ΑΕΚ

ΑΕΚ, ο κύκλος των χαμένων διαφορών

ΑΕΚ, ο κύκλος των χαμένων διαφορών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στο Nick Galis Hall από τον Άρη (77-76), παρά το γεγονός πως βρέθηκε στο +11 στο 17'42''. Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που η "Ένωση" καταρρέει στη διάρκεια ενός αγώνα, επί των ημερών του Γιούρι Ζντοβτς.

Το ντέρμπι με τον Άρη στο Nick Galis Hall ήταν η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ να "κλειδώσει" την τρίτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας έναντι των υπολοίπων ομάδων που θα μπουν στα πλέι οφ, πλην των δύο "αιωνίων". Οι "κιτρινόμαυροι" δεν τα κατάφεραν στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός πως βρέθηκαν στο +11 (31-42) στο 17'42'', με τον Τζαμέλ Χάγκινς να διαμορφώνει το τελικό σκορ με 1/2 βολές στα 10'' για το τέλος.

Ο Τορίν Γκριν είχε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, αλλά λειτούργησε δίχως λογική στην τελευταία επίθεση του αγώνα αφού -παρά το γεγονός πως είχε απέναντί του τον Τζέικ Κοέν- επιχείρησε σουτ τριών πόντων, αντί να πάει μέχρι μέσα, έχοντας τη δυνατότητα να κερδίσει κι ένα φάουλ που θα του έδινε το δικαίωμα για δύο βολές. Μ' αυτά και μ' αυτά, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς απόλεσε μια τεράστια ευκαιρία να εδραιωθεί στην τρίτη θέση και πλέον... τρέχει αφού ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την ώρα που στη συνέχεια του πρωταθλήματος κοντράρεται, επίσης, με τον Παναθηναϊκό (σ.σ.: τυπικά γηπεδούχοι οι "πράσινοι").

Αφήνοντας κατά μέρους τις διαμαρτυρίες και τα παράπονα των ανθρώπων της ΑΕΚ για τη διαιτησία, αυτό που κατέστη σαφές για μία ακόμη φορά είναι πως οι "κιτρινόμαυροι" χάνουν πολύ συχνά τον έλεγχο μιας αναμέτρησης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στο δίμηνο της παρουσίας του "ξανθού σκυλιού" στον πάγκο της ομάδας, υπάρχουν τέσσερα παιχνίδια όπου η "Ένωση" βρέθηκε μπροστά στο σκορ με διψήφιες διαφορές, τις οποίες όμως δεν υπερασπίστηκε.

Σε δύο από αυτά (με ΠΑΟΚ και Άρη) το πλήρωσε με ήττα, την ώρα που στις άλλες δύο (με Αρκαδικό και Κηφισιά) γλίτωσε το "έμφραγμα" στα τελευταία δευτερόλεπτα, κυρίως λόγω της ευστοχίας των παικτών της στις ελεύθερες βολές, αλλά και την αστοχία των αντιπάλων στα περιφερειακά σουτ.

ΑΕΚ, ο κύκλος των χαμένων διαφορών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

φεύγει νικήτρια από την Τρίπολη με 78-74 .

Το σκηνικό επαναλήφθηκε μία εβδομάδα αργότερα, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena . Η ΑΕΚ πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να φτάσει στο +24 (15-39) στο 14'41'' της αναμέτρησης. Κάπου εκεί όμως αρχίζει η κατάρρευση. Οι γηπεδούχοι βρίσκουν τον τρόπο να μειώσουν γρήγορα το σκορ (59-60 στο 30') και, εν τέλει, να πάρουν τους δύο βαθμούς της νίκης, επικρατώντας με 79-75.

Ένα μήνα μετά, οι παιδικές ασθένειες των "κιτρινόμαυρων" επανεμφανίζονται. Αυτή τη φορά αντίπαλος είναι η Κηφισιά του Ηλία Παπαθεοδώρου, που επιστρέφει από το -17 (60-43) του 27'40''. Οι "κόκκινοι" κάνουν αντεπίθεση διαρκείας, μειώνοντας στους δύο πόντους (74-72) στο 39'26'', ενώ στη συνέχεια έχουν την ευκαιρία να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Ο Λεωνίδας Κασελάκης αστοχεί δις όμως, από τα 6μ75 κι έτσι η ΑΕΚ διατηρεί το προβάδισμα και παίρνει τη νίκη με 76-73 .

Το καμπανάκι αυτού του αγώνα έγινε... καμπάνα στο ντέρμπι με τον Άρη. Το +11 (31-42) του 17'42'' και το +10 (50-60) του 30' εξανεμίζεται γρήγορα, με το σκορ να είναι στο "Χ" (64-64) στο 32'58''. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη χρειάστηκαν δηλαδή μόλις 2'58'' στο τέταρτο δεκάλεπτο για να ανατρέψουν την κατάσταση και να φτάσουν, εν τέλει, στη νίκη στο Nick Galis Hall με 77-76 .

Τέσσερις περιπτώσεις, τέσσερις αγώνες, δύο χαμένα ντέρμπι. Κάπως έτσι, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έχασε (δις) την ευκαιρία να αποτελεί το... αφεντικό στη μάχη της τρίτης θέσης και πλέον τίποτα δεν εξαρτάται από εκείνη. Γιατί ακόμη κι αν γίνει το 5/5 στις εναπομείνασες αγωνιστικές, θα χρειαστεί ένα "στραβοπάτημα" του Άρη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ