ΑΕΚ

Φύγε εσύ, έλα εσύ στην ΑΕΚ

Φύγε εσύ, έλα εσύ στην ΑΕΚ

Δεν είναι η πρώτη ομάδα που έκανε αλλαγές. Ίσως να είναι η μόνη που το ίδιο πρόσωπο το έβαλε σε δυο λίστες (και στο "ήλθε" και στο "έφυγε"). Ας δούμε όμως, όσα ανανέωσε η ΑΕΚ σε δυο μήνες (PHOTOS).

Η εφετινή έκδοση της ΑΕΚ είναι η πρώτη πραγματικά σπουδαία ομάδα των σύγχρονων καιρών, σε ό,τι έχει να κάνει με την πορεία της "Ένωσης" τα τελευταία χρόνια. Με δεδομένη, μάλιστα, την παρουσία του Μάκη Αγγελόπουλου στα διοικητικά της ΚΑΕ που εγγυάται τη σταθερότητα και την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

Από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι και τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν με τον Άρη στις 7/10 που συνδυάστηκε με τον πρόωρο αποκλεισμό στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μέχρι σήμερα, άλλαξαν πολλά.

Πλέον η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 7-0 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης (σ.σ. εκκρεμεί το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ) ενώ διεκδικεί την πρόκρισή της στο LAST-32 του Eurocup, κόντρα σε κλαμπ όπως η πανίσχυρη Γαλατάσαραϊ, η Νίζνι και η Νεπτούνας που πέρσι έφτασαν ως το TOP-16 της Euroleague.

Στο μεσοδιάστημα, η "Ένωση" μέτρησε 9 συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, σερί που ξεκίνησε μετά την ήττα από τη Γαλατάσαραϊ στο Abdi Ipekci και διεκόπη την περασμένη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου η Γαλατά έφυγε με το "διπλό" και υποχρέωσε τους "κιτρινόμαυρους" σε ήττα έπειτα από 35 ημερολογιακές ημέρες!

Πάμε και στο κομμάτι των αλλαγών, εκεί όπου η ομάδα παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα. Αλλαγές και διορθωτικές κινήσεις γίνονται όχι μόνο στο ρόστερ, αλλά και στο τεχνικό τιμ που πλαισιώνει τον Ντράγκαν Σάκοτα. Οι σημερινές (27/11) αποδεσμεύσεις των Όου Ντι Ανοσίκε και Κρις Ουόρεν δίνουν συνέχεια σε έναν... κύκλο που ξεκίνησε με την πρόωρη αποχώρηση του Ντάνιελ Όρτον λόγω μαζεμένων πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Πάμε να δούμε αναλυτικά όλες τις αλλαγές στην εφετινή ΑΕΚ...

Αυτοί που έφυγαν...

- Ντάνιελ Όρτον

Ο Ντάνιελ Όρτον είχε μεν εξαιρετική παρουσία στα φιλικά της "Ένωσης", αλλά δεν πρόλαβε να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι λόγω της εξωγηπεδικής παρουσίας του. Αυτής που υποχρέωσε την ΑΕΚ να διακόψει εσπευσμένα τη συνεργασία της με τον 25χρονο σέντερ, ο οποίος βρήκε το επόμενο συμβόλαιό του στο NBDL με τη φανέλα των Santa Cruz Warriors. Ναι, της πρώην ομάδας του Όγκνιεν Κούζμιτς!

Φύγε εσύ, έλα εσύ στην ΑΕΚ


Ο Ντάνιελ Όρτον στο φιλικό με το Λαύριο, στο ΟΑΚΑ

- Νίκος Δίπλαρος

Υπέγραψε στην ΑΕΚ μέχρι το 2020, έμεινε ελεύθερος λόγω... δηλώσεων , όμως δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Νίκος Δίπλαρος δεν πρόλαβε να φορέσει τη φανέλα της "Ένωσης" έπειτα από όσα ανέφερε για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, δηλώνοντας πως "θα ήθελε στο μέλλον να παίξει σε έναν εκ των Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού". Έτσι ακολούθησε η συμφωνία με τον Άρη για τα επόμενα τρία χρόνια.

Φύγε εσύ, έλα εσύ στην ΑΕΚ


Ο Νίκος Δίπλαρος δεν πρόλαβε να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ

- Κρις Ουόρεν

Αμέσως μετά τη νίκη επί της Χάποελ στο ΟΑΚΑ (4/11), ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr για τη φημολογία που τον ήθελε να αποχωρεί από την ομάδα. "Δεν με ενοχλεί τίποτα! Έρχομαι εδώ κάθε μέρα για να δουλεύω. Ό,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί . Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλεύω" . Σήμερα, λοιπόν, η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Ουόρεν, ο οποίος ήταν... φευγάτος το τελευταίο διάστημα και θα συνεχίσει την καριέρα του στην τούρκικη Μπελεντίγε.

Φύγε εσύ, έλα εσύ στην ΑΕΚ


Ο Κρις Ουόρεν ήταν... φευγάτος το τελευταίο διάστημα

- Όου Ντι Ανοσίκε

Ο Ανοσίκε ξεκίνησε την χρονιά με την προοπτική να παίξει στην Euroleague με τη Λαμποράλ Κούτσα ωστόσο οι Βάσκοι απέκτησαν τον Γιάννη Μπουρούση και ο Αμερικανός σέντερ κατέληξε στην ΑΕΚ, αντί του Όρτον. Ο Ανοσίκε δεν έπεισε με την απόδοσή του, οι εμφανίσεις του σε πολλές περιπτώσεις ήταν κάτω του μετρίου ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν "ξένο σώμα". Έπαιξε σε 5 αγώνες στο Eurocup έχοντας 2 πόντους και 4.8 ριμπάουντ σε 9'21" συμμετοχής.

Φύγε εσύ, έλα εσύ στην ΑΕΚ


Ο Ανοσίκε ήλθε για να καλύψει το κενό του Όρτον αλλά έφυγε κι αυτός

- Άγγελος Κορωνιός

Το "διαζύγιο" του Άγγελου Κορωνιού με την ΑΕΚ δεν έγινε απόλυτα συναινετικά. Ο μέχρι πρότινος ασίσταντ κόουτς της "Ένωσης" αποφάσισε να αποχωρήσει μετά την απόφαση του Σάκοτα να προσθέσει στο τεχνικό τιμ τον Σωτήρη Μανωλόπουλο , μεταφράζοντας τη συγκεκριμένη κίνηση ως... άδειασμα από την πλευρά του πρώτου προπονητή. "Θα πω αλήθειες που θα εκθέσουν τον Σάκοτα" εξήγησε πρόσφατα.

Φύγε εσύ, έλα εσύ στην ΑΕΚ

Αυτοί που ήλθαν...

- Ντι Τζέι Κούπερ

Η ΑΕΚ έφυγε με το "διπλό" από την έδρα της Κράσνι Όκτιαμπρ κι εν συνεχεία ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντι Τζέι Κούπερ, ο οποίος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην αυριανή (28/11, 17:00) αναμέτρηση με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Οι "κιτρινόμαυροι" ολοκλήρωσαν την υπέρβαση με την προσθήκη του Αμερικανού πλέι μέικερ ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό ενώ αναμένεται να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του Σάκοτα. "Να δώσουν τα κλειδιά στον Κούπερ!" συμβουλεύει τους ανθρώπους της ΑΕΚ ο Γιώργος Μπόγρης.

Φύγε εσύ, έλα εσύ στην ΑΕΚ


Ο Ντι Τζέι Κούπερ αναμένεται να ντεμπουτάρει κόντρα στον Άρη

- Δημήτρης Μαυροειδής

Ο Δημήτρης Μαυροειδής υπέγραψε το καλοκαίρι νέο συμβόλαιο με την Κηφισιά ωστόσο φρόντισε να συμπεριλάβει έναν opt-out clause που θα του επέτρεπε να αποχωρήσει από την ομάδα των βορείων προαστίων αν προέκυπτε ενδιαφέρον από άλλον σύλλογο. Αυτός ήταν ο λόγος, άλλωστε, που 30χρονος σέντερ συμφώνησε να ξεκινήσει τη σεζόν στην Κηφισιά αντί με τον ΠΑΟΚ, αφού η πρόταση του "Δικεφάλου" του βορρά για συνεργασία δεν συμπεριλάμβανε αυτή την προοπτική. Έτσι, λοιπόν, η ΑΕΚ κινήθηκε για την απόκτησή του και ενισχύθηκε αισθητά στο "ζωγραφιστό".

Φύγε εσύ, έλα εσύ στην ΑΕΚ


Ο Μαυροειδής ξεκίνησε τη χρονιά στην Κηφισιά και θα την κλείσει στην ΑΕΚ

- Μάλκολμ Άρμστεντ

Μετά την απόκτηση του Δημήτρη Μαυροειδή, η ΑΕΚ ενισχύθηκε με την προσθήκη του Μάλκολμ Άρμστεντ, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν στη ρώσικη Άβτοντορ και ανακοινώθηκε από την "Ένωση". Παρεμπιπτόντως, ο Αμερικανός γκαρντ απασχόλησε και πέρσι τον Σάκοτα , ως παίκτης της Κρκα. Το νέο απόκτημα της ΑΕΚ είχε 13.7 πόντους, 5.4 ασίστ μ.ό. στην VTB United League και 13 πόντους, 4.5 ασίστ στο Eurocup.

Φύγε εσύ, έλα εσύ στην ΑΕΚ


Ο Μάλκολμ Άρμστεντ απασχόλησε και πέρσι την ΑΕΚ, ως παίκτης της Κρκα

- Γιάννης Καλαμπόκης

Έπειτα από δέκα χρόνια ο Γιάννης Καλαμπόκης επέστρεψε στην ΑΕΚ για να βοηθήσει με την εμπειρία του την ομάδα του Σάκοτα. Ο 37χρονος γκαρντ συμμετείχε στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και πλέον αποτελεί σταθερή αξία στο παιχνίδι της "Ένωσης".

Φύγε εσύ, έλα εσύ στην ΑΕΚ


Ο Γιάννης Καλαμπόκης επέστρεψε στην ΑΕΚ έπειτα από 10 χρόνια!

- Σωτήρης Μανωλόπουλος

Η βαριά ήττα από τη Γαλατάσαραϊ στο Abdi Ipekci επιτάχυνε τις εξελίξεις στην ΑΕΚ, αρχής γενομένης από τον πάγκο . Έτσι, λοιπόν, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ ως το τέλος της σεζόν, αποτελώντας τον άμεσο συνεργάτη του Ντράγκαν Σάκοτα. Έτσι ο Έλληνας κόουτς επέστρεψε στους πάγκους μετά το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό.

Related content

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ