ΑΕΚ

Δεν ήταν καλή, αλλά έχει ανέβει επίπεδο

Δεν ήταν καλή, αλλά έχει ανέβει επίπεδο

Η ΑΕΚ ήταν κακή για ένα ημίχρονο κόντρα στην Σαρλερουά, αλλά τελικά κέρδισε άνετα. Γιατί; Επειδή πλέον έχει την ποιότητα να ξεπερνάει και τις κακές βραδιές της.

Η σεζόν βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημά της και πολλά μπορούν να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη. Κάποια πράγματα ωστόσο φαίνονται από την αρχή. Ένα από αυτά είναι ότι η φετινή ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Και αυτό φάνηκε και στον χθεσινό (25/10) αγώνα της με την Σαρλερουά για το Basketball Champions League.

Η “Ένωση” έδωσε πολλά δικαιώματα κόντρα στους Βέλγους για ένα ημίχρονο. Έκανε ανεπίτρεπτα λάθη για την κλάση της στην άμυνα, είτε λόγω χαλαρότητας εξαιτίας του ονόματος του αντιπάλου, είτε λόγω κούρασης από το ταξίδι και το γεγονός ότι τρεις παίκτες της έπαιζαν με πυρετό (Φάλκερ, Λαρεντζάκης, Ιβάνοβιτς). Στο τέλος ωστόσο κέρδισε μάλλον άνετα με 58-80 , κάνοντας επίδειξη δύναμης στο δεύτερο ημίχρονο, όπου και δέχθηκε συνολικά 21 πόντους! Και αυτή ακριβώς είναι η διαφορά της φετινής ΑΕΚ από την περσινή: Η περσινή ομάδα είναι πολύ πιθανό να δυσκολευόταν σε αυτό το παιχνίδι ή ακόμα και να το έχανε. Όχι αυτή η ΑΕΚ όμως.

Η “Ένωση” έχει κάτι που της έλλειψε πολύ πέρυσι: Παίκτες κλάσης στην περιφέρεια που μπορούν με προσωπικές ενέργειες να κρατήσουν την ομάδα στο παιχνίδι όταν όλα μοιάζουν να πηγαίνουν στραβά. Παίκτες δηλαδή όπως ο Μάικλ Ντίξον, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, που ήταν τρομερός χθες, ο Νίκολα Ιβάνοβιτς, ο Κώστας Βασιλειάδης, ακόμα και ο νεότερος Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που μπορούν με μία προσωπική ενέργεια να “ξεκολλήσουν” την ομάδα στο σκορ όταν χρειαστεί, να εκτελέσουν μετά από ντρίπλα ή να βάλουν ένα μακρινό σουτ. Πράγματα δηλαδή που έλειψαν πολύ από την περσινή ΑΕΚ, που στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στις εμπνεύσεις του Λουκά Μαυροκεδαλίδη.

Δεν ήταν καλή, αλλά έχει ανέβει επίπεδο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Φέτος ωστόσο η “Ένωση” έχει την δυνατότητα να αναδεικνύει κάθε βράδυ και έναν άλλο Πρωταγωνιστή. Κόντρα στην Σαρλερουά βγήκε μπροστά ο Ούκιτς. Κόντρα στην Σζολνόκι ο Λαρεντζάκης . Κόντρα στο Λαύριο ο Ιβάνοβιτς. Σε άλλα παιχνίδια βγήκε μπροστά ο (ξεκάθαρος ηγέτης της ομάδας) Μάικλ Ντίξον. Σε άλλο παιχνίδι θα βγει μπροστά ο Βασιλειάδης. Αυτή είναι εξάλλου η ευτυχία μίας ομάδας που διαθέτει πολλές λύσεις στην διάθεσή της.

Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι πρακτικά η ΑΕΚ δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα και ότι αν κόντρα σε μία πραγματικά καλή ομάδα παίξει όπως κόντρα στην Σαρλερουά θα ηττηθεί. Και ίσως να έχει δίκιο. Αυτό δεν αλλάζει ωστόσο το γεγονός ότι οι “Κιτρινόμαυροι” δείχνουν να χτίζουν κάτι καλό φέτος. Μία ομάδα που μοιάζει να είναι παντός καιρού, με δύο παίκτες σε κάθε θέση, η οποία στη μέρα της μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε χάρη στη δύναμη πυρός της που είναι η εξαιρετική της περιφέρεια. Μία περιφέρεια που της δίνει την πολυτέλεια να “καθαρίζει” παιχνίδια κόντρα σε ομάδες όπως η Σαρλερουά ακόμα και όταν δεν παίζει καλά. Και αυτό από μόνο του δείχνει ότι έχει γίνει ένα βήμα μπροστά σε σχέση με πέρυσι.

Twitter @steflong85

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ