ΑΕΚ

Επιχείρηση πόιντ γκαρντ

Επιχείρηση πόιντ γκαρντ

Με τον Ντόνι ΜακΓκράθ να έχει τεθεί εκτός δράσης για τον 1ο αγώνα με τον Άρη και τον Ρόκο Λένι Ούκιτς να είναι αμφίβολος, η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να εξετάσει τις εναλλακτικές λύσεις που έχει σε αυτή την θέση.

Ο Ντόνι ΜακΓκράθ τέθηκε και επίσημα εκτός "μάχης" για τον πρώτο αγώνα της φάσης των μικρών Τελικών της Stoiximan.gr Basket League κόντρα στον Άρη . Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς "πονάει" και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει εκτός. Κάπως έτσι, η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη πλέον να ψάξει να καλύψει το κενό του πρώτου και πιθανόν του δεύτερου... εκ των έσω.

Ο τεχνικός της "Ένωσης", Σωτήρης Μανωλόπουλος, βρίσκεται ξαφνικά σε δύσκολη θέση και καλείται να βρει λύσεις. Και αν κρίνει κανείς από το τι έγινε μέσα στην σεζόν σε ανάλογες περιπτώσεις - όταν απουσίαζε ο back up πόιντ γκαρντ, γιατί αν απουσιάσει ο Ούκιτς αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά φέτος - τότε πρακτικά υπάρχουν τρεις λύσεις. Μία λογική και δύο... "μεσοβέζικες", όπου κάποιοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν θέση.

Λύση Νο1: Ντίξον, ο πλέι-μέικερ

BASKET LEAGUE / 2ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 2ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η αλήθεια είναι ότι όταν ο Μάικλ Ντίξον ήρθε το καλοκαίρι πολλοί είχαν την εντύπωση ότι λόγω ύψους (1.86 μέτρα) ήταν πόιντ γκαρντ. Η αλήθεια βέβαια είναι πως είναι σούτινγκ γκαρντ και αυτό φάνηκε αρκετά νωρίς. Στο σημερινό παιχνίδι ωστόσο είναι εξαιρετικά πιθανό ο Αμερικανός με το Γεωργιανό διαβατήριο να περάσει αρκετή ώρα σε θέση πόιντ γκαρντ, ειδικά αν τελικά απουσιάσει και ο Ούκιτς.

Με τον Ντίξον σε θέση πλέι-μέικερ η ΑΕΚ θα κερδίσει σε ταχύτητα, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι ο άλλοτε παίκτες της Νίμπουργκ θα ασκήσει τρομερή πίεση στην άμυνα του Άρη, αφού το ένστικτό του θα του υπαγορεύει να απειλεί το καλάθι. Την ίδια στιγμή βέβαια ο Αμερικανός είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι οργανωτής και μπορεί αυτό να έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει ένα πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, αφού ο Ντίξον μπορεί να δημιουργήσει με ευκολία το δικό του σουτ, αλλά όχι των συμπαικτών του.

Λύση Νο2: Ο "πασπαρτού" Λαρεντζάκης

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Κανένας παίκτης δεν έχει αλλάξει φέτος περισσότερες φορές ρόλο στην ΑΕΚ από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο γκαρντ από την Κύθνο έχει αγωνιστεί από πόιντ γκαρντ μέχρι πάουερ φόργουορντ φέτος και έχει κληθεί να μαρκάρει από παίκτες όπως ο Μάικ Τζέιμς του Παναθηναϊκού μέχρι τον Τόρλιν Φιτζπάτρικ του Ρεθύμνου και τον ύψους 2.10 μέτρων Στέφαν Μπίρτσεβιτς της Παρτιζάν! Στον πρώτο αγώνα της σειράς με τον Άρη λοιπόν δεν αποκλείεται να περάσει για ένα διάστημα και από θέση πόιντ γκαρντ.

Η παρουσία του Λαρεντζάκη σε αυτή την θέση καταρχήν "ψηλώνει" την "Ένωση", αφού ο άλλοτε παίκτης του Κολοσσού έχει ύψος 1.96 μέτρα, ενώ την "δυναμώνει" στην άμυνα, αφού πρόκειται για τον καλύτερο αμυντικό της περιφερειακό. Την ίδια στιγμή βέβαια η ΑΕΚ θα χάσει λίγο σε ταχύτητα σε σχέση με το τι θα γινόταν αν σε αυτή την θέση βρισκόταν ένας πόιντ γκαρντ, αλλά έτσι κι αλλιώς το παιχνίδι δύσκολα θα πάει σε ψηλό τέμπο.

Λύση Νο3: Η ενεργοποίηση του Μωραϊτη

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε τον Δημήτρη Μωραϊτη να παίρνει την ευκαιρία του σήμερα. Με τον ΜακΓκράθ να έχει τεθεί εκτός δράσης εξάλλου, ο μικρός θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτός που θα πάρει την θέση του Αμερικανοϊρλανδού στην 12αδα. Αν τελικά τεθεί εκτός δράσης και ο Ούκιτς, τότε ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές γκαρντ θα είναι ο μοναδικός "καθαρόαιμος" πόιντ γκαρντ στην αποστολή!

Πιθανό πέρασμα του Μωραϊτη στην πεντάδα θα σημαίνει ότι οι "Κιτρινόμαυροι" θα κερδίσουν σίγουρα σε ενθουσιασμό και ενέργεια, ενώ με αυτόν στο παρκέ εξασφαλίζεται ότι δεν θα χρειαστεί να παίξει κάποιος άλλος εκτός θέσης. Ο 18χρονος γκαρντ θα μπορεί να προσφέρει και απειλή από την περιφέρεια, αφού είναι εξαιρετικός σουτέρ. Όσο για το πιθανό μειονέκτημα; Αυτό είναι φυσικά από την απειρία του, αφού ο Μωραϊτης φέτος αγωνίστηκε συνολικά 8 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα στο Πρωτάθλημα και άλλα 3 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα στο Basketball Champions League. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, κάποια στιγμή θα πατούσε παρκέ και ίσως οι αγώνες με τον Άρη να είναι μία καλή ευκαιρία να "ξεψαρώσει" κιόλας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ