ΑΕΚ

Εντυπωσίασε η ΑΕΚ κόντρα στην Αναντολού Εφές

Εντυπωσίασε η ΑΕΚ κόντρα στην Αναντολού Εφές
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ, παρά τις πολλές απουσίες, "έδειξε τα δόντια της" απέναντι στην Αναντολού Εφές (85-56), φτάνοντας με άνεση στην τελική επικράτηση. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που ηγήθηκε της προσπάθειας.

Τα προβλήματα τραυματισμών (βλ. Μάικ Κάρτερ και Ντούσαν Σάκοτα) και τα προβλήματα... συμπεριφοράς (βλ. Ντάνιελ Όρτον) ήταν αρκετά για να δυσχεράνουν a priori το έργο της ΑΕΚ επί της Αναντολού Εφές, σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις η πράξη απείχε. Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα δεν έδειξαν να επηρεάζονται αρνητικά. Το κάθε άλλο, έκαναν σωστά σχεδόν τα πάντα στο παρκέ, με αποτέλεσμα να υποχρεώσουν την τουρκική ομάδα σε βαριά ήττα (85-56).

Προεξάρχοντος του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ και με τον Μαλίκ Χέρστον (15 πόντοι) να ακολουθεί, δίνοντας λύσεις στην επίθεση η "Ένωση" μετέτρεψε σε εύκολη υπόθεση μία αποστολή που εν αρχή έμοιαζε δύσκολη.

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι πάντως, τιμήθηκαν οι προπονητές με τους οποίους η ΑΕΚ κατέκτησε τους τελευταίους της τίτλους. Ο Άγγελος Κορωνιός βράβευσε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς για την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα το 2000 στη Λωζάνη (σ.σ.: υπήρξε παίκτης του σε εκείνη την ομάδα), ενώ ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, τον Ντράγκαν Σάκοτα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2002, σε βάρος του Ολυμπιακού.

Εντυπωσίασε η ΑΕΚ κόντρα στην Αναντολού Εφές
INTIME SPORTS

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι παίκτες της ΑΕΚ φρόντισαν να καταστήσουν σαφές πως δεν θα ψάξουν για δικαιολογίες. Τουλάχιστον όχι γι αυτούς που απουσίαζαν λόγω τραυματισμού (βλ. Μαρκ Καρτερ, Ντούσαν Σάκοτα).

Γι αυτό η διαφορά ξέφυγε από νωρίς, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να αναλαμβάνει χρέη ηγέτη. Ο διεθνής σέντερ ήταν ο παίκτης γύρω από τον οποίο στήθηκε το παιχνίδι της Ένωσης στο πρώτο δεκάλεπτο, μαζί ήταν ο κύριος λόγος του +11 (23-12) στο 10ο λεπτό.

Από την άλλη, οι παίκτες της Αναντολού Εφές επέλεγαν να σουτάρουν για τρεις. Δίχως αποτέλεσμα. Κι από τη στιγμή που οι ψηλοί της ΑΕΚ έλεγχαν τα ριμπάουντ, έβρισκαν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για να μεγαλώσουν την υπέρ τους διαφορά. Ο Φίλιπ Σκραμπ συνέβαλε στο επιθετικό "ξέσπασμα" της Ένωσης, που συνεχίστηκε μέχρι την ανάπαυλα, για να φτάσουμε μέχρι το +23 (42-19) του 18ου λεπτού.

Η διαφορά αυτή δεν ήταν πάντως η μεγαλύτερη του αγώνα, αφού τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για τους "κιτρινόμαυρους" στο δεύτερο μέρος.

Οι Τούρκοι έδειξαν κάποια σημάδια αντίδρασης στο τρίτο δεκάλεπτο, "έτρεξαν" σερί 11-0 μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (για να μειώσουν σε 58-46), αλλά πέραν αυτού... τίποτα. Η υπεροχή τους δεν κράτησε περισσότερο, με το -12 (61-49) του 30ου λεπτού να είναι ό,τι καλύτερο έκαναν απόψε στο ΟΑΚΑ.

Βλέπετε, το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να "πατάει το γκάζι", τον Μαλίκ Χέρστον να σκοράρει κατά ριπάς και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να ελέγχει τους αιθέρες. Αποτέλεσμα, ήταν η διαφορά να ξαναπάει στο +19 (70-51) με περίπου τρία λεπτά να μένουν. Η... ανηφόρα όμως είχε κι άλλο.

Για την ακρίβεια, είδαμε την Ένωση να ολοκληρώνει το παιχνίδι με +29 (85-56), δίνοντας στους οπαδούς της το δικαίωμα να φωνάξουν ακόμη πιο δυνατά, μαζί να ελπίζουν σε "διπλό" σε μία εβδομάδα στο "Nick Galis Hall", για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Εκεί όπου πάντως δεν θα έχουν τους Μαρκ Κάρτερ και Ντούσαν Σάκοτα. Κρατήστε όμως μια επιφύλαξη για τον Ντάνιελ Όρτον, ο οποίος προς το παρόν παραμένει στο ρόστερ. Μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον...

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 46-25, 61-49, 85-56.

AEK (Σάκοτα): Παπαντωνίου 8, Χέρστον 15, Μιλόσεβιτς 8, Σκραμπ 10, Μαυροκεφαλίδης 20 (10 ριμπάουντ), Σαρικόπουλος 4, Κατσίβελης 7, Μωραΐτης 1, Παύλος, Ουόρεν 12.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Ίβκοβιτς): Τάιους 3, Μπράουν 8, Οσμάν 2, Μπατούκ 3, Σάριτς 12, Κορκμάζ 2, Ουλουμπάι, Γκρέιντζερ 3, Ερτέλ 5, Ντίμπλερ 9, Ντάνστον 4, Ντουβέριογλου 5.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ