FIBA WORLD CUP

Σούπερ Στρέλνιεκς οδηγεί τους Λετονούς

Σούπερ Στρέλνιεκς οδηγεί τους Λετονούς

Η Λετονία έκανε περίπατο στο Κίεβο και συνέτριψε την Ουκρανία 93-71, με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να πραγματοποιεί νέα εντυπωσιακή εμφάνιση.

Πριν από τρεις ημέρες έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων (27) με τη φανέλα της Λετονίας. Στο Κίεβο πάντως ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν ακόμα καλύτερος. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έκανε άλλη μία εντυπωσιακή εμφάνιση με το εθνόσημο και οδήγησε τη Λετονία σε άνετη νίκη επί της Ουκρανίας με 93-71 και παράλληλα στην δεύτερη θέση του 2ου ομίλου για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Ο Στρέλνιεκς πέτυχε 26 πόντους με 6/10 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2/2 βολές, μοίρασε 9 ασίστ, μάζεψε 5 ριμπάουντ, έκλεψε μία φορά τη μπάλα και έκανε μόνο ένα λάθος στα 34'13'' που πάτησε στο παρκέ. Ο Λόμας πρόσθεσε 16 πόντους με 6/8 σουτ, όσους είχε και ο Μέιερς, ενώ οι Κραβτσόβ (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Μπομπρόβ (12 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Ουκρανίας, η οποία έχει προκριθεί και αυτή στον δεύτερο γύρο από τον 2ο όμιλο, μαζί με την Τουρκία και τη Λετονία.

Η νίκη των Λετονών δεν σημαίνει πολλά για την κατάταξη της πρώτης φάσης, έχει όμως μεγάλη σημασία ενόψει της δεύτερης. Κι αυτό διότι η Λετονία θα μπει πλέον στον δεύτερο γύρο με ρεκόρ 2-2 και η Ουκρανία με 1-3. Η Τουρκία θα έχει 3-1, ενώ οι ομάδες που έχουν προκριθεί από τον 1ο όμιλο είναι και αυτές είναι ήδη γνωστές: η Ισπανία (4-0), η Σλοβενία (1-2) και το Μαυροβούνιο (0-3). Οι δύο τελευταίες αναμετρώνται αργότερα , σε ένα επίσης κρίσιμο ματς για το ρεκόρ με το οποίο θα συνεχίσουν οι δύο ομάδες στον δεύτερο γύρο.

Photo credits: AP Photo/Lefteris Pitarakis

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ