ΑΕΚ

Αυτός είναι ο νέος ψηλός της ΑΕΚ

Αυτός είναι ο νέος ψηλός της ΑΕΚ

Εξαιρετική - στα χαρτιά - η μεταγραφή Ράνταλ Φάλκερ, για την ΑΕΚ που έβαλε στο ρόστερ της έναν δυναμικό undersized ψηλό, που θα λύσει πολλά από τα προβλήματά της στη front-line.

Οι κοντοί ψηλοί, οι λεγόμενοι undersized forward-centers, είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς σόκαρε την Ευρώπη με τον Κάιλ Χάινς και έκτοτε, πολλοί ακολουθούν το παράδειγμά του. Τελευταία η ΑΕΚ, η οποία ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας (10/10) την απόκτηση του Ράνταλ Φάλκερ!

Ο 31χρονος Αμερικανός που παίζει τόσο ως πάουερ φόργουορντ, όσο και ως (κυρίως) σέντερ, αγωνίστηκε από το 2013 μέχρι και πέρυσι στη Νανσί. Γεννήθηκε στο St. Louis του Μιζούρι, πήγε στο Gateway High School και στο Πανεπιστήμιου του Southern Illinois από το 2004 μέχρι το 2008. Δεν επιλέχθηκε στο Draft εκείνου του καλοκαιριού και ο δρόμος τον έβγαλε στην Ευρώπη.

Από το 2008 μέχρι το 2012 φόρεσε τη φανέλα της Σολέ, πριν παίξει για ένα χρόνο στην Τουρκία με την Μπεσίκτας και γυρίσει στη Γαλλία για λογαριασμό της Νανσί.

Στο τέλος της σεζόν 2013-2014 αναδείχθηκε κορυφαίος ξένος του γαλλικού πρωταθλήματος και επέκτεινε τη συνεργασία του με τη Νανσί για ακόμη δυο χρόνια.

Γιατί αποκτήθηκε ο Φάλκερ

Η ΑΕΚ έψαχνε εδώ και μέρες τον αντικαστάτη του Τζος Όουενς. Και ο λόγος δεν ήταν επειδή ο Όουενς ήταν κακός παίκτης. Απλώς δεν ταίριαζε στο ρόστερ της ομάδας, κυρίως για έναν λόγο: Δεν μπορούσε να προσφέρει λύσεις στην επίθεση, αφού δεν είχε την δυνατότητα να δημιουργήσει καταστάσεις για τον εαυτό του. Η ΑΕΚ όμως είχε άμεση ανάγκη από έναν ψηλό που θα μπορούσε να σκοράρει στο "ζωγραφιστό", ο οποίος την ίδια στιγμή θα 'εκλεινε τρύπες και στην άμυνα. Είχε δηλαδή ανάγκη από έναν Φάλκερ.

Ο Φάλκερ είναι ένας παίκτης εντελώς διαφορετικός του Όουενς. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι μία έκδοση του Κάιλ Χάινς: Undersized ψηλός με καλά αθλητικά προσόντα και τρομερή αίσθηση του ριμπάουντ, ο οποίος όμως μπορεί να βάλει και τη μπάλα στο καλάθι. Και για αυτό ακριβώς αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, για να προσφέρει όλα αυτά τα στοιχεία που έλλειπαν από την ομάδα, συμπληρώνοντας ιδανικά τον Δημήτρη Μαυροειδή στην θέση του σέντερ.

Ο Φάλκερ έρχεται για να είναι ο βασικός σέντερ της ομάδας. Αυτός που θα δίνει το σύνθημα στην άμυνα και ταυτόχρονα δεν θα χρειάζεται την βοήθεια των γκαρντ της ομάδας για να είναι παραγωγικός. Κι αυτό γιατί έχει μάθει εδώ και χρόνια να δημιουργεί μόνος του τις καταστάσεις για τον εαυτό του με την μαχητικότητά του. Και μερικά στιγμιότυπα με τις καλύτερες φάσεις της καριέρας του στην Γαλλία το αποδεικνύουν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ