ΑΕΚ

Επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του Ανοσίκε

Επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του Ανοσίκε

Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Όου Ντι Ανοσίκε, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα το απόγευμα (7/10, 19:30) απέναντι στον Άρη. Τι δήλωσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ.

Αφού συμφώνησε με την ΑΕΚ κι ήρθε άμεσα στη χώρα μας, ο Όου Ντι Ανοσίκε ταξίδεψε με την αποστολή της "Ένωσης" για το παιχνίδι του προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Άρη (7/10, 19:30). Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης, οι "κιτρινόμαυροι" ανακοίνωσαν την απόκτηση του 24χρονου σέντερ, ο οποίος απόψε θα κάνει το ντεμπούτο του, καλύπτοντας το κενό του Ντάνιελ Όρτον στη ρακέτα.

Η σχετική ανακοίνωση: " Η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τον Όου Ντι Ανοσίκε (24χρ., 2μ.03). Ο Αμερικανός σέντερ με τις νιγηριανές ρίζες υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος περιόδου 2015-2016 με τη "Βασίλισσα".

Bιογραφικό

Ο Οντέρα (Όου Ντι) Ανοσίκε γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 3/1/1991. Είναι νιγηριανής καταγωγής Αμερικανός και τα πρώτα του βήματα στον χώρο του μπάσκετ τα έκανε με το κολέγιο της Σιένα. Τελείωσε τις τελευταίες 2 χρονιές με διψήφια νούμερα σε πόντους και ριμπάουντ, ενώ διατήρησε κι ένα σερί 17 συνεχόμενων αγώνων με double - double, που συνιστά το 2ο μεγαλύτερο σερί τα τελευταία 15 χρόνια στο NCAA. Με το που αποφοίτησε επόμενος προορισμός του η Ιταλία και η Σκαβολίνι.

Ο 24χρονος σέντερ στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν με τη Σκαβολίνι είχε 14.3 πόντους, 13.1 ριμπάουντ και 1.1 κλεψίματα ανά παιχνίδι. Επόμενος σταθμός η Αβελίνο όπου είχε 11.5 πόντους μ.ο. Να σημειωθεί ότι και τις δύο χρονιές στην Ιταλία βγήκε πρώτος σε ριμπάουντ σε όλο το πρωτάθλημα. Τελευταίος του σταθμός η Λαμποράλ Κούτσα.

Ανοσίκε: "Αυτά θέλω να πετύχω"

Κατά την επισημοποίηση της μεταγραφής, ο Όου Ντι Ανοσίκε δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΑΕΚ: " Aισθάνομαι πολύ όμορφα που ήλθα στην ΑΕΚ και την Ελλάδα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω σε μία δυνατή διοργάνωση, με πολύ καλούς συμπαίκτες, με εξαιρετικό κόουτς και σε μία εντυπωσιακή πόλη, όπως είναι η Αθήνα. Γνωρίζω ότι το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι δύο πολύ δυνατές ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ευρωλίγκα, ωστόσο, στόχος μας ως ΑΕΚ είναι να είμαστε ψηλά στο τέλος της περιόδου", για να καταλήξει λέγοντας:

" Προσωπικά, θέλω να βοηθήσω την ομάδα ώστε να καταφέρει: Μία πολύ καλή παρουσία στο Πρωτάθλημα που θα συνοδευτεί με την είσοδο της ομάδας στα πλέι οφ, αξιοπρόσεκτη παρουσία στο Κύπελλο Ελλάδας και πρόκριση στην δεύτερη φάση των ομίλων του Eurocup".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ