ΑΕΚ

Φασούλας: "Ο Τρόντζος έφερε το αμερικάνικο μπάσκετ στην Ελλάδα"

Φασούλας: "Ο Τρόντζος έφερε το αμερικάνικο μπάσκετ στην Ελλάδα"

Παναγιώτης Φασούλας και Λάζαρος Παπαδόπουλος, δύο εκ των κορυφαίων ψηλών όλων των εποχών του ελληνικού μπάσκετ μίλησαν για τον πρώτο μεγάλο σέντερ της χώρας, τον Γιώργο Τρόντζο. Δείτε τις δηλώσεις τους.

Η ΑΕΚ πριν την έναρξη του πρώτου εντός έδρας αγώνα της για τη φετινή Stoiximan.gr Basket League, όπου θα αντιμετωπίσει το Λαύριο (Σάββατο 15/10, 17:00), θα τιμήσει τον Γιώργο Τρόντζο. Η "κιτρινόμαυρη" ΚΑΕ αποφάσισε να αποσύρει τη φανέλα του άλλοτε σέντερ της με το νο6, την οποία και θα τοποθετήσει στην κορυφή του ΟΑΚΑ.

Δύο μέρες πριν την τιμητική μέρα για τον βασικό σέντερ της ομάδας που αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης το 1968, η Ένωση ζήτησε τη γνώμη δύο κορυφαίων σέντερ του ελληνικού μπάσκετ, οι οποίοι πάντως ουδέποτε φόρεσαν τα κιτρινόμαυρα. Ο λόγος για τους Παναγιώτη Φασούλα και Λάζαρο Παπαδόπουλο, αμφότεροι Πρωταθλητές Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας, το 1987 ο πρώτος, το 2005 ο δεύτερος.

"Η αράχνη" τόνισε ότι ο Τρόντζος έφερε το αμερικάνικο μπάσκετ στην Ελλάδα, ενώ θυμήθηκε και μια φωτογραφία του ψηλού της ΑΕΚ που είδε όταν ήταν μικρός. Είχε πάει, όπως εξηγεί, σε ένα γιατρό διότι η οικογένεια του ανησυχούσε για το υπερβολικά μεγάλο του μπόι. Ωστόσο ο γιατρός αφού τους καθησύχασε, έδειξε μια φωτογραφία στον μικρό Φασούλα, όπου απεικονίζονταν οι Τρόντζος και Κοκολάκης, λέγοντας του ότι μπορεί να γίνει σαν αυτούς.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ