ΑΕΚ

Άτιτς: "Ξέρω τι πρέπει να κάνω"

ΑΕΚ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)  ΦΑΣΗ ΑΤΙΤΣ
ΑΕΚ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΑΤΙΤΣ ICON

Ο Έντιν Άτιτς μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΑΕΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο, τις αυξημένες υποχρεώσεις που θα έχει και τα μαθήματα που πήρε την τελευταία διετία στην Ελλάδα.

Μετά από δύο χρόνια με μικρό ρόλο συμμετοχής και ελάχιστες ευκαιρίες, ο Έντιν Άτιτς θα κληθεί τη νέα αγωνιστική περίοδο να δείξει πως είναι έτοιμος να επωμιστεί το βάρος της κιτρινόμαυρης φανέλας. Ο 20χρονος γκαρντ/φόργουορντ της ΑΕΚ θα έχει σημαντικό ρόλο στο rotation του Σωτήρη Μανωλόπουλου, στη θέση "3", με τις απαιτήσεις φυσικά να είναι περισσότερες.

Στο περιθώριο της παρουσίας του στο Καρπενήσι, όπου οι "κιτρινόμαυροι" πραγματοποιούν το βασικό στάδιο προετοιμασίας, ο ταλαντούχος παίκτης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΑΕΚ.

- Μετά από δύο χρόνια στην ΑΕΚ, φαίνεται ότι έφτασε η ώρα για τη μεγάλη ευκαιρία, που αναζητάς. Θεωρείς, ότι είσαι έτοιμος αγωνιστικά και ψυχολογικά για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της ομάδας;

"Ξέρω το ρόλο μου, αλλά δεν θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο. Ξέρω τι πρέπει να κάνω στην ΑΕΚ. Θέλω με το χρόνο ν’ αποδείξω αυτά, που πρέπει".

- Ο κόσμος της ΑΕΚ περιμένει πολλά από σένα…

"Αυτό είναι ευχάριστο. Εννοείται, ότι θέλω να δείξω στους οπαδούς μας ποιος είναι ο Έντιν Άτιτς. Υπόσχομαι, ότι θα κάνω το καλύτερο για ν’ ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες".

- Πριν από 13 μήνες, στο φιλικό αγώνα με ΤΣΣΚΑ Μόσχας, άκουσες για πρώτη φορά το όνομά σου από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Θα έλεγε κανείς, ότι γνώρισες την αποθέωση, αφού η συντριπτική πλειοψηφία αναγνώρισε την προσπάθειά σου. Το θυμάσαι; Θες να ξανανιώσεις κάτι τέτοιο;

"Όλη μου τη ζωή θα θυμάμαι αυτό τον αγώνα. Κι όχι μόνο για την προσωπική μου απόδοση, και για τα όσα ένιωσα, αλλά και για την απόδοση όλης της ομάδας. Φυσικά και πιστεύω, ότι μπορώ να το ξαναζήσω και σε επίσημο αγώνα".

- Η ΑΕΚ φέτος θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό σε νέους σε ηλικία παίκτες, βεβαίως και σε αρκετούς ποιοτικούς, πιο έμπειρους. Πιστεύεις, ότι θα "βγει", θα έχει αποτέλεσμα αυτό το "πάντρεμα" παλαιών και νέων παικτών;

"Πιστεύω, ότι θα έχει αποτέλεσμα. Το έζησα και στα προκριματικά με την Εθνική Βοσνίας, όπου παίξαμε πολύ σοβαρά ματς, και ο μέσος όρος ηλικίας μας ήταν 20, 21 ετών… Πόσο μάλλον στην ΑΕΚ, που μαζί με τους νέους υπάρχουν και αρκετοί έμπειροι και ποιοτικοί παίκτες".

- Είσαι γέννημα της παλιάς "γιουγκοσλαβικής" σχολής. Ένας παίκτης με φυσικά προσόντα, ταχύτητα, βελτιωμένος στο σουτ. Το νιώθεις αυτό; Το βοσνιακό μπάσκετ έχει αθλητικά "σταγονίδια" αυτής της μεγάλης μπασκετικής σχολής;

"Νομίζω, ότι είναι καθαρά θέμα γιουγκοσλαβικής παράδοσης. Δεν μπορεί να γίνει διάκριση σε Βοσνία, Σερβία ή άλλη χώρα. Όντως είναι η γιουγκοσλαβική σχολή. Πολλοί Σέρβοι παίζουν στη Βοσνία και πολλοί Βόσνιοι στη Σερβία".

- Θυμάσαι την ημέρα, που πήρες μεταγραφή στην ΑΕΚ;

"Μου είχε τηλεφωνήσει προσωπικά ο Κόουτς Σάκοτα. Μου είχε πει, ότι είμαι εκπληκτικό ταλέντο και μετά όλα πήραν το δρόμο τους. Μίλησαν οι ομάδες μεταξύ τους για μένα".

Άτιτς: "Ξέρω τι πρέπει να κάνω"

- Νιώθεις λίγο αδικημένος; Θεωρείς, ότι έπρεπε να είχες πάρει νωρίτερα ευκαιρία; Ή, όπως λέει η ελληνική παροιμία "ποτέ δεν είναι αργά";

"Θα μπορούσα να παίξω πιο νωρίς. Δεν μπορώ να πω αν αισθάνομαι αδικημένος, ή όχι. Συνέπεσε η παρουσία μου στην ΑΕΚ με πολλές αλλαγές ξένων κι αυτό δεν ευνόησε τη θέση μου στην ομάδα. Τέλος πάντων, αυτή η χρονιά είναι η ευκαιρία, που περίμενα".

- Ασχολείσαι με άλλα σπορ; Τι ομάδα είσαι στην πατρίδα σου;

"Μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει πολύ στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ομάδα στη χώρα μου".

- Τι αγάπησες στην ΑΕΚ περισσότερο αυτά τα δύο χρόνια; Τι αγάπησες στην Ελλάδα αυτά τα δύο χρόνια;

"Στην ΑΕΚ μ’ αρέσουν οι άνθρωποι που δουλεύουν καθημερινά μαζί μου στην προπόνηση. Όλο το επιτελείο. Μου αρέσει η οργάνωση στην ΑΕΚ. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, μου αρέσει η περιοχή που μένω. Η Αθήνα είναι εκπληκτική πόλη. Η Ελλάδα έχει καταπληκτικό φαγητό. Ο… γύρος είναι το αγαπημένο φαγητό της μητέρας μου".

- Πόσες ελληνικές λέξεις ξέρεις και ποιες χρησιμοποιείς περισσότερο;

"Ξέρω πάρα πολλές. Αλλά χρησιμοποιώ κυρίως αυτές: "Καλημέρα", "Πού είσαι;", "Όλα καλά".

- Τι προβλέπεις για την ΑΕΚ στο ελληνικό Πρωτάθλημα και στο Basketball Champions League;

"Στην Ελλάδα θα είμαστε σίγουρα στην κορυφαία τριάδα. Στην Ευρώπη θεωρώ, ότι μπορούμε να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ και από κει και πέρα όλα είναι πιθανά".

- Η ΑΕΚ για μας είναι η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου, όμως, έχεις άλλες βλέψεις;

"Πάντα υπάρχουν φιλοδοξίες. Τώρα βρίσκομαι στην ΑΕΚ όμως. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη. Στόχος μου είναι το επόμενο διάστημα να καθιερωθώ στην ΑΕΚ λοιπόν…".

- Μετά από 10 χρόνια πώς σκέφτεσαι τον εαυτό σου;

"Κοιτάξτε… Αν έχω πάει στο ΝΒΑ θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Θα σημαίνει, ότι κάτι πολύ σπουδαίο έκανα στην καριέρα μου. Είναι ο μεγαλύτερος στόχος μου. Μακάρι μετά τη μεγάλη ΑΕΚ να πάω απευθείας στο ΝΒΑ".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ