ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πιο γρήγορη, πιο αθλητική, αλλά... ανέτοιμη

ΑΕΚ-ΡΕΘΥΜΝΟ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΕΛΟΝΟΥ
ΑΕΚ-ΡΕΘΥΜΝΟ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΕΛΟΝΟΥ EUROKINISSI

Στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς η ΑΕΚ επιβεβαίωσε ότι φέτος θα είναι πιο αθλητική από ποτέ. Έδειξε βέβαια ότι είναι και ανέτοιμη. Αυτό όμως είναι λογικό.

Το Ρέθυμνο δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στην ΑΕΚ. Η “Ένωση” ήταν εμφανώς ανώτερη, παίρνοντας τη νίκη με 92-67 . Μία νίκη που συνοδεύτηκε από πολλά θετικά, αλλά και αρκετά αρνητικά.

Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ δεν είναι έτοιμη. Καλά-καλά δεν έχει κάνει μία προπόνηση πλήρης, αφού ο Μάνι Χάρις – ο οποίος προβλέπεται να έχει σημαντικό ρόλο – αναμένεται στην χώρα μας την Παρασκευή (6/10) . Την ίδια στιγμή ωστόσο, έστω και σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε με μεγάλη διαφορά κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε απουσίες, η “Ένωση” μπόρεσε να δείξει στο παρκέ κάποια πράγματα που άρεσαν.

Πιο αθλητική από ποτέ

ΑΕΚ-ΡΕΘΥΜΝΟ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ
ΑΕΚ-ΡΕΘΥΜΝΟ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ EUROKINISSI


Το να πει κάποιος ότι η ΑΕΚ υστερούσε πέρυσι σε αθλητικά προσόντα έναντι των αντιπάλων της δεν είναι ακριβώς και... ανακάλυψη. Η περσινή ΑΕΚ μπορεί να είχε αρκετά πράγματα, αλλά τα αθλητικά προσόντα δεν ήταν ένα από αυτά. Φέτος ωστόσο τα δεδομένα αυτά έχουν αλλάξει άρδην.

Η παραμονή του Τσινέμελου Ελόνου, οι προσθήκες των Κέλσι Μπάρλοου, Ντελρόι Τζέιμς, Μάικ Γκριν και Μπάντζα Σι (αλλά και του Μάνι Χάρις που αναμένεται) και η ενεργοποίηση του Έντιν Άτιτς εξασφαλίζουν την παρουσία τουλάχιστον ενός εξαιρετικού αθλητή σε κάθε θέση, γεγονός απαραίτητο στο σύγχρονο μπάσκετ. Κάτι που φάνηκε και στον αγώνα με το Ρέθυμνο, όταν ξαφνικά βρέθηκαν όλοι οι καλοί αθλητές στο παρκέ.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος επέλεξε κάποια στιγμή να ρίξει ταυτόχρονα στο παρκέ τους Γκριν, Μπάρλοου, Σι, Τζέιμς και Ελόνου και για λίγο... χάθηκε η μπάλα. Έχοντας πέντε καλούς αθλητές στο παρκέ, η “Ένωση” πίεσε την μπάλα, έπαιξε άμυνα με αλλαγές, μοίρασε τάπες και έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο, προσφέροντας θέαμα. Δεν ήταν βέβαια όλα τέλεια, με την συγκεκριμένη πετνάδα να έχει πρόβλημα όταν το Ρέθυμνο πίεσε σε όλο το γήπεδο με την άμυνα να καταλήγει σε ζώνη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η είσοδος στο παρκέ κάποιων εκ των Λαρεντζάκη, Σάκοτα και Μαυροειδή. Αυτό που γινόταν ωστόσο την ίδια στιγμή στην άμυνα κάποια στιγμή προκαλούσε... πανικό στον αντίπαλο.

Πολλές επιλογές, πολλά σχήματα, πολλές λύσεις

ΑΕΚ-ΡΕΘΥΜΝΟ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ
ΑΕΚ-ΡΕΘΥΜΝΟ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ EUROKINISSI


Αν τα αθλητικά προσόντα ήταν το πρώτο “ψεγάδι” της περσινής ΑΕΚ, η απουσία παικτών που μπορούσαν να παίξουν σε πάνω από μία θέση (με εξαίρεση τον Λαρεντζάκη και τον Μιλόσεβιτς που έφυγε) ήταν το άλλο. Φέτος ωστόσο αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Φάνηκε στην προετοιμασία και φάνηκε και στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έχει πλέον την δυνατότητα να δοκιμάσει όποιο σχήμα βάλει στο μυαλό του. Με εξαίρεση τους Ελόνου, Μαυροειδή όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας μπορούν να παίξουν τουλάχιστον δύο θέσεις, δίνοντας επιλογές στα χέρια του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός.

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε για αρκετή ώρα στο παρκέ με κλασικό σέντερ. Κάποια στιγμή ωστόσο βρέθηκε να έχει στο γήπεδο τρεις φόργουορντ (Τζέιμς, Σι, Σάκοτα) σε ένα σχήμα ειδικών συνθηκών που διαθέτει μακριά χέρια, καλό περιφερειακό σουτ, αθλητικά προσόντα. Μία άλλη στιγμή βρέθηκαν μαζί στο παρκέ οι Άτιτς και Μπάρλοου, αργότερα η ΑΕΚ έπαιξε για λίγο με δύο πόιντ γκαρντ. Και αυτό ήταν απλώς το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς. Είναι δεδομένο ότι ο κόουτς Μανωλόπουλος θα πειραματιστεί αρκετά μέσα στην σεζόν, αφού έχει αυτή την δυνατότητα. Αυτή εξάλλου είναι η πολυτέλεια που υπάρχει όταν μία ομάδα διαθέτει πολλούς πολυθεσίτες παίκτες.

Έχει (πολύ) δρόμο ακόμα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI


Καλή βέβαια η άνετη νίκη επί του Ρεθύμνου, καλά τα αθλητικά προσόντα, το θέαμα που πρόσφεραν οι Σι και Μπάρλοου, το καλό περιφερειακό σουτ και το εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ όμως ακόμα ΔΕΝ είναι έτοιμη και αυτό το παραδέχθηκε μετά το παιχνίδι και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Η “Ένωση” έχει ακόμα πολλά πράγματα να δουλέψει, με κυριότερο τα “νεκρά” διαστήματα που έχει μέσα στο παιχνίδι. Όπως αυτό της δεύτερης περιόδου δηλαδή, όταν ο Στεφάν Μούντι έμοιαζε με τον... Μάικλ Τζόρνταν, σημειώνοντας 21 πόντους σε εκείνο το διάστημα, βάζοντας μόνος του στο παιχνίδι το Ρέθυμνο. Κι αν σε αυτό το παιχνίδι δεν στοίχισε αυτή η χαλαρότητα, σε ένα παιχνίδι κόντρα σε έναν καλύτερο αντίπαλο σίγουρα θα στοιχίσει.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι – όπως και στα φιλικά – η ΑΕΚ άφησε υποσχέσεις,. Μοιάζει φρέσκια, έχει λύσεις σε κάθε θέση, είναι αθλητική, έχει την δυνατότητα να προσφέρει θέαμα (ήδη ο Σι έδειξε ένα δείγμα των απίστευτων αθλητικών προσόντων του) και να παίξει δυνατή άμυνα. Πρέπει όμως να μείνει συγκεντρωμένη και να συνεχίσει να δουλεύει. Τώρα εξάλλου είναι που ξεκινούν τα δύσκολα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ