ΑΕΚ

Άρεσε κι ας έχασε η ΑΕΚ

Άρεσε κι ας έχασε η ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ αποκαλύφθηκε στο κοινό της, που πάντως δεν έδωσε δυναμικό "παρόν" στο ΟΑΚΑ, δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ παρά την ήττα με 90-84.

Η νέα ΑΕΚ είναι πλέον και επίσημα γεγονός. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έπαιξε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της, πάλεψε με όλες τις δυνάνεις της κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ, αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις.

Η "Ένωση" άντεξε κάτι παραπάνω από 35 λεπτά κόντρα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έβγαλε ενέργεια στο παρκέ, πάλεψε, μόχθησε, αλλά τελικά υποκλίθηκε κόντρα σε μία ανώτερη ομάδα στο τέλος. Και αυτό αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς ότι παρατάχθηκε χωρίς τους τρεις διεθνείς της (Ντίξον, Ιβάνοβιτς και Μιλόσεβιτς).

Κορυφαίοι της ΑΕΚ ήταν οι Ντούσαν Σάκοτα (20 πόντοι) και Δημήτρης Μαυροειδής (12 πόντοι), ενώ εξαιρετική παρουσία είχε και ο Έτιν Άτιτς (12 πόντοι), ο οποίος δεν δίστασε να παλέψει σε κάθε φάση, παρά το γεγονός ότι ξέρει ότι λογικά θα φύγει δανεικός σε μερικές ημέρες. Όσο για την ΤΣΚΚΑ; Απλώς ήταν ανώτερη, με την τριάδα των Τεόντοσιτς (18 πόντοι), ΝτεΚολο (14 πόντοι) και Όγκαστιν (14 πόντοι) να κάνουν την διαφορά στο τέλος.

Ο Μαυροειδής έδωσε το σύνθημα

Η ΑΕΚ μπήκε εκρηκτικά στο γήπεδο και με τον Δημήτρη Μαυροειδή να κερδίζει τις μάχες κάτω από τα δύο καλάθια ξέφυγε με 6-0, αναγκάζοντας τον Δημήτρη Ιτούδη να ζητήσει τάιμ-άουτ. Ακολούθως ωστόσο η ΤΣΣΚΑ ισορρόπησε το παιχνίδι, καταφέρνοντας μάλιστα κάποια στιγμή να τρέξει ένα σερί 10-0 και να περάσει μπροστά με 10-16. Κάπου εκεί ωστόσο ήρθε η αντιδραση της ΑΕΚ.

Έχοντας μία πεντάδα κατά τα 4/5 Ελληνική (Μωραίτης, Λαρεντζάκης, Βασιλειάδης, Σάκοτα, Όουενς), η Ένωση κατάφερε με ένα δικό της σερί να περάσει μπροστά με 22-18, κλείνοντας εν τέλει την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 27-23.

Ντέρμπι στην δεύτερη περίοδο

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου ο Ντούσαν Σάκοτα ανέλαβε δράση για την ΑΕΚ, καταφέρνοντας με 7 σερί πόντους να καταφέρει να την κρατήσει μπροστά στο σκορ με 34-33. Κάπου εκεί ωστόσο ανέλαβε δράση ο Τεόντοσιτς, ο οποίος με τις εμπνεύσεις του βοήθησε την ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει με 42-36. Η ΑΕΚ αντέδρασε όμως κάπου εκεί και με τους Μαυροειδή και Άτιτς να δίνουν λύσεις στην επίθεση έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα (47-47), με την ΤΣΣΚΑ να πηγαίνει τελικά στα αποδυτήρια προηγούμενη με 49-51.

Ξέφυγε η ΤΣΣΚΑ, απάντησε η "Ένωση"

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τους Ρώσους να μπαίνουν πιο δυνατά στο παρκέ και με τον ΝτεΚολό να παίρνει την σκυτάλη εκτόξευσαν την διαφορά στους 10 πόντους (55-65). Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και με τους Ούκιτς, Λαρεντζάκη να δίνουν το σύνθημα κατάφερε να τρέξει ένα σερί 8-0 και να μειώσει σε 63-65, με το φινάλε της τρίτης περιόδου να βρίσκει την ΤΣΣΚΑ να προηγείται με 65-67.

Έμεινε από δυνάμεις η ΑΕΚ

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τον Ατιτς να βγάζει ενέργεια στο παρκέ και να βάζει μπροστά στην ΑΕΚ με 72-71. Αυτό έμελε να είναι και το τελευταίο προβάδισμα του "Δικεφάλου" στο παιχνίδι. Την στιγμή που η ΤΣΣΚΑ ένιωσε πραγματική απειλή ανέβασε στροφές και με τους περιφερειακούς της να τροφοδοτούν συνεχώς τον Όγκαστιν κοντά στο καλάθι η διαφορά ξέφυγε και έφτασε στους 11 πόντους (79-90) περίπου 1 1/2 λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα. Το παιχνίδι είχε κριθεί, με τον Σάκοτα να διαμορφώνει απλώς το τελικό σκορ στο τέλος (84-90).

Τα δεκάλεπτα: 27-23, 49-51, 65-67, 84-90.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 10 (11 ασ.), Βουγιασίνοβιτς, Σάκοτα 20 (3), Βασιλειάδης 6 (2), Χαριτόπουλος, Λαρεντζάκης 6 (4 ασ.), Όουενς 5 (5 ριμπ.), Άτιτς 12 (6 ριμπ.), Μωραίτης 3 (1), Μαυροειδής 12, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 10.

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 14, Τεόντοσιτς 18 (2 τρ., 6 ασ.), Όγκουστιν 14 (9 ριμπ.), Μαλέικο, Φριτζόν 5 (1), Τζάκσον 5 (1), Σταρατέλεφ, Λαζάρεφ 7, Χίγκινς 9 (1), Χριάπα 8 (6 ριμπ.), Κουρμπάνοφ 8 (1), Βοστρίκοφ 2.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ