ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αλλάζει το DNA της

Η ΑΕΚ αλλάζει το DNA της
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Η φετινή ΑΕΚ είναι η ομάδα των ανατροπών. Είναι η ομάδα που αρνείται να χάσει. Η απίστευτη πρόκριση επί της Νίμπουρκ το έδειξε για ακόμα μία φορά αυτό, σε μία τελευταία απόδειξη ότι το DNA της "Ένωσης" έχει πλέον αλλάξει.

Λένε ότι η μόνη φορά που πρέπει να κοιτάξεις πίσω είναι για να δεις πόσο μακριά έχεις φτάσει. Κόντρα στη Νίμπουρκ στην Τσεχία η ΑΕΚ κοίταξε πίσω της μόνο μία φορά: Στο τέλος του αγώνα. Και είδε ότι είχε φτάσει στους 8 του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ είχε τα πάντα εναντίον της στην Τσεχία. “Κουβαλούσε” το -10 από την ήττα στο ΟΑΚΑ πριν από μία εβδομάδα, κάποια στιγμή βρέθηκε πίσω στο σκορ με 8 πόντους στην Τσεχία και η Νίμπουρκ τα έβαζε... όλα. Παρόλα αυτά, κόντρα σε κάθε λογική και ατυχία, η “Ένωση” αρνήθηκε να κοιτάξει πίσω και να κλάψει τη μοίρα της. Αρνήθηκε να υποταχθεί. Και το τέλος της βραδιάς την βρήκε να πανηγυρίζει .

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το τεράστιο τρίποντο του Κέβιν Πάντερ που τελικά έδωσε την πρόκριση . Ένα σουτ που ήταν απλώς η συνέχεια αρκετών μεγάλων σουτ που έχουν προηγηθεί φέτος . Το βασικό μήνυμα ωστόσο που έχει περάσει η ΑΕΚ φέτος σε όλους είναι ότι είναι η ομάδα των ανατροπών, κάτι που οφείλει την ανυπότακτη φύση της.

Η ΑΥΡΑ ΤΟΥ 68' ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ώρες-ώρες νομίζει κανείς ότι η ταινία “1968” έχει “αγγίξει” με το μαγικό της ραβδί την φετινή ΑΕΚ. Σαν αυτό το “κερδίσαμε γιατί δεν μπορούσαμε να χάσουμε” που ακούγεται κάποια στιγμή στην ταινία να έχει εισχωρήσει στο DNA αυτής της ομάδας. Αυτή η φράση έχει ήδη επαναληφθεί τόσες φορές φέτος για τους “κιτρινόμαυρους” που κοντεύει να γίνει κλισέ. Ένα όμορφο κλισέ όμως, από αυτά που απολαμβάνουν όλοι.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε για την ΑΕΚ με τον χειρότερο τρόπο. Το μπάσκετ που έπαιζε από το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν απλώς μέτριο. Ήταν οριακά... ανεκτό. Οι ήττες και οι απογοητεύσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Ξαφνικά όμως ήταν σαν να γύρισε ο διακόπτης.

Η ΑΕΚ αλλάζει το DNA της
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Κάτι οι σωστές προσθήκες, κάτι η έλευση του Ντράγκαν Σάκοτα, κάτι η αυτοκριτική αρκετών στην “Ένωση”, όλα αυτά τέλος πάντων οδήγησαν σε αυτό που βλέπουν στο παρκέ οι φίλοι της ομάδας τον τελευταίο μήνα.

Ο Ντούσαν Σάκοτα είχε δηλώσει μετά τη νίκη-άθλο επί της Μπαϊρόιτ ότι η φετινή ΑΕΚ δεν έχει χάσει κανένα μεγάλο παιχνίδι και παίζει πάντα καλύτερα όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο . Τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν. Τα “διπλά” σε έδρες όπως της Βενέτσια και της Εστουδιάντες στην φάση των ομίλων, η νίκη επί του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό Κυπέλλου, η απίστευτη ανατροπή με την Μπαϊρόιτ, η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στην Κρήτη και, τέλος, η επική ανατροπή στην Τσεχία δείχνουν ότι αυτή η ΑΕΚ έχει μεγαλώσει για τα καλά. Δείχνουν όμως και κάτι άλλο: Ότι αυτή η ομάδα έχει άστρο.

TO DNA ΑΛΛΑΞΕ

Ο αθλητισμός είναι στιγμές. Σε 1 χρόνο, σε 5 χρόνια, σε 10 χρόνια από τώρα κανείς δεν θα θυμάται τις λεπτομέρειες αυτής της σεζόν. Αυτό που θα θυμούνται όλοι είναι δύο πράγματα: 1. Την τελική θέση της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις και 2. Τις στιγμές που “καρφώθηκαν” στο μυαλό όλων. Στιγμές όπως η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, το τρίποντο του Κέβιν Πάντερ με τη Νίμπουρκ, τα τρίποντα των Βασιλόπουλου και Σάκοτα κόντρα στην Μπαϊρόιτ, τις νίκες επί των δύο “αιωνίων”.

Η ΑΕΚ αλλάζει το DNA της
CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL

Η φετινή σεζόν είχε από την αρχή σημαδιακό χαρακτήρα για την ΑΕΚ. Η επέτειος των 50 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων και η ταινία “1968” μεγάλωσαν το brand της ομάδας. Έμενε να ακολουθήσει και η ομάδα στον ίδιο δρόμο μέσα στο παρκέ. Αυτό άργησε να συμβεί. Χρειάστηκε η ΑΕΚ να περάσει (πάρα) πολλά, να γνωρίσει την αμφισβήτηση, να βρεθεί πολλές φορές στο χείλος του γκρεμού. Ποτέ όμως δεν ήρθε η πτώση.

Η ιστορία αυτή τη στιγμή αναφέρει ότι η ΑΕΚ είναι Κυπελλούχος Ελλάδος, στους “8” του Basketball Champions League και εντός στόχων στην Stoiximan.gr Basket League. Η όρεξή της μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Τα μεγάλα σουτ, το φετινό της άστρο και η αύρα του 68' την οδηγούν. Και το DNA της, αυτό το DNA που έμοιαζε να έχει “πειραχθεί” τα χρόνια που βρισκόταν στην αφάνεια, δείχνει να αλλάζει πάλι και σιγά-σιγά. Δείχνει να μετατρέπεται σε ένα DNA νικητή. Κι αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη αξία.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ