ΑΕΚ

Η απίστευτη ιστορία πίσω από το τρίποντο του Βασιλόπουλου

ΑΕΚ-ΜΠΑΙΡΟΙΤ (CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΕΚ-ΜΠΑΙΡΟΙΤ (CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI

Το Sport24.gr παρουσιάζει την τρομερή ιστορία πίσω από το τρίποντο του Βασιλόπουλου, που άνοιξε τον δρόμο για το νικητήριο τρίποντο του Σάκοτα κόντρα στην Μπαϊρόιτ. Μία ιστορία που δεν μπορεί να συλλάβει ο νους.

Το νικητήριο τρίποντο του Ντούσαν Σάκοτα στο τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με την Μπαϊρόιτ έδωσε την πρόκριση στην “Ένωση”. Μετά το τέλος του αγώνα, ωστόσο, τόσο ο Σάκοτα με δηλώσεις του στο Sport24.gr, όσο και πολλοί ακόμα στάθηκαν σε ένα άλλο σουτ: Αυτό του Παναγιώτη Βασιλόπουλου λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, με το οποίο η ΑΕΚ είχε μειώσει σε 80-81. Τι θα λέγατε όμως αν μαθαίνατε πως κανονικά δεν ήταν προγραμματισμένο να βρίσκεται ο Βασιλόπουλος στο παρκέ εκείνη την ώρα;

Ο περισσότερος κόσμος δεν το πρόσεξε, αλλά ο Βασιλόπουλος βρέθηκε στο παρκέ από λάθος της γραμματείας! Με τον Ντράγκαν Σάκοτα να κάνει αλλαγές χάντμπολ σε άμυνα και επίθεση τον Βασιλόπουλο με τον Ντούσαν Σάκοτα, είχε δώσει εντολή στον φόργουορντ από τον Πύργο να πάει στην γραμματεία ώστε να περάσει στο παρκέ.

Η λογική ήταν ότι θα περνούσε στο γήπεδο μετά την επίθεση της ΑΕΚ, παίρνοντας την θέση του Σάκοτα. Τότε όμως έγινε κάτι που δεν υπολόγισε κανείς: Η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ αλλά δεν είχε δικαίωμα για βολές, με την "Ένωση" να έχει επαναφορά από την πλάγια γραμμή, αφού οι Γερμανοί δεν είχαν συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ. Με τον Βασιλόπουλο όμως να βρίσκεται ήδη στην γραμματεία και να έχει ζητήσει να περάσει στο παρκέ, κάποιος έπρεπε να βγει. Η ΑΕΚ ζήτησε να καθυστερήσει η αλλαγή, αλλά οι διαιτητές δεν το δέχθηκαν και προς στιγμήν υπήρχε στασιμότητα. Τότε όμως ήταν που ο Ντιλρόι Τζέιμς κατάλαβε τι πάει να γίνει και έτρεξε (!) προς τον πάγκο προκειμένου να περάσει στο γήπεδο ο Βασιλόπουλος και – κυρίως – να μείνει στο παρκέ ο Σάκοτα, ο οποίος βρισκόταν σε τρομερή κατάσταση!

Η συνέχεια πλέον... γνωστή. Στην εξέλιξη της φάσης ο Βασιλόπουλος μείωσε σε 80-81 με τρίποντο, για να παίξει στην συνέχεια μία μεγάλη άμυνα και ακολούθως να ευστοχήσει ο Σάκοτα στο τρίποντο που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ! Τα υπόλοιπα είναι πλέον... ιστορία.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ