ΑΕΚ

Επίσημα ο Όουενς στην ΑΕΚ

Επίσημα ο Όουενς στην ΑΕΚ

Ο Τζος Όουενς είναι το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, με την "Ένωση" να ανακοινώνει την απόκτησή του για τον επόμενο χρόνο.

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φορά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Τζος Όουενς, όπως ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα οι "κιτρινόμαυροι". Ο 28χρονος φόργουρντ/σέντερ υπέγραψε το πρωί το συμβόλαιό του με την "Ένωση", βάζοντας... τέλος στην υπόθεση. Κι όλα αυτά, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ίδιου για τον ερχομό του στην ΑΕΚ .

Η επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει: " Η διοίκηση της ΑΕΚ B.C. ανακοινώνει ότι (και) ο Τζος Όουενς θα φορέσει την τιμημένη φανέλα της "Βασίλισσας". Ο Αμερικανός αθλητής υπέγραψε σήμερα (18/06) συμβόλαιο έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017".

Βιογραφικό

Ο Τζος Όουενς γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου του 1988 στο Portsmouth του New Hampshire των ΗΠΑ και έχει ύψος 2μ.06. Ξεκίνησε το μπάσκετ από το Λύκειο Phillips Exeter Academy, όπου το 2007 ψηφίστηκε ως ο παίκτης της χρονιάς (Gatorade Player of the Year).

Ο Όουενς αποφοίτησε από το κολέγιο του Stanford και τον Δεκέμβριο του 2012 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με τη φανέλα των Idaho Stampede στο NBADL, όπου είχε 5.4 πόντους και 4.6 ριμπάουντ μέσο όρο. Τον Σεπτέμβριο του 2013 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Χάποελ Τελ Αβίβ. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ σε 29 λεπτά συμμετοχής είχε 9.7 πόντους μέσο όρο και 7 ριμπάουντ.

Το καλοκαίρι του 2014 συμφώνησε με την Dolomiti Energa (Tρέντο) και αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα Ιταλίας όπου είχε 13.5 πόντους, 6.5 ριμπάουντ και 1 ασίστ μ.ό. Την περίοδο 2015-2016 αγωνίστηκε με τη Βενέτσια, έχοντας 11.1 πόντους και 5.3 ριμπάουντ μ.ό. σε 27 αγώνες στη Serie A ενώ πήρε μέρος και στο ιταλικό All-Star Game.

Όουενς: "Ανυπομονώ για την ευκαιρία"

Ο Αμερικανός αθλητής έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο aekbc.gr και εξηγεί γιατί έσπευσε να "δηλώσει" ότι έκλεισε στην ΑΕΚ, με φόντο τον Παρθενώνα, πριν από την ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ: " Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, που έρχομαι στην ΑΕΚ. Γι’ αυτό… Ανυπομονώ ν’ αρπάξω την ευκαιρία και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό".

Ο Όουενς έδειξε απόλυτα διαβασμένος για τη νέα του ομάδα και τον κόσμο της: " Ξέρω, ότι η ΑΕΚ είναι ένας σύλλογος με τεράστια ιστορία, που δεν σταματάει εδώ. Θα έχει και συνέχεια. Θα ήθελα να πω ότι είμαι ανυπόμονος να δω (τους οπαδούς μας) από κοντά και ταυτόχρονα ενθουσιασμένος που θα γίνω κομμάτι αυτής της ιστορικής ομάδας, που κάνει ξανά βήματα μπροστά".

Και δεν είναι η πρώτη φορά, που θα έλθει στην πατρίδα μας: " Είχα έλθει στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια. Είχα επισκεφθεί την Αθήνα για τρεις ημέρες όταν είχαμε διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω του «All Star game". Η φωτογραφία, που ανέβασα στο Instagram είναι από εκείνη τη φορά. Μου αρέσει πολύ βγάζω φωτογραφίες όταν βρίσκομαι σε ιστορικά μέρη όπως η Ακρόπολη. Και δεν είναι μόνο αυτό στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη χώρα. Επίσης, θέλω να μάθω και την γλώσσα. Ξέρω ότι το ελληνικό αλφάβητο είναι λίγο δύσκολο αλλά ελπίζω όπως έμαθα τα ιταλικά να μάθω και τα ελληνικά. Μου αρέσει να μορφώνομαι και να μαθαίνω νέες κουλτούρες".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ