ΑΕΚ

Ένας αγώνας, μισή σεζόν για την ΑΕΚ

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΠΑΝΒΙΤ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - BANVIT (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΠΑΝΒΙΤ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - BANVIT (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ ξέρει ότι ο ημιτελικός Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό (16:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) είναι λίγο-πολύ η μισή σεζόν για αυτήν. Και οφείλει να εμφανιστεί πιο έτοιμη από ποτέ προκειμένου να πετύχει την υπέρβαση.

Το ημερολόγιο δείχνει 5 Νοεμβρίου 2011. Η σεζόν δεν έχει κλείσει καλά-καλά ένα μήνα. Κι όμως, η ΑΕΚ ετοιμάζεται να παίξει έναν από τους σημαντικότερους αγώνες της σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό (16:00, LIVE Blog από το Sport24.gr).

Ένας αγώνας, μισή σεζόν. Δεν είναι υπερβολή αυτό, είναι μία πραγματικότητα. Με την κατάκτηση του τίτλου στην Stoiximan.gr Basket League να είναι υπόθεση των δύο “αιωνίων”, η ΑΕΚ ξέρει ότι το Κύπελλο Ελλάδος είναι η διοργάνωση που της δίνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί σε έναν τελικό και να παλέψει για την επιστροφή στους τίτλους. Έστω και αν στον ημιτελικό πρέπει να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Η “Ένωση” θα μπει στο παρκέ ξέροντας ότι είναι το απόλυτο αουτσάιντερ. Κι ας έχει την στήριξη του κοινού της, αφού θα είναι τυπικά γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ. Ξέρει όμως ότι έχει και μία μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει τη μεγαλύτερη νίκη από τότε που επέστρεψε στο προσκήνιο μετά την άνοδό της από τα... αλώνια της Α2. Δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο με βάση τον τρόπο που στελεχώθηκε το ρόστερ και τους στόχους που τέθηκαν, αυτός είναι ένας στόχος που – πρέπει να – έχει ρεαλιστική βάση.

Σοβαρότητα για 40 λεπτά

ΑΕΚ-ΤΡΙΚΑΛΑ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKET LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΣΑΚΟΤΑ
ΑΕΚ-ΤΡΙΚΑΛΑ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKET LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΣΑΚΟΤΑ EUROKINISSI


Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει την σεζόν άσχημα. Μετράει ήδη δύο ήττες στην Stoiximan.gr Basket League που θα μπορούσε να αποφύγει (Άρης, Κολοσσός) και άλλες δύο ήττες, και μάλιστα εντός έδρας, στο Basketball Champions League (Εστουδιάντες, Μπάνβιτ). Η εικόνα της προβληματίζει. Η άσχημη εκκίνηση στους αγώνες και τα “νεκρά” διαστήματα την έχουν πληγώσει. Οι νίκες που σημείωσε ήρθαν με το... στανιό. Όλα αυτά όμως πρέπει να μείνουν στο παρελθόν, αποτελώντας απλώς μία... υπενθύμιση και παράδειγμα προς αποφυγή.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ δεν θα έχει την πολυτέλεια να “χαραμίσει” μία ολόκληρη περίοδο, όπως κάνει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι μέχρι στιγμής. Δεν θα έχει την δυνατότητα να έχει ασυνεννοησίες στην άμυνα και 4 ακίνητους παίκτες στην επίθεση που θα περιμένουν από τον 5ο – όποιος και αν είναι αυτός – να σκοράρει. Πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι, αφού απέναντί της θα έχει μία ομάδα της EuroLeague και μάλιστα “πληγωμένη”, αφού μεσοβδόμαδα ο Παναθηναϊκός έχασε ένα δικό του παιχνίδι στην Μπασκόνια.

Να μείνει πιστή στο πλάνο της

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΠΑΝΒΙΤ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - BANVIT (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΠΑΝΒΙΤ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - BANVIT (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI


Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ και βάθος. Δεν είναι τέλειος όμως. Καμία ομάδα δεν είναι τέλεια. Έχει αδυναμίες, τις οποίες η ΑΕΚ είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να “χτυπήσει” προκειμένου να μπορέσει να μείνει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει αυτό που της αναλογεί.

Η “Ένωση” θα προσπαθήσει να ελέγξει το τέμπο, αφού ο Παναθηναϊκός είναι “κίνδυνος-θάνατος” στο ανοιχτό γήπεδο. Θα πάει το παιχνίδι στις λίγες κατοχές. Θα προσπαθήσει να περάσει τη μπάλα κοντά στο καλάθι στον Δημήτρη Μαυροειδή για να “φθείρει” τους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Θα θελήσει όμως και να “χτυπήσει” τους αδύναμους κρίκους στην άμυνα του Παναθηναϊκού στην περιφέρεια (Λεκαβίτσιους, Ντένμον, Λοτζέσκι), είτε ποστάροντάς με τους γκαρντ της (Μάικ Γκριν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ίσως ακόμα και τον Κέλσι Μπάρλοου), είτε με το να δώσει τη μπάλα για να παίξουν “ένας με έναν” οι Μάνι Χάρις, Μπάρλοου και Λαρεντζάκης. Σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ θα θελήσει να εκμεταλλευτεί τα μις-ματς που θα προκύψουν αν ο Παναθηναϊκός έχει στο παρκέ τους Σίνγκλετον/Γκιστ ή να “χτυπήσει” στα πόδια τον Ίαν Βουγιούκα. Κοινώς, θα πρέπει σε κάθε κατοχή να παίξει.. σκεπτόμενο μπάσκετ, ψάχνοντας την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Όσο καλά και να παίξει στην επίθεση βέβαια η ΑΕΚ, θα πρέπει να είναι δύο φορές πιο συγκεντρωμένη στην άμυνα. Εκεί που θα προσπαθήσει καταρχάς να βρει ένα αντίδοτο στο Πικ εν Ρολ του Νικ Καλάθη με τον Τζέιμς Γκιστ και τον Πικ εν Ποπ του διεθνή γκαρντ με τον Τζέιμς Σίνγκλετον, με την άμυνα σε αυτές τις καταστάσεις να είναι ένα κομμάτι που "πονάει” μέχρι στιγμής την “Ένωση” από το ξεκίνημα της σεζόν. Οι “κιτρινόμαυροι” όμως θα πρέπει να βρουν απαντήσεις και στα υπόλοιπα plays του Παναθηναϊκού. Από αυτά που βγαίνουν από σκριν οι Κέι Σι Ρίβερς και Λοτζέσκι, μέχρι αυτά που στοχεύουν στην ικανότητα στην δημιουργία και την εκτέλεση των Νίκου Παππά, Μάρκους Ντένμον, Λούκας Λεκαβίτσιους και Νικ Καλάθη, στο παιχνίδι με πλάτη του Ίαν Βουγιούκα και την κίνηση μακριά από την μπάλα του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Να τα δώσει όλα

ÁÅÊ - ROSA RADOM / BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
ÁÅÊ - ROSA RADOM / BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI


Ένας αγώνας κόντρα σε ομάδα της EuroLeague δεν είναι ποτέ εύκολος. Ειδικά όταν η πίεση για ένα καλό αποτέλεσμα και καλές εμφανίσεις αυξάνεται σχεδόν καθημερινά. Αν υπάρχει ωστόσο ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ πρέπει να τα δώσει όλα και να μην αφήσει τίποτα στο παρκέ, είναι αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η “Ένωση” είναι δύσκολο να μεταμορφωθεί δραματικά μέσα σε μερικές ημέρες. Είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα οι ρόλοι δεν έχουν ξεκαθαριστεί μετά την είσοδο του Μάνι Χάρις στο ροτέισον και υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Κόντρα στον Παναθηναϊκό ωστόσο η ΑΕΚ οφείλει να ανασκουμπωθεί, να κοιτάξει μέσα της και να κάνει ό,τι μπορεί για να φανεί, καταρχάς, ανταγωνιστική. Αν το κάνει αυτό και μείνει μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τέλος, τότε όλα είναι πιθανά. Αυτή είναι εξάλλου η μαγεία μίας διοργάνωσης που μπορεί να κριθεί σε ένα νοκ-άουτ παιχνίδι: Όλα είναι πιθανά.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ