ΑΕΚ

Αυτοί είναι οι (πρώτοι) υποψήφιοι για τον πάγκο της ΑΕΚ

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην ΑΕΚ βρίσκονται πλέον σε αναζήτηση προπονητή μετά την απόφαση να αφήσει τον πάγκο της ομάδας ο Ντράγκαν Σάκοτα, με δεκάδες προπονητές να έχουν προταθεί. Τι ισχύει με Πρίφτη, Ζούρο και ξένο τεχνικό.

Επειτα από αναμονή ενός μήνα η ΑΕΚ και ο Ντράγκαν Σάκοτα αποφάσισαν ότι ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα επιστρέψει στο πόστο του Τεχνικού Διευθυντή , γεγονός που πλέον έχει ως αποτέλεσμα η άμεση προτεραιότητα της "Ένωσης" να είναι η αναζήτηση προπονητή. Μία αναζήτηση η οποία είχε μείνει μεν λίγο πίσω, εντούτοις δεν σημαίνει ότι η ΑΕΚ δεν εξέταζε και την αγορά.

Στην "Ένωση" είδαν τις τελευταίες εβδομάδες να έρχονται δεκάδες προτάσεις από μάνατζερ για την θέση του προπονητή, από Ελλάδα και εξωτερικό. Κάνοντας το πρώτο ξεσκαρτάρισμα, οι "κιτρινόμαυροι" είχαν ξεχωρίσει τις περιπτώσεις των Δημήτρη Πρίφτη και Ηλία Ζούρου από την ελληνική αγορά, εξέτασαν αλλά δεν ασχολήθηκαν περισσότερο με την περίπτωση του - νυν προπονητή του Χολαργού - Άρη Λυκογιάννη και είδαν τις επιλογές που υπάρχουν από το εξωτερικό.

Την δεδομένη στιγμή η αλήθεια είναι πως πράγματι οι Έλληνες προπονητές που φαίνεται να έχουν ξεχωρίσει στο "κάδρο" που έχει φτιάξει η "Ένωση" είναι οι Πρίφτης και Ζούρος, χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη με ξένο προπονητή. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περίπτωση του Πρίφτη η ΑΕΚ δεν έχει καν την τύχη στα χέρια της, αφού ο Έλληνας τεχνικός δεσμεύεται από συμβόλαιο με την Ούνικς Καζάν, η οποία έχει το δικαίωμα να ανανεώσει την συμφωνία μονομερώς μέχρι τις 30 Ιουνίου. Αν συμβεί αυτό τότε αυτόματα θα τεθεί εκτός λίστας. Οσον αφορά τον Ζούρο, ο έμπειρος τεχνικός αυτή την περίοδο έχει υποχρεώσεις με την εθνική Γεωργίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει διαδοχικά την Σερβία (29/6) και την Αυστρία (2/7) για το τρίτο "παράθυρο" της FIBA.

Στην ΑΕΚ δεν πιέζονται από τον χρόνο ακόμα. Ξέρουν όμως ότι σιγά-σιγά πρέπει να ανεβάσουν στροφές προκειμένου να ξεκινήσει ο προγραμματισμός της ομάδας, αφού ο νέος τεχνικός που θα έρθει θα πρέπει να εξετάσει το ρόστερ της ομάδας και να αποφασίσει ποια είναι τα "θέλω" του ενόψει της σεζόν 2018/19. Όπως και να έχει, στην "Ένωση" αναμένεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ