ΑΕΚ

Δέδας: "Ο πήχης βρίσκεται ψηλά"

Δέδας: "Ο πήχης βρίσκεται ψηλά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Δέδας μιλάει για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, τη συνεργασία του με τον Γιούρι Ζντοβτς και τη “νέα” ΑΕΚ, η οποία έχει υψηλές απαιτήσεις την επερχόμενη σεζόν.

Τον περασμένο Ιούλιο ο Γιώργος Δέδας αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 36 ετών. Το επόμενο κεφάλαιο πάντως το είχε ήδη... ανοίξει στην καριέρα του. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική και από το καλοκαίρι βρίσκεται πλέον στο “σταφ” του Γιούρι Ζντοβτς στην ΑΕΚ.

Τα πράγματα κυλούν πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ΑΕΚ. Στην ομάδα υπάρχουν αρκετά γνώριμα σε μένα πρόσωπα από την καριέρα μου ως παίκτης και κι αυτό με έχει βοηθήσει να προσαρμοστώ γρήγορα στο καινούργιο περιβάλλον αλλά και σε αυτή την νέα κατάσταση για μένα” τονίζει ο... ρούκι προπονητής του “δικεφάλου”. “ Ο Γιούρι δεν είναι ένας άνθρωπος συγκεντρωτικός κι αυτό βοηθά όλο το επιτελείο. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ομάδα είναι πολύ καλός για κάποιον νέο που θέλει να ενταχθεί ομαλά στο καινούργιο περιβάλλον”.

Πώς είναι να γίνεσαι μέσα σε μερικές εβδομάδες από παίκτης, προπονητής. Ο Δέδας λέει ότι δεν είναι και τόσο απλό... “ Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις τις συνήθειες δεκαετιών αλλά από τη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι άλλο, το επέβαλλαν οι συνθήκες. Η ζωή ενός προπονητή είναι διαφορετική και οι ευθύνες μεγάλες ειδικά όταν δουλεύεις σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Το διαπιστώνω αυτό καθημερινά” υπογραμμίζει ο Δέδας.

Ακόμη υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνει ένας προπονητής και ο φόρτος εργασίας θα αυξηθεί όταν θα ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Η προετοιμασία, η ανάλυση και το σκάουτινγκ του επόμενου αντιπάλου, η αναζήτηση παικτών είτε έμπειρων είτε νεαρών και πολλά άλλα” συνεχίζει ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ.

Η απόφαση να γίνει προπονητής δεν προέκυψε ξαφνικά. Ήταν κάτι που όπως λέει και ο ίδιος, το σκεφτόταν εδώ και χρόνια. “Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια και βλέποντας πως έρχεται το τέλος της καριέρας μου ως παίκτης, είχα στο μυαλό μου να ασχοληθώ με την προπονητική. Δεν περίμενα ότι θα δεχόμουν τόσο γρήγορα μια τόσο ελκυστική πρόταση όπως αυτή της ΑΕΚ αλλά ήταν μέσα στους στόχους μου να δουλέψω ως προπονητής.

Θα με ενδιέφερε σίγουρα να δουλέψω με μικρά παιδιά και να δημιουργήσω μια Ακαδημία όπως κάνει ο Κώστας Χαραλαμπίδης που είναι παράλληλα στο τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ ή να συμμετάσχω σε μια προσπάθεια όπως αυτή του Athlenda που «τρέχει» ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και έχει ως επίκεντρο το μπάσκετ. Είμαι πάντως πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ και καθημερινά μαθαίνω καινούργια πράγματα”.

Ο νέος συνεργάτης του Γιούρι Ζντοβτς αναφέρθηκε φυσικά και στη νέα ΑΕΚ, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί αρκετή δουλειά για να δείξει τι μπορεί να κάνει. “ Είναι μια χρονιά με υψηλές απαιτήσεις και αυξημένες υποχρεώσεις για την ΑΕΚ. Θα συμμετάσχουμε σε τρεις διοργανώσεις το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πήχης βρίσκεται ψηλά κι εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και μεθοδικά αυτή την περίοδο που γίνεται το «μοντάρισμα» και το «δέσιμο» της ομάδας για να παρουσιαστούμε όπως πρέπει όταν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις” καταλήγει ο Δέδας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ