FIBA WORLD CUP

Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Νέων του 2015

Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Νέων του 2015

Μεταξύ των αποφάσεων που πήρε η Κεντρική Επιτροπή της FIBA, στη Βαρκελώνη ήταν και ότι η Ελλάδα θα αναλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο U19, το 2015!

Κατά τη διήμερη συνάντηση της Κεντρικής Επιτροπής της FIBA, στη Βαρκελώνη (με αφορμή την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου), πολλά και διάφορα συνέβησαν. Πολλές και ενδιαφέρουσες αποφάσεις, πάρθηκαν. Πέραν του να πάρουμε εμείς, η Τουρκία, η Βραζιλία και η Φινλανδία τις wild cards.

Τι άλλο αποφάσισαν, παρουσία του προέδρου της FIBA, Ιβάν Μαϊνινί (τον οποίον βλέπετε στη φωτογραφία); Πως το Παγκόσμιο Κύπελλο U19 ανδρών θα διεξαχθεί το 2015 στην Ελλάδα! Αυτό των γυναικών στη Ρωσία. Πάμε όμως, μια πρόταση πίσω: μετά το Ευρωμπάσκετ U21 που θα διεξαχθεί αυτό το καλοκαίρι στην Κρήτη, το επόμενο καλοκαίρι θα αναλάβουμε άλλη μια διοργάνωση! Κάτι που αφορούσε τη γενικότερη προσπάθεια που κάναμε ως έθνος, να πάρουμε τη wild card.

Η δεύτερη απόφαση αφορούσε την τιμωρία της Σενεγάλης, λόγω οφειλών προς την παγκόσμια ομοσπονδία, οι οποίες τακτοποιήθηκαν (με συμβιβασμό) και για αυτό... θα τη βρούμε απέναντι μας στην Ισπανία. Από εδώ και στο εξής, η FIBA θα δουλέψει μαζί με τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας, προς την ανάπτυξη και την εξέλιξη του μπάσκετ στη χώρα.

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να συγκαλέσει ένα έκτακτο συμβούλιο (Extraordinary Congress) το σαββατοκύριακο 15-16 Μαρτίου, στην Κωνσταντινούπολη.

Η ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνει την υιοθέτηση νέου γενικού καταστατικού που θα επιτρέψει στη FIBA να βελτιώσει τον τρόπο που διοικεί και να ενδυναμώσει τη δομή της, για μελλοντική στρατηγική ανάπτυξη. Το ίδιο σαββατοκύριακο θα γίνει η κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, του 2014.

Επίκειται τιμωρία για τη Ρωσία

Τα θεμελιώδη προβλήματα που επηρεάζουν τη ρωσική ομοσπονδία και πιο συγκεκριμένα η δικαστική απόφαση που ακυρώνει τις προεδρικές εκλογές του 2013, συζητήθηκαν και αποφασίστηκε ότι αν η κατάσταση δεν διορθωθεί έως το τέλος του Ιουνίου, θα επιβληθούν κυρώσεις.
*Η Κεντρική Επιτροπή ήρε το εμπάργκο από τις εθνικές ομοσπονδίες της Γουατεμάλα, του Παναμά και της Υεμένης.

Tι θα γίνει με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019

Βάσει των πλάνων της FIBA, από το 2017 θα αλλάξουν οι δομές όλων των εθνικών διοργανώσεων, κατά τρόπο που το Ευρωμπάσκετ θα διεξάγεται ανά τετραετία, ομοίως και το Παγκόσμιο, με τα προκριματικά τους να "απλώνονται" σε 18 μήνες (και κατά τη διάρκεια της σεζόν των λιγκών). Για αυτό και ενημέρωσαν οι της παγκόσμιας ομοσπονδίας ότι σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει η διαδικασία που θα αφορά το ποιός θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, με την υποβολή αιτήσεων. Η απόφαση θα ανακοινωθεί την άνοιξη του 2015. Σε ό,τι αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών, του 2018, οι καθ' ύλην αρμόδιοι θα έχουν καταλήξει στη διοργανώτρια χώρα έως το τέλος του 2014.

Η Κεντρική Επιτροπή ανακοίνωσε τα όσα αποφάσισε η τεχνική επιτροπή της FIBA, για το instant replay και τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου του 2014. Από την ίδια ημέρα, οι παίκτες θα μπορούν να φορούν αριθμούς από το 00 έως το 99!

Εν συνεχεία, άπαντες έδωσαν συγχαρητήρια στη διεθνή ομοσπονδία του μπάσκετ με καρότσι, για όσα έχει πετύχει με το Παραολυμπιακό κίνημα και συζητήθηκε το αίτημα της να έλθει πιο κοντά με τη FIBA και τέλος απέδωσαν τιμές στον Ντέιβιντ Στερν, ο οποίος έπειτα από 30 χρόνια στη θέση του κομισάριου στο ΝΒΑ, εγκατέλειψε το πόστο. Η FIBA ενημέρωσε πως ανυπομονεί να συνεχίσει την ίδια άριστη συνεργασία και με το διάδοχο του, Άνταμ Σίλβερ.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ