ΑΕΚ

"Η ΑΕΚ διψάει για τρόπαια και διακρίσεις!"

"Η ΑΕΚ διψάει για τρόπαια και διακρίσεις!"

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Παρτίζαν στον Ε' όμιλο του Champions League της FIBA και οι Σέρβοι παρουσίασαν το προφίλ της "Ένωσης", κάνοντας αναδρομή στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ απέσυρε, αρχικά, τη συμμετοχή της από το Eurocup κι εν συνεχεία τοποθετήθηκε στον Ε' όμιλο του νεοσύστατου Basketball Champions League της FIBA, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων την Παρτίζαν .

Οι Σέρβοι ακολούθησαν τον... δρόμο της ΑΕΚ, από τη στιγμή που αποσύρθηκαν από το Eurocup και δήλωσαν συμμετοχή στη νέα διοργάνωση της FIBA, επιστρέφοντας στις διεθνείς διοργανώσεις μετά την περσινή αποχή λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Στο μεταξύ, η ηλεκτρονική έκδοση της σέρβικης Mozzart Sport παρουσίασε το προφίλ της ΑΕΚ , τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού και τις παλαιότερες αναμετρήσεις με την Παρτίζαν, αρχής γενομένης από τη σεζόν 1977-78 στο Κύπελλο Κόρατς.

"Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ τα τελευταία 15 χρόνια βλέπεις τις πλάτες των μεγάλων αντιπάλων της, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ο Δικέφαλος Αετός διψάει για τρόπαια και επιτυχίες στην Ευρώπη! Για την ακρίβεια, είναι μια ομάδα που μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα στη διοργάνωση. Ένας σύλλογος που έχει αγωνιστεί στο Final Four της Euroleague, χάνοντας τον τίτλο από την Κίντερ Μπολόνια. Στην τροπαιοθήκη του έχει δυο ευρωπαϊκά τρόπαια.

Φέτος, λοιπόν, η ΑΕΚ ενισχύθηκε με τον πρώην γκαρντ της Μέγκα Λεκς, Νίκολα Ιβάνοβιτς και τους Αμερικανούς Μάικ Ντίξον, Τζαουάντ Ουίλιαμς και Τζος Όουενς. Στην ομάδα ήλθαν επίσης ο Κώστας Βασιλειάδης και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Από πέρσι συνεχίζουν ο Μαλίκ Χέρστον, ο Ντούσαν Σάκοτα και ο Μίλαν Μιλόσεβιτς.

Η ΑΕΚ και η Παρτίζαν έχουν τεθεί αντιμέτωπες στο παρελθόν πέντε φορές. Ο πρώτος αγώνας των δυο ομάδων διεξήχθη τη σεζόν 1977-78 στο Κύπελλο Κόρατς. Η Παρτίζαν επικράτησε με 93-78 και 99-88, κατακτώντας στο τέλος τον τίτλο. Έπειτα από ακριβώς 20 χρόνια, η ΑΕΚ νίκησε στο Βελιγράδι με 73-71 ενώ η Παρτίζαν κέρδισε στην Αθήνα, με 68-76 Την επόμενη σεζόν οι δυο ομάδες έπαιξαν στο Σαπόρτα και οι νίκες ήταν μοιρασμένες. Νίκη για την Παρτίζαν στο Βελιγράδι με 87-82, νίκη για την ΑΕΚ στην Αθήνα με 71-62.

Τη σεζόν 2001-02 ακολούθησε η μονομαχία τους στην Euroleague, εκεί όπου η ΑΕΚ πέτυχε δυο νίκες με 106-70 και 74-69. Έπειτα από δυο χρόνια, ξανά στη διοργάνωση της Euroleague, η Παρτίζαν επικράτησε στο Βελιγράδι με 78-71 όμως ηττήθηκε στην Αθήνα με 95-92".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ