ΑΕΚ

Επιμένει η Μακάμπι για Μαυροκεφαλίδη

Επιμένει η Μακάμπι για Μαυροκεφαλίδη
Μαυροκεφαλίδης INTIME SPORTS

Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ αναμένεται να κρίνει και την απόφαση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη για το αν θα παραμείνει ή όχι στην ΑΕΚ βάσει του συμβολαίου του ή θα ζητήσει να το λύσει αποδεχόμενος την πρόταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν το βάζει κάτω και επιθυμεί να εντάξει τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη στο ρόστερ της το συντομότερο δυνατό. Για αυτό και ο 31χρονος διεθνής φόργουορντ καλείται να απαντήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η "ομάδα του λαού" δεν έχει σταματήσει εδώ και ενάμιση μήνα να επιθυμεί την απόκτηση του Μαυροκεφαλίδη. Το αν θα το καταφέρει ή όχι είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει σε διάστημα μίας εβδομάδας. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ όλο αυτό το διάστημα, από την πρώτη στιγμή που κινήθηκε για την απόκτησή του δεν το έχει βάλει κάτω.

Πλέον όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Λίγος ο αποκλεισμός της ομάδας του Ισραήλ από το ΤΟΡ 16 της Euroleague, για πρώτη φορά στην ιστορία της, και λίγο ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από την επόμενη φάση του Eurocup. Από τους LAST-32 του θεσμού εκεί όπου θα συνεχίσει η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θέλοντας να δελεάσει τον Μαυροκεφαλίδη του έχει προτείνει κλειστό συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου. Για το υπόλοιπο της τρέχουσας αλλά και για την επόμενη όπου έχοντας κλειστό συμβόλαιο με τη Euroleague θα δοθεί η ευκαιρία στον 31χρονο διεθνή σέντερ να επιστρέψει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ όμως θέλει τον Μαυροκεφαλίδη εδώ και τώρα. Για αυτό και η διοίκησή της δείχνει διατεθειμένη να ικανοποιήσει αυτή της ΑΕΚ με ανταλλάγματα για να εξασφαλίσει την αποδέσμευσή του. Αρκεί όμως να το θελήσει και ο ίδιος που σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε μία εβδομάδα προθεσμία για να απαντήσει.

Το διάστημα που ζήτησε ο Μαυροκεφαλίδης δεν είναι τυχαίο. Κι αυτό καθώς θεωρεί πως σε αυτό η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ, ο ισχυρός άνδρας της Μάκης Αγγελόπουλος σε συνεργασία με το νέο General Manager της τον μέχρι το πρωί της Παρασκευής τεχνικό της Ντράγκαν Σάκοτα, θα έχει έρθει σε συμφωνία με το νέο τεχνικό της ομάδας. Που σημαίνει το ποιος θα είναι θα παίξει ρόλο στην απόφασή του.

Το σίγουρο είναι ότι τη στιγμή αυτή σε σχέση με την πρώτη κρούση, και την έναρξη του φλερτ, της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρόσωπό του ο Μαυροκεφαλίδης όπου υπήρξε αρνητικός πλέον δείχνει να το σκέφτεται. Το γιατί; Έχει να κάνει με τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από την επόμενη φάση του Eurocup σε συνδυασμό με το δέλεαρ να φορέσει τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ερωτηματικό αποτελεί σίγουρα και η απόφαση της διοίκησης της ΚΑΕ ΑΕΚ. Υπενθυμίζεται πως το συμβόλαιο του Μαυροκεφαλίδη έχει όρο αποχώρησής του το καλοκαίρι. Με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και όχι στη διάρκεια αυτής. Δεν αποκλείεται πάντως τελικά ο 31χρονος διεθνής σέντερ να παραμείνει στην ΑΕΚ. Τα πάντα ωστόσο θα έχουνε ξεκαθαρίσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ