ΑΕΚ

Η ΑΕΚ περιμένει, η Παρτίζαν αποσύρεται από το Eurocup

Η ΑΕΚ περιμένει, η Παρτίζαν αποσύρεται από το Eurocup
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ επιμένει στην αρχική της απόφαση να αγωνιστεί στο Eurocup, την ώρα που η Παρτίζαν δεν μπορεί να εκδώσει δελτία στους έξι νέους παίκτες της και εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τη διοργάνωση!

Η πρώτη συγκέντρωση της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη 16 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ ενώ ο μεταγραφικός σχεδιασμός της "Ένωσης" υλοποιήθηκε εγκαίρως, με την απόκτηση παικτών πρώτης γραμμής κατόπιν των σχετικών εισηγήσεων του Γιούρι Ζντοβτς.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, ενισχύθηκε με έξι νέους παίκτες (Βασιλειάδης, Λαρεντζάκης, Όουενς, Ιβάνοβιτς, Ουίλιαμς, Ντίξον), ανανέωσε τον Μίλαν Μιλόσεβιτς κι επένδυσε στο μέλλον με τις προσθήκες αρκετών ταλαντούχων αθλητών (Σκουλίδας, Σπύρογλου, Στεργίου).

Παρ' όλα αυτά, δεν μπορεί να εκδώσει ακόμα δελτία στους νεοαποκτηθέντες παίκτες κι ενώ απομένουν λιγότερο από 10 μέρες για την έναρξη της προετοιμασίας! Η Ελληνική Ομοσπονδία δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην έκδοσή τους , επομένως είναι λογικό να επικρατεί εκνευρισμός και προβληματισμός σχετικά με τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα.

Την ώρα, λοιπόν, που η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να τηρεί στάση αναμονής περιμένοντας επίσημη ενημέρωση, η Παρτίζαν φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από το Eurocup, αντιμετωπίζοντας... παρόμοια προβλήματα με την "Ένωση".

Δεν μπορεί να δηλώσει τους παίκτες της η Παρτίζαν

Για την ακρίβεια, η ομάδα του Βελιγραδίου έχει αποκτήσει έξι νέους παίκτες, μεταξύ αυτών τον Ουίλιαμ Χάτσερ που πέρσι έπαιξε στον ΠΑΟΚ , ωστόσο ο Γενικός Διευθυντής, Ντράγκαν Τόντοριτς τόνισε ότι υπάρχει η πιθανότητα αποχώρησης από τον θεσμό.

Κατ' αρχάς, να θυμίσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της σέρβικης ομοσπονδίας συνεδρίασε τον περασμένο Μάιο στο Βελιγράδι και αποφάσισε να αποβάλει τις ομάδες της που θα προτιμήσουν το Eurocup, υπακούοντας έτσι στις υποδείξεις της FIBA. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε ομάδα αποφασίσει να παίξει στο Eurocup, θα διαγραφεί αυτόματα από μέλος της KSS (σ.σ. σερβική ομοσπονδία).

Έτσι, λοιπόν, οι απειλές προς την Παρτίζαν σχετικά με τον αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της σέρβικης λίγκας και του κυπέλλου παραμένουν ενώ ο Τόντοριτς, με δηλώσεις του στην Sportski Žurnal , τόνισε πως "Ουδείς μας έχει ενημερώσει επίσημα σχετικά με το αν θα γίνει πράξη η απειλή του αποκλεισμού. Περιμένουμε να γίνει κάποιος συμβιβασμός ανάμεσα στη FIBA και την ECA...".

Κατέληξε, δε, λέγοντας: "Η πίεση συνεχίζεται. Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Υπάρχουν... 300 προβλήματα αυτή τη στιγμή, ειδικά σε ό,τι αφορά τους μεταγραφές μας. Έχουν μείνει μόνο τέσσερις παίκτες από πέρσι. Πως θα παίξουμε αν δεν μπορούμε να συμπληρώσουμε ομάδα; Αν τελικά δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη και δεν μπορούμε να δηλώσουμε τους νέους παίκτες μας, είναι ξεκάθαρο πώς θα επιλέξουμε να πορευτούμε...".

Παρεμπιπτόντως, η σέρβικη ομοσπονδία έστειλε επιστολή στην Παρτίζαν, με την οποία της ζητά να... αναθεωρήσει σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχή της στο Eurocup.

Η ΑΕΚ περιμένει, η Παρτίζαν αποσύρεται από το Eurocup

Οι εξελίξεις σε Ισπανία, Ιταλία

Το πρόβλημα ξεκίνησε αρχικά με τις τέσσερις ιταλικές ομάδες (Σάσαρι, Τρέντο, Καντού, Ρέτζιο Εμίλια) που απέσυραν τη συμμετοχή τους, μολονότι συμμετείχαν κανονικά στον καταρτισμό των ομίλων της regular season που διεξήχθη στη Βαρκελώνη. Μάλιστα η Ρέτζιο Εμίλια επρόκειτο να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον Α' όμιλο της διοργάνωσης ωστόσο αντικαταστάθηκε από τη λιθουανική Λιετκαμπέλις.

Προ ολίγων ημερών έγινε γνωστή η επιστολή του νεοεκλεγέντα προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα προς τις έξι ισπανικές ομάδες (Μπιλμπάο, Γκραν Κανάρια, Φουενλαμπράδα, Μούρθια, Μάλαγα, Βαλένθια) που δήλωσαν συμμετοχή στο Eurocup.

Φταίνε η ΑΕΚ και ο Αγγελόπουλος

Στο μεταξύ, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Νικολάου, τοποθετήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις μέσω ανάρτησης του στο Facebook. "Η ΑΕΚ (που παρεμπιπτόντως επέστρεψε το 2014) και ο Αγγελόπουλος φταίνε για τα στραβά του ελληνικού Πρωταθλήματος. Φταίνε, που υπάρχουν (ΑΕΚ και Αγγελόπουλος) βασικά!".

Όσο κυλούν οι μέρες και το πρόβλημα παραμένει, είναι λογικό να υπάρχει εκνευρισμός και προβληματισμός στις τάξεις της ΑΕΚ που τηρεί στάση αναμονής.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ