FIBA WORLD CUP

Βεζένκοφ: "Στόχος να επιστρέψουμε σε μεγάλη διοργάνωση"

Βεζένκοφ: "Στόχος να επιστρέψουμε σε μεγάλη διοργάνωση"
FIBA.BASKETBALL

Για την πορεία της Εθνικής Βουλγαρίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 μίλησε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. "Η Φινλανδία είναι παράδειγμα", τόνισε μεταξύ άλλων.

Με το αριστερό μπήκε η Βουλγαρία στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Έχασε εντός έδρας από τη Φινλανδία με 80-82, παρά την πολύ καλή εμφάνιση του Βεζένκοφ, ο οποίος μέτρησε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Μερικές ώρες πριν από το δεύτερο ματς (σ.σ. εκτός έδρας με την Ισλανδία στις 21:45 το βράδυ της Δευτέρας), ο άλλοτε φόργουορντ του Άρη μίλησε για την πορεία της ομάδας του, τον μεγάλο στόχο που έχουν θέσει άπαντες, αλλά και το παράδειγμα της Φινλανδίας.

" Αυτή τη στιγμή, ο στόχος μας είναι να παίζουμε συνεχώς καλύτερα, να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι και να δείξουμε ότι το μπάσκετ στη Βουλγαρία έχει μέλλον. Ξέρουμε πολύ καλά πως εδώ και αρκετά χρόνια απέχουμε από την τελική φάση μίας μεγάλης διοργάνωσης. Ο στόχος είναι κάποια στιγμή να επιστρέψουμε, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μία ημέρα. Χρειάζεται πολλή δουλειά, να μείνουμε όλοι μαζί και να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, να μείνουμε μαζί για πολλά χρόνια και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας", σχολίασε αρχικά ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα.

Ο Βέζενκοφ στάθηκε ακόμα στη Φινλανδία: " Είναι παράδειγμα. Το γήπεδο τους στο Eurobasket 2017 ήταν γεμάτο από ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν. Είναι μία χώρα που ξεκίνησε από χαμηλά αλλά με καλή δουλειά έφτασε ψηλά! Είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ η Φινλάνδία. Έχουν τον ίδιο προπονητή 13 χρόνια, χτίζουν προγράμματα και στέλνουν αρκετά παιδιά στα κολέγια στις ΗΠΑ. Είδαμε τον Λάουρι Μάρκανεν τι έκανε στο παρκέ. Είναι το No.7 του NBA draft κι εκτός από αυτόν έχουν πολλούς παίκτες στις κορυφαίες ευρωπαϊκές λίγκες. Κάνουν σπουδαία δουλειά κι έχουν καταφέρει να κάνουν δημοφιλές το μπάσκετ στη χώρα".

Photo Credits: fiba.basketball

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ