FIBA WORLD CUP

Συγκίνηση: Απέσυρε την φανέλα του Νοτσιόνι η Αργεντινή

Συγκίνηση: Απέσυρε την φανέλα του Νοτσιόνι η Αργεντινή

Στην Αργεντινή έδειξαν ότι τιμούν την ιστορία τους, αποσύροντας κατά την διάρκεια του αγώνα με την Παραγουάη την φανέλα του Αντρές Νοτσιόνι. Δείτε VIDEOS και φωτογραφίες.

Υπήρξε μέλος μίας από τις καλύτερες και πιο πετυχημένες γενιές στην ιστορία του Παγκόσμιου μπάσκετ. Ο Αντρές Νοτσιόνι μαζί με τον Μανού Τζινόμπιλι, τον Λουίς Σκόλα, τον Πάμπλο Πριτζιόνι και τον Φαμπρίτσιο Ομπέρτο έκαναν... θαύματα με την Αργεντινή, έχοντας το προσωνύμιο "χρυσή γενιά". Και η Αργεντινή δεν τον ξέχασε.

Στο περιθώριο του αγώνα με την Παραγουάη ( όπου η Αργεντινή εξασφάλισε την παρουσία της στην 2η φάση των προκριματικών της FIBA ) η Ομοσπονδία της χώρας έδειξε ότι δεν ξεχνάει την ιστορία της, αποσύροντας την φανέλα με το Νο13 που φορούσε ο Νοτσιόνι όλα αυτά τα χρόνια που φόρεσε την φανέλα της ομάδας.

Το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Όλη η Αργεντινή ήθελε να είναι εκεί. Παίκτες-θρύλοι όπως ο Τζινόμπιλι, ο Πέπε Σάντσεθ και ο Πάμπλο Πριτζιόνι, αλλά και ο γκαρντ της Ρεάλ Φακούντο Καμπάτσο, εμφανίστηκαν σε μία οθόνη να ευχηθούν τα καλύτερα στον Θρύλου του αργεντίνικου μπάσκετ, πριν αποσυρθεί η φανέλα του. Και μετά πήρε το μικρόφωνο ο Νοτσιόνι, λέγοντας μεταξύ άλλων: " Στην ζωή πρέπει να κυνηγά τα όνειρά σου. Αυτό καναμε εμείς με την "χρυσή γενιά" όπως μας είπανε".

Ο Νοτσιόνι φόρεσε την φανέλα της Αργεντινής σε 121 παιχνίδια και σημείωσε 1.364 πόντους. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του κέρδισε ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο (στην Αθήνα το 2004) και ένα χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο (στο Πεκίνο το 2008), ένα αργυρό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο (το 2002 στις ΗΠΑ), καθώς και δύο χρυσά, δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο σε Παναμερικανικούς αγώνες, αλλά και ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο σε αγώνες της Νοτίου Αμερικής.

Στα VIDEOS και τις φωτογραφίες που παρατίθενται μπορείτε να δείτε τι ετοίμασαν οι Αργεντίνοι για τον Νοτσιόνι, καθώς και στιγμές από την τελετή απόσυρσης της φανέλας του:

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ