συνεργασία με την ITF (Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης), την TENNIS EUROPE (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης), την ATP (Διεθνής Επαγγελματική Ένωση Τένις Ανδρών) και την WTA (Διεθνής Επαγγελματική Ένωση Τένις Γυναικών) και Έλληνες επιχειρηματίες, διεκδικεί για το 2018 την διοργάνωση δύο Διεθνών Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων, ένα Ανδρών 500.000 δολαρίων και ένα Γυναικών 250.000 δολαρίων, στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση στο Ο.Α.Κ.Α.

Το Δ.Σ. προχώρησε στην ομόφωνη απόφασή του, μετά από συναντήσεις με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιώργο Βασιλειάδη την 20/01/2017 και τον Πρόεδρο του Ο.Α.Κ.Α. κ. Βαγγέλη Πηλιχό, την 24/01/2017. Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν από την Ε.Φ.Ο.Α., με τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Βασιλειάδη, ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς, ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Γιάννης Χατζηπροδρόμου και ο Ταμίας κ. Κώστας Γιακουμής και με τον Πρόεδρο του Ο.Α.Κ.Α. κ. Βαγγέλη Πηλιχό, ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς και ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Γιάννης Χατζηπροδρόμου. Συζητήθηκε η γενικότερη αξιοποίηση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης και η διοργάνωση των δύο Διεθνών Πρωταθλημάτων.

Ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α., το οποίο έχει κληθεί την προσεχή Πέμπτη 30/03/2017,  θα εισηγηθεί συναντήσεις με την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, για να συνδράμουν στις δύο διοργανώσεις, οι οποίες θα προβάλουν την Ελλάδα, την  Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αμαρουσίου και το Ο.Α.Κ.Α. στην Παγκόσμια Αθλητική Οικογένεια.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. έλαβε κορυφαία απόφαση, για την διοργάνωση των δύο Πρωταθλημάτων. Η Παγκόσμια Οικογένεια του Τένις αναγνωρίζει την Ελλάδα σαν Ασφαλή Αθλητικό Δρόμο της. Το κλίμα είναι ώριμο, μετά από τις εκατοντάδες Διεθνών Πρωταθλημάτων όλων των ηλικιών, που διοργανώθηκαν άρτια τα 22 τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας. Οι ακριτικές περιοχές ένοιωσαν την αγάπη των χιλιάδων αθλητριών και αθλητών, από τις πέντε Ηπείρους, που συμμετείχαν στις διοργανώσεις αυτές, από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο και από τα Χανιά μέχρι την Ορεστιάδα. Το κλίμα είναι ώριμο, γιατί υπάρχουν δικοί μας αθλητές με Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή προοπτική. Κορυφαίοι σήμερα, η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς και δεκάδες άλλοι βαθμολογημένοι αθλητές και αθλήτριες στην Παγκόσμια και στην Ευρωπαϊκή κατάταξη, ικανοί να γεμίσουν την Ολυμπιακή Εγκατάσταση στο Ο.Α.Κ.Α. Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α., με την στήριξη των Ενώσεών της και των Σωματείων της θα πραγματοποιηθεί"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Τα δεδομένα για το γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ ως έδρα για την ΑΕΚ

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΙΣ

Άγνοια στην Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, σιγή ιχθύος στην ΑΕΚ για το γήπεδο

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΤΗΣ "ΣΠΙΤΙ" Η "ΕΝΩΣΗ"

Θέλει το γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ για έδρα η μπασκετική ΑΕΚ!

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Με F16 'καλωσόρισαν' οι Τούρκοι τον Κοτζιά

Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών έφτανε στην Άγκυρα, στον απόηχο των επαφών Τσίπρα στις ΗΠΑ, στο Αιγαίο έβγαιναν τα τουρκικά μαχητικά. Ο Κοτζιάς έχει μαζί του και το φάκελο των Ευρωπαίων που ζητούν πάγωμα των διαπραγματεύσεων με Τουρκία

9 λόγοι για τους οποίους πιστεύουμε σε θεωρίες συνωμοσίας

Γιατί μας αρέσει να πιστεύουμε όσα λέγονται για τους Illuminati και τους Σιωνιστές;

Ο κόκκινος Οκτώβρης του '17

Η Οκτωβριανή επανάσταση, η βίαιη εξέγερση, η πορεία προς τη δικτατορία του προλεταριάτου, οι εσωτερικές φράξιες, η ρωσική πρωτοπορία και η σχέση του καθεστώτος με την τέχνη και τη διανόηση, τα αδιέξοδα της διαχείρισης του οράματος της σοσιαλιστικής ουτοπίας, η τυραννία, η ήττα και η πτώση

TWD: 100 επεισόδια μετά, ο Rick γέρασε αλλά μυαλό δεν έβαλε

Όλα όσα νομίζεις ότι θέλεις να μάθεις για την πρεμιέρα της 8ης σεζόν με τίτλο 'Mercy'. Προσοχή, ακολουθούν ένα μάτσο spoilers. Και ένα σωρό κρυμμένες εκπλήξεις, ένεκα του ότι έχουμε να κάνουμε με το 100ο επεισόδιο.

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24