ΑΕΚ

Η ΕΟΚ αποβάλει την ΑΕΚ!

Η ΕΟΚ αποβάλει την ΑΕΚ!

Η απόφαση της ΑΕΚ να ταχθεί στο πλευρό της Euroleague Basketball και να αγωνιστεί στο Eurocup 2016-17 ενδέχεται να κοστίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα! Δεν αλλάζει στάση η "Ένωση".

H EOK δηλώνει έτοιμη να προβεί σε όποια ενέργεια της ζητηθεί από τη FIBΑ, διευκρινίζοντας με ανακοίνωση που απέστειλε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ότι δεν υποστηρίζει την Euroleague Basketball και είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στις Εθνικές ομάδες.

Ακόμα κι αν αυτό ισοδυναμεί με αποβολή της ΑΕΚ από το πρωτάθλημα!

Στη σημερινή (20/4) συνάντηση ανάμεσα στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρου Κοντονή, με τον πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ, κ.κ Βασιλακόπουλο και Τσαγκρώνη κατόπιν αιτήματος τους, συμφωνήθηκε "κοινή γραμμή με τον θεσμικό ρόλο που έχει διεθνώς η FIBA, στο πλαίσιο του καταστατικού της και της Ολυμπιακής Χάρτας".

Πρόσφατα η FIBA έκανε πράξη την απειλή να τιμωρήσει τις ομοσπονδίες που οι σύλλογοι τους προτιμούν τις διοργανώσεις της Euroleague Basketball, στην προκειμένη περίπτωση το Eurocup (σ.σ. δεν... απειλούνται οι ομάδες που αγωνίζονται στην Euroleague) ενημερώνοντας ότι οι εθνικές ομάδες τους χάνουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις διεθνείς διοργανώσεις.

Έτσι, λοιπόν, η ΕΟΚ είναι διατεθειμένη να ζητήσει ακόμα και την αποβολή της ΑΕΚ από το επόμενο πρωτάθλημα στο αυριανό (21/4) Δ.Σ., ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος με τις Εθνικές ομάδες και τη συμμετοχή τους στις διεθνείς διοργανώσεις.

ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΟΜΑΔΑΣ

Η Ελληνική Ομοσπονδία έχει δικαίωμα να ζητήσει αποβολή ομάδας από τη λίγκα, με την έννοια ότι μπορεί να άρει την αθλητική αναγνώριση του ΕΣΑΚΕ, που πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIBA, και με αυτή την απειλή θα ζητήσει από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ να πάρει απόφαση αποβολής της "Ένωσης" από το πρωτάθλημα.

Related content Sport24 Radio 103.3 για το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Σταύρο Κοντονή και τις μελλοντικές κινήσεις της ΕΟΚ, αναφέροντας μεταξύ άλλων. " Νομίζω ότι είμαι πιο αισιόδοξος μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό, ότι θα υπάρξουν πιο ώριμες σκέψεις των διοικούντων την ΑΕΚ . Ευελπιστώ πως δεν θα το οδηγήσουν σε περιπέτεια και θα είναι αντιστρόφως ανάλογη της προσφοράς του συλλόγου στο ελληνικό μπάσκετ".

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑΣΗ Η ΑΕΚ

Σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ και τη στάση της "Ένωσης" στο συγκεκριμένο ζήτημα, η "κιτρινόμαυρη" ΚΑΕ διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή της. Η ΑΕΚ έχει ανακοινώσει ότι θα αγωνιστεί στο Eurocup της επόμενης περιόδου ενώ ενημέρωσε ότι θα δώσει το "παρών" στη συνέλευση των μετόχων της ECA στο Λονδίνο, στις 29 Απριλίου.

Μάλιστα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, εξηγώντας πως "η ΑΕΚ πριν από λίγες ημέρες έλαβε μία απόφαση, που αφορά στην ευρωπαϊκή πορεία της. Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από περισυλλογή και διαβουλεύσεις διαρκείας στο εσωτερικό της, όπως απεδείχθη κι από τον χρόνο, που ελήφθη η απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ γνώριζε καλά, ότι αυτή η επιλογή της θα προκαλούσε αντιδράσεις και ενδεχομένως «παράπλευρες απώλειες». Δεν περιμέναμε, ωστόσο, ότι αυτές οι αντιδράσεις θα «εμφανιστούν» με τέτοια εκδικητικότητα, με τέτοια σφοδρότητα, με τέτοιο απύθμενο μένος κατά της ομάδας μας".

Η ΕΟΚ αποβάλει την ΑΕΚ!

Πλέον η ΑΕΚ αναμένει την επίσημη θέση της ΕΟΚ στο ζήτημα.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Ο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στο μεταξύ, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος έδωσε το "παρών" στην απογευματινή προπόνηση της "Ένωσης" ενόψει του δεύτερου προημιτελικού με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του στην ομάδα, η οποία συνεχίζει απρόσκοπτα την πορεία της.

ΟΙ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Η πρόθεση της Λιέτουβος Ρίτας να ταχθεί στο πλευρό της Euroleague και να αγωνιστεί στο Eurocup 2016-17 θα κοστίσει στην ομάδα του Βίλνιους τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Λιθουανίας. Η λιθουανική ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να αποβάλει τις ομάδες που τάσσονται στο πλευρό της ECA (σ.σ. η εταιρεία που διοικεί την Euroleague Basketball) και δηλώνουν συμμετοχή στο Eurocup ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή της εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Ευρωμπάσκετ.

Η Λιέτουβος Ρίτας επιβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί στο Eurocup της επόμενης περιόδου κι έτσι δεν θα παίξει στη λιθουανική λίγκα της επόμενης περιόδου !

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της σέρβικης ομοσπονδίας συνεδρίασε χθες (19/4) στο Βελιγράδι και αποφάσισε να αποβάλει τις ομάδες που θα προτιμήσουν το Eurocup , υπακούοντας έτσι στις υποδείξεις της FIBA. Ο λόγος; Το γεγονός ότι η Παρτίζαν εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Eurocup (εφόσον δεχτεί σχετική πρόσκληση) ενδεχομένως να κοστίσει στους Σέρβους την διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά που έχει οριστεί στο Βελιγράδι, το διάστημα 4-10 Ιουλίου!

Ο πρόεδρος της ομάδας του Βελιγραδίου, Νίκολα Πέκοβιτς, τόνισε σχετικά στην εφημερίδα Zurnal ότι " η Παρτίζαν δεν έχει λάβει ακόμα οποιαδήποτε επίσημη απόφαση . Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο σύλλογος δεν έχει αποβληθεί! Είναι δύσκολο να πω σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα παίξουμε τη νέα σεζόν, αφού δεν έχουμε αποφασίσει. Θα ανακοινώσουμε τις προθέσεις μας μέσα στις επόμενες ημέρες".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ