ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ούκιτς

Η ΑΕΚ ενίσχυσε με δυναμικό τρόπο την περιφέρεια της, ανακοινώνοντας επίσημα την απόκτηση του Κροάτη διεθνή γκαρντ, Ρόκο Λένι Ούκιτς. Ο παίκτης υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε μία σημαντική μεταγραφική κίνηση, καθώς ενίσχυσε την περιφέρεια της με δυναμικό τρόπο, ανακοινώνοντας επίσημα την απόκτηση του 32χρονου (5/12/1984) Κροάτη διεθνή γκαρντ (1.96 ύψος), Ρόκο -Λένι- Ούκιτς. Ο παίκτης πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την "Ένωση". Θα ταξιδέψει σύντομα στην Σλοβενία ώστε να ενσωματωθεί με τους νέους του συμπαίκτες.

Ο Ρόκο Ούκιτς γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, καθώς υπήρξε για μία διετία παίκτης του Παναθηναϊκού (2012-2014), ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, παίζοντας επί σειρά ετών στο υψηλότερο επίπεδο. Την σεζόν 2005-2006 ήταν μέλος της Λαμποράλ Κούτσα, ακολούθως πήγε στην Μπαρτσελόνα (2006-07), στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Ρόμα (2007-08), ενώ στην συνέχεια έκανε το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ, φορώντας τις φανέλες των Ράπτορς (2008-09) και Μπακτς (2009-10).

Στην συνέχεια επέστρεψε στην Ευρώπη, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στην Φενέρμπαχτσε (2010-12), ακολούθως έπαιξε στον Παναθηναϊκό, φόρεσε την φανέλα της Τσεντεβίτα, ενώ μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στην Μπολόνια. Από το 2005 είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Κροατίας. Έχει κατακτήσει στην καριέρα του δύο πρωταθλήματα Κροατίας και δύο Ελλάδας.

Πλέον, η περιφερειακή γραμμή της ΑΕΚ ανεβαίνει επίπεδο, έχοντας στο "ασόδυο" τους Μάικλ Ντίξον, Νίκολα Ιβάνοβιτς, Ρόκο Ούκιτς και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, συν την παρουσία του Κώστα Βασιλειάδη που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο "3", όσο και στο "2".

Related content

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

"Παίκτης της ΑΕΚ και τυπικά είναι από σήμερα (01/09) ο Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Ο διεθνής Kροάτης γκαρντ συναντήθηκε πριν από λίγο με τον μεγαλομέτοχο της AEKB.C., Μάκη Αγγελόπουλο και κατόπιν υπέγραψε το συμβόλαιό του (διάρκειας ενός έτους) με τη «Βασίλισσα».

Ο Ούκιτς αναμένεται να ταξιδέψει τις επόμενες ώρες για το αθλητικό κέντρο όπου προετοιμάζεται η ΑΕΚ στην Κράνισκα Γκόρα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ