ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θέλει να κάνει το "μπαμ" με τον NBAer Γκόρντον

Η ΑΕΚ έχει στο μεταγραφικό της στόχαστρο τον σπουδαίο Βρετανό γκαρντ, Μπεν Γκόρντον, ο οποίος έχει κάνει μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ. Μεγάλη η επιθυμία της διοίκησης να υλοποιήσει μία από τις σημαντικότερες κινήσεις στην Ευρώπη.

Στην ΑΕΚ ψάχνουν έναν γκαρντ υψηλού επιπέδου και κυρίως έναν παίκτη με εμπειρία ώστε να αποτελέσει τον ηγέτη της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Η διοίκηση του Μάκη Αγγελόπουλου θέλει να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική κίνηση, όντας πρόθυμη να δώσει αρκετά χρήματα, ώστε να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, προσπαθεί και θέλει να κάνει το "μπαμ" με την απόκτηση του 33χρονου (4/4/1983) Βρετανού γκαρντ, Μπεν Γκόρντον, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ, έχοντας αγωνιστεί σε Μπουλς (2004-2009), Πίστονς (2009-2012), Μπόμπκατς (2012-2014) και Μάτζικ (2014-2015), ενώ πέρσι (2015-2016) έπαιξε στους Ουόριορς μόλις για δύο εβδομάδες.

Ο Βρετανός γκαρντ, ο οποίος επιλέχθηκε στο νούμερο "3" του Draft του 2004, είναι ελεύθερος, δεν είναι σε θέση να βρει ομάδα στο ΝΒΑ και εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη. Την περασμένη σεζόν έμεινε εκτός γηπέδων (με εξαίρεση τις δύο εβδομάδες στους Ουόριορς, πήγε Σεπτέμβρη έφυγε Οκτώβρη), δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση της καριέρας του, αλλά παραμένει ένας σπουδαίος παίκτης εγνωσμένης αξίας.

Ο Μπεν Γκόρντον, ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο από Τζαμαϊκανούς γονείς, έχει δεχτεί το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και οι "κιτρινόμαυροι" προσπαθούν να τον πείσουν να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Η υπόθεση δεν είναι εύκολη, καθώς την περίπτωση του την παρακολουθεί και η Αναντολού Εφές, αλλά η "Ένωση" δείχνει αποφασισμένη να δώσει το κάτι παραπάνω για να αποσπάσει την συγκατάθεση του 33χρονου γκαρντ και εφόσον αυτό γίνει πράξη θα μιλάμε για μία από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις στην Ευρώπη.

Κορυφαία σεζόν της καριέρας του εκείνη του 2006-2007, όταν ολοκλήρωσε την χρονιά με το Σικάγο έχοντας μέσο όρο 21.4 πόντους, 3.6 ασίστ και 41.3% ποσοστό ευστοχίας από το τρίποντο, στην regular season, με 33 λεπτά συμμετοχής. Στην τελευταία του σεζόν στο Ορλάντο (στην κανονική περίοδο), σε 14 λεπτά συμμετοχής, είχε 6.2 πόντους και 0.9 ασίστ ανά αναμέτρηση.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ