FIBA WORLD CUP

Υπέρ των "παραθύρων" της FIBA το NBA

Υπέρ των "παραθύρων" της FIBA το NBA

Μπορεί οι NBAers να απέχουν από τα "παράθυρα" της FIBA έως τώρα, ωστόσο ο Μαρκ Τέιτουμ, αναπληρωτής κομισάριος του NBA, ξεκαθάρισε πως τάσσεται υπέρ της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και αλλαγής στο καλεντάρι.

Η κουβέντα σχετικά με τα "παράθυρα" των Εθνικών ομάδων βρίσκεται γι' ακόμα μία φορά στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής κομισάριος του ΝΒΑ, Μάρκ Τέιτουμ, στις οποίες κατέστησε σαφές πως τάσσεται υπέρ της πρωτοβουλίας της FIBA και πως δεν είναι απίθανο να δούμε και NBAers στα επόμενα "παράθυρα".

"Οι περισσότερες χώρες στον κόσμο, πριν επανέλθει αυτό το σύστημα, δεν είχαν την ευκαιρία να δουν τις Εθνικές Ομάδες τους να παίζουν στο γήπεδό τους, μπροστά στο κοινό τους. Ναι μεν, έδιναν κάποια φιλικά παιχνίδια, αλλά ποτέ δεν έπαιξαν μέσα στο σπίτι τους, σε αγώνες που είχαν πραγματική σημασία. Οι προκριματικοί Αγώνες, τα παράθυρα, προσφέρουν στον κόσμο το δικαίωμα να παρακολουθήσει την Εθνική ομάδα να παίζει στην ίδια τη χώρα της.

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες του ΝΒΑ δεν είναι διαθέσιμοι εξαιτίας των "συγκρούσεων" στο καλεντάρι, τα παράθυρα επιτρέπουν και εξωθούν τις εθνικές ομάδες να αναδείξουν και να αναπτύξουν περισσότερους παίκτες με υψηλή ποιότητα. Είδαμε, ότι οι εθνικές ομάδες που έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη ακόμα περισσότερων παικτών με μεγάλη ποιότητα, είναι κι αυτές που τα έχουν πάει περίφημα στα Παράθυρα. Πλέον υπάρχει χώρος και είναι στο χέρι των εθνικών ομάδων να δημιουργήσουν ένα βαθύ ρόστερ με ταλέντο για να συμμετάσχουν στα Προκριματικά", ανέφερε αρχικά στην εφημερίδα Philstar Global, των Φιλιππίνων.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής κομισάριος υπογράμμισε πως θα υπάρξουν αγώνες όπου θα παίξουν και οι παίκτες του NBA: "Θα υπάρξουν παράθυρα στα οποία οι παίκτες του ΝΒΑ θα μπορούν να αγωνιστούν, αλλά η τελική επιλογή ανήκει στην Αμερικανική Ομοσπονδία. Αυτό που ξέρω είναι ότι στο τρίτο παράθυρο, οι ΗΠΑ θα αγωνιστούν στην Κούβα, τον Ιούλιο, και η εθνική ομάδα θα στελεχωθεί από παίκτες της G-League".

Photo credits: AP Photo/Julie Jacobson

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ