Η ΑΕΚ στο Eurocup - ΑΕΚ - SPORT 24
ΑΕΚ

Η ΑΕΚ στο Eurocup

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ στο Eurocup

Αποτελούσε όλες αυτές τις τελευταίες μέρες κοινό μυστικό και πλέον αποτελεί γεγονός. Η ΑΕΚ θα συμμετάσχει στο Eurocup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Όλες τις τελευταίες μέρες αποτελούσε φημολογία. Πλέον είναι γεγονός. Η ΑΕΚ όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ θα συμμετάσχει στο Eurocup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου κάνοντας πράξη την επιθυμία και θέλω του ισχυρού άνδρα της Μάκη Αγγελόπουλου.

"H διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει, ότι την επόμενη αγωνιστική περίοδο η ομάδα μας θα συμμετάσχει στο Eurocup", τάδε έφη η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ με ώρα 11:43 το πρωί της Παρασκευής (15/4).

Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ με τη στάση της και ειδικότερα ο ισχυρός της άνδρας Μάκης Αγγελόπουλος έκανε πράξη το θέλω του. Να επιλέξει τη διοργάνωση εκείνη που όπως υποστηρίζει είναι προς όφελος της "Ένωσης" για να πετύχει τους στόχους της και που αρμόζει στη λογική του και της επένδυσής του.

Με την απόφαση της ΚΑΕ ΑΕΚ δηλαδή να επιλέξει τη συνέχεια της παρουσίας της στο Eurocup και όχι την επιλογή του νεοσύστατου Champions League της FIBA φανερώνει ξεκάθαρα δύο πράγματα. Το ένα το θέλω του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Μάκη Αγγελόπουλου - ακόμη και - στη τρίτη του χρονιά, αυτή που επίκειται της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, η "Ένωση" μέσω της κατάκτησης του Eurocup να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στη Euroleague. Κι όσο για το άλλο το γεγονός ότι έκλεισε τα αυτιά του στον κίνδυνο για τον ενδεχόμενο αποκλεισμό από το επόμενο ελληνικό πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ένας κίνδυνος που επιβεβαιώθηκε και μέσα από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, στο Sport24.gr στην περίπτωση επιλογής της ΑΕΚ να συμμετάσχει στο Eurocup και όχι στο νεοσύστατο Champions League της FIBA. Επιλογή που έπραξαν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης Άρης και ΠΑΟΚ, δίνοντας το παρών σε όλες τις διεργασίες που έχουνε ακολουθήσει της υπογραφής τους, και κίνδυνο που δεν διατρέχουν οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός με την επιλογή τους να συμμετάσχουν στη νέα κλειστή Euroleague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου έχοντας υπογράψει κλειστά συμβόλαια δεκαετούς διάρκειας.

Κι αν η ΚΑΕ ΑΕΚ με τη στάση της δείχνει ξεκάθαρα πως θέλει να πάει σε κόντρα με την FIBA και την απειλή της για αποβολή της από τη νέα Basket League ΣΚΡΑΤΣ κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο πως μπορεί να γίνει στην πράξη. Καταρχήν για να γίνει θα πρέπει να αποφασιστεί μέσα από το διοικητικό συμβούλιο αλλά και τη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ. Της διοργανώτριας αρχής. Με τον ΕΣΑΚΕ και τον πρόεδρό του Γιώργο Χαλβατζάκη να αποτελεί μεν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Champions League αλλά να έχει αποδείξει στα τέσσερα χρόνια του ότι αφουγκράζεται απόλυτα το θέλω των 14 συμμετεχόντων.

Επόμενο είναι όχι μόνο η απόφαση της ΑΕΚ αλλά και αυτή ομάδων άλλων λιγκών που αρχικά είχανε δείξει πως θα επιλέξουν το νεοσύστατο Champions League της FIBA αλλά τελικά στην πορεία δείχνουν να μετακινούνται στο Eurocup είναι επόμενο να έχει επιφέρει προβληματισμό στις τάξεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Μέχρι στιγμής πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως η FIBA δεν έχει στείλει κάποιο έγγραφο που να έχει φθάσει στα γραφεία των Ομοσπονδιών, σίγουρα όχι σε αυτό του ΕΣΑΚΕ όσον αφορά τον κίνδυνο αποκλεισμού των ομάδων ανάλογα με την απόφασή τους.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί πως επί προεδρίας του Γιώργο Χαλβατζάκη στον ΕΣΑΚΕ οι εκπρόσωποί μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ουσιαστικά τείνουν να διπλασιαστούν. Από εκεί δηλαδή που ήταν οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στη Euroleague και ένας στο Eurocup αυτήν που διανύουμε να έχουνε γίνει πέντε (σ.σ. στη Euroleague οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός και στο Eurocup οι ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ) και την επόμενη με δεδομένη την παρουσία του Champions League της FIBA έξι. Και πιο συγκεκριμένα στη Euroleague οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, στο Eurocup η ΑΕΚ και στο Champions League της FIBA οι Άρης, ΠΑΟΚ και ένας ακόμη βάσει της τελικής κατάταξης.

Επί του παρόντος αυτό που θα πρέπει να θεωρείται σίγουρα όσο περνούν οι μέρες είναι ότι οδηγούμαστε σε μία νέα διαμάχη μεταξύ της FIBA και της Euroleague. Κι αυτό γιατί η Παγκόσμια Ομοσπονδία δείχνει αποφασισμένη να δημιουργήσει μία νέα διοργάνωση το Champions League αλλά που πλέον απομένει να φανεί αν θα γίνει τελικώς πράξη.

Ωστόσο επί του παρόντος καλείται να απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα αν το Champions League της FIBA θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί με 32 ομάδες όπως ήταν το αρχικό σύστημα και από ποιες χώρες. Αν δηλαδή θα τηρηθεί ο αρχικός σχεδιασμός. Για την ιστορία και σύμφωνα με αυτό από την Ελλάδα ήταν να συμμετάσχουν 3 ομάδες με τις 2 εξ αυτών απευθείας στους ομίλους και την 1 στην προκριματική φάση. Οι δύο τη στιγμή αυτή είναι οι Άρης και ΠΑΟΚ και αφού η ΑΕΚ δεν συμπληρώνει την τριπλέτα θα το κάνει η αμέσως επόμενη ομάδα της τελικής κατάταξης.

SHARE:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μαρία Τσαγκαράκη, η Κρητικιά φιλόλογος που θέλουν όλοι να παντρευτούν

Προτάσεις γάμου σε Ελλάδα και εξωτερικό και ένα δημόσιο αίτημα στο 'Πάμε Πακέτο' από ένα ερωτοχτυπημένο σχεδιαστή για να κάνει τα παιδιά του. Ναι, η εστεμμένη Μαρία είναι φουλ κορίτσι για σπίτι.

ΚΟΥΙΖ

ΚΟΥΙΖ

Πόσο έτοιμος για γάμο είσαι;

Βαθιές αργές ανάσες, ειλικρινείς απαντήσεις, πολύ ποτό και όλα θα πάνε καλά. Αν ακολουθήσεις το πρόγραμμα με αυτήν τη σειρά.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Δύο νέοι πρόεδροι και ένας διευθύνων σύμβουλος

Η αντίστροφη μέτρηση για τις νέες διοικήσεις στις τράπεζες άρχισε. Στόχος είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου να έχει κλείσει το θέμα, με νέα πρόσωπα στις θέσεις προέδρου σε Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς, καθώς και σε νέο διευθύνοντα σύμβουλο, στην Πειραιώς. Ηδη, ο κ. Γ. Χατζηνικολάου έχει την έγκριση του ΤΧΣ για τη θέση προέδρου στην Πειραιώς και η ανάληψη των καθηκόντων του αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα. Παράλληλα, σε νέο ΔΣ στην Τράπεζα, θα επιλεγεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος (ενώ ήδη στα προτεινόμενα ονόματα είναι και ο προσωρινός, κ. Γ. Πουλόπουλος). Την ίδια στιγμή, νέο πρόεδρο θα επιλέξει το ΔΣ της Εθνικής μέχρι τα τέλη της εβδομάδος

ΑΠΟΨΗ

ΑΠΟΨΗ

Να τι θέλουν να κάνουν 'αυτοί' στα αεροδρόμιά μας

Οι “στημένες” έρευνες που βγάζουν άχρηστα τα ελληνικά αεροδρόμια και οι καλοί Πασόκοι που προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24